A Duciforradalom módszertan


A módszertan alapköveit részletesen bemutató e-könyv


A módszertan alapkövei

A tudatos életmódváltás egy eszközrendszerrel valósítható meg, amelyben összehangolt lépések segítenek a hosszú távú motiváció fenntartásában!

Megoldás --> Teljes eszközrendszer áttekintése egyénileg: egészségügyi állapot felmérése, hormonális problémák feltárása, közvetlen környezet feltérképezése és a hátráltató tényezők átalakítása/kivezetése, feladat listák alkalmazása/naplózás, étrendtervezés, célkitűzések megalkotása, akcióterv készítése.

Konkrét lépések:

 • Tervezés! Célkitűzés! Akcióterv a teljes fogyásra és 90 napos blokkokra, amelyben előre megtervezett minden feladat, elérendő állomás és ennek lépései, eszközei, módszertana teljesen átlátható és kidolgozott.

 • Alapanyagcsere felett kell étkezni, kb 40-45% szénhidrát kell az étrendbe egy ducinak, mert másfajta megvonások mellett nem tudja végigcsinálni úgy, hogy ki tudjon tartani a teljes fogyásig és ne hízzon vissza rövid időn belül.
 • El kell felejteni az alacsony kalóriás kúrákat, a szénhidrát megvonásán alapuló (sokáig fent nem tartható) étrendeket, mert idegrendszeri kimerülést okoznak és idővel falásrohamokban végződnek. Minden ilyen kúra egyenes következménye a visszahízás - legtöbbször magasabb súlyra, mint a kiindulás volt.
 • A sablon diéták, a csodaszerek és fogyasztó kapszulák nem tudnak hosszú távú eredményt adni és teljességgel feleslegesek a fogyáshoz.
 • Ki kell zárni a régi rossz szokásokat és újakat kell apró lépésekkel a helyükre tenni. Az egész gondolkodásmódot át kell keretezni, másként kell magunkkal bánni. Nagyon fontos végig járni a körülöttünk lévő környezetet, támogatási rendszert, az evéskényszerünk lelki és gyökér okait.
 • Be kell vezetni a sportot, de nem kell világmegváltó terveket szőni. Én soha nem fogok maratont futni, nem szerettem meg a sportot. Egész életemben utáltam. Azért kell sportolni, mert segíti az egészségünket.
 • Ha egyedül nem megy, segítséget kell kérni és nem kell sajnálni a magadra fordított energiákat. Ebben segít egy közösségi csoport és egy életmódprogram.
 • Ha van hormonális probléma, kezelni kell, mert az étkezéssel rengeteget tudsz javítani, de van, amikor orvos nélkül nem tudsz elindulni.
 • Eleve orvosi kivizsgálással kell indulni és feltárni a nehezítő körülményeket, mert a pajzsmirigy gond, egy menstruációs kilengés, egy IR speciálisabb étkezési tervet igényel, amit saját magad nem tudsz elsajátítani, ezt nekem is meg kellett tanulnom a képzéseken. Ha nem is lehet azonnal orvosi vizsgálatokat végeztetni, idővel ezeket érdemes megnézni.
 • Kell támogatói közeg, mert a környezet legalább annyira hátszél, mint amennyire ellenszél. Határozottan le kell fektetni a szabályokat a családban, a barátokkal, hogy milyen célokat tűzünk ki és ehhez milyen segítséget/támogatást várunk el.
 • Be kell látni, hogy ha eddig egyedül nem sikerült a saját módszerekkel, akkor olyan szakszerű vagy segítséget kell igénybe venni, amely már széles körű tapasztalattal bíró eredményeket tud mutatni személyre szabva.