Sokan kérdezitek tőlünk, hogy a kollagén szedhető-e terhesség vagy szoptatás alatt. Válasz egyértelműen az, hogy IGEN, sőt javasolt is.

A kollagénről
Mi az alapja az egészségtudatos, testsúlycsökkentő diétának?
Amit még érdemes tudnod
Számos tényező támogatja a kollagén képződését és alkalmazását a szervezetben - mint például a C-vitamin, a mangán, a réz, a prolin és az antocianidinek magas mennyisége (például áfonya, cseresznye és szeder).
Fogyás és kollagén
Tanulmányozták a kollagénfehérje peptideket, és megállapították, hogy azok ugyanabban a mennyiségben nagyobb telítettséget biztosítanak más fehérjefajtákkal szemben - beleértve a tejsavó- és a szójafehérjét is. A kollagén egyedi aminosavprofilja lehetővé teszi az étvágy elnyomását és a sovány izomtömeg megtartását.
Mennyi kollagén szükséges?
A kollagén hatékony és biztonságos, legalább 10 g (10.000 mg) / nap dózisban, de a nagyobb mennyiség fogyasztása is biztonságos. A kollagén-kiegészítők általában ezt a dózist célozzák meg adagonként, érdemes követni a csomagoláson található utasításokat. A napi kollagén szükségletet pontosan nem lehet meghatározni, általában ajánlások vannak....
A kollagént enzimatikus hidrolízis útján extraháljuk. Az alábbiakban részletesen megismerheted, hogyan történik ez a folyamat a szarvasmarha-, sertés-, csirke-, halszövetek esetén:
Miért marha kollagén?
A piac legjobb hidrolizált kollagénje a marha kollagén. Ez a leginkább kutatott és bizonyított egészségügyi előnyökkel jár a bőrre, a csontokra, az ízületekre, a szemre, az agyra, az izmokra, az inakra és így tovább.
A kollagénpeptidek 5 típusa
A marha kollagén a kollagén legnépszerűbb formája, ami egyben a legtöbbet kutatott is egyben.
Kollagén kiegészítők
A mai rohanó világunkban a tápanyagszintet kimeríthetjük azáltal, hogy stresszes életet élünk és folyamatos fizikai terhelésnek tesszük ki magunkat. Ráadásul a gyors gazdálkodási módszerek tápanyag-kimerülést okoznak a talajban, ami kevésbé tápláló élelmiszereket, és így magasabb tápanyaghiányt eredményez.
A kollagén termelés
A kollagén is egy fehérje, így az építőkövei az aminosavak. A szervezet képes a kollagént előállítani, miután az étkezési aminosavakat fehérje-gazdag ételekből, például csirke, tejtermékből és húsból lebontja.
Mi a kollagén?
A kollagén a szervezetben a leggyakrabban előforduló fehérje, és számos szövethez, köztük a bőrhöz, az izmokhoz, a csontokhoz, az inakhoz, az agyhoz és a szívhez ad formát, erőt és épséget.
Mire jó a kollagén?
Amikor a legtöbb ember hallja a kollagén szót, a bőr egészségére gondol. Az öregedésgátló krémek hirdetései a ráncok és az öregedés jeleinek visszafordításáról szólnak. A bőrön belüli kollagén valós és tartós előnyei belülről kifelé jönnek.
A bőrünkről
Bőrünk nem pusztán testünk védőburka, hanem sokféle, változatos működéseket végző szerv. Védi szervezetünket a külső, károsító hatásokkal szemben, emellett részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, felfogja a külvilágból érkező ingereket. Óv a mechanikai hatásoktól, a hidegtől, a melegtől, a káros sugárzásoktól, a kórokozóktól és a kiszáradástól....