Álomtervező | Bullet Journal


Sokszor érezheted azt, hogy túlhajszoltad magad. Mintha a mindennapi létezés is a hosszú teendő listád egyik kipipálandó eleme volna. Megfeledkezel önmagadról, a vágyaidról és csak az hajt előre, hogy túléld a kemény, szürke hétköznapokat.

Manapság nagyon népszerűvé vált a Bullet Journal módszeren alapuló füzetek használata. Nem kell hozzá sok minden. Egy üres füzet, egy toll, egy vonalzó, néhány színes filc, a gondolataid és persze az időd, amit arra szánsz, hogy azt kitaláld, mit fogalmazz meg ebben a funkcionális naplóban.

A bullet journal módszert alkalmazva az önelemzés rutinná válik, mondhatni szokássá. Rendszeresen elemezni tudod, mit miért és hogyan teszel, s ennek milyen hatásai vannak terveidre.

Felépítését tekintve szerepel benne:

 • jövőtervező
 • havi tervező
 • heti tervező
 • napi tervező
 • átütemezés
 • önelemzés


Egy hagyományos Bullet Journal részei

A füzet elején található a Tárgymutató. Ide írsz majd fel minden olyan dolgot, amit később is meg szeretnél keresni.

Egy "sima" határidőnapló előre tartalmaz egy egész évet. A BJ technika lényege viszont pont az, hogy csak azt a napi terveződet készíted el azonnal teljesre, ahol éppen tartasz adott év során. Nincsenek tehát felesleges lapok. Viszont fel kell írnod a hónapokkal későbbi időpontokat, például egy esküvői meghívást, ahol meg kell jelenned. Ezt a célt segíti a JÖVŐTERVEZŐ fejezet. Hogy hogyan érdemes ezt elkészíteni, megtanítom neked. Dolgozol tehát a jövőre is, de mindig az a legfontosabb, hogy a jelenben mit szeretnél elérni, mit kell tenned adott napokon. Ezért mindig az aktuális hónap a legjelentősebb. Erre mindig részletesebb tervet fogsz készíteni. Ez a HAVI TERVEZŐ. Ebben kapnak majd kulcsfontosságú szerepet a TEENDŐK. Itt fogod gyűjteni az adott hónap feladatait. Amit mindenképp át kell gondolnod, hogy a mai napon milyen feladataid vannak, ez lesz a NAPI TERVEZŐ.

A BJ játékos, színes, vizuális tere annak, hogy rendszerezz, átgondold a dolgaidat. Ehhez a füzetben korlátlan fantázia áll rendelkezésre, de néhány apró trükk és általános BJ elv segítségedre lesz.

A füzet naptár, jegyzetfüzet, tervező, elemző is egyben. A teljes életedre, életviteledre, álmaidra kitekint. Egy cetlibirodalmat helyettesít! Minden helyet és szerepet kaphat benne, ami számodra fontos. Viszont semmi olyat nem kell belevésni, amit nem szeretnél. Ettől lesz a sajátod.

Ez mind hasznos, de....

A hagyományos bullet journelek RÁD HAGYJÁK a feladatrendszered kialakítását, ezért az életmódváltásban nem tudnak kellő támogatást adni. Az életvitelváltó tervek általában olyan tényezők miatt buknak el, amelyek megfejtéséhez komoly önfejlesztő munka kell.

Nehéz megválaszolni:

 • Miért adjuk fel?
 • Miért nem tudunk kitartani a célig?
 • Mi okozza a legnagyobb problémákat?
 • Hogyan tudunk változtatni?
 • Egyáltalán min kellene változtatni?

Ha magunk el teszünk egy füzetet, s tollat ragadunk, nagyon nehéz tovább lépni. Hogyan kellene, ha nem tudod, hogy mi a kiindulási probléma? Nem feltétlenül segít egy füzet, amire azt mondod: ez lesz a Bullet Journaled.

Egy üres füzet nem segít lefogyni!

Hosszú évek önfejlesztő munkája révén megértettem, hogy a tervezés, napló vezetés, a feladatok, élmények, érzések dokumentálása olyan eszközrendszer, amelyet használni kell a sikeresség érdekében. De nem mindegy, milyen mélységében tudunk hatékonyan használni egy füzetet.

A Bullet Journal füzet lényeges áttörés a kreatív és időmenedzselő technikák révén. Ennek hatékonyságát átértelmezve megalkottam a Duciforradalom Álomtervező életvezetőt.

A Duciforradalom Bullet Journal ötvözi a szabad töltésű füzetet egy életmódváltást támogató keretrendszerrel...

 1. Segít optimalizálni, mi szükséges az életvitelváltásodban és mi felesleges...
 2. Partner abban, hogy ne felejts el fontos életmóddal összefüggő feladatokat...
 3. Olyan kérdés alapú eszközrendszert biztosít (külön mellékletben tanít meg kérdést feltenni önmagadhoz), amely kordában tartja a motivációidat, választ adhat elakadás esetén. Magadtól ezeket a kérdéseket feltenni roppant nehéz lenne...
 4. Lehetőséget ad arra, hogy bármit felvezethess benne életed bármely egyéb területén és azt feladatként meg is határozd, így nem csak az életmódreformodban ad támpontokat, sőt összefüggésekre is rá tud világítani az esetleges elhízás és más területek között...
 5. A táplálkozásban, a menütervezésben, az edzésnaplóban is alternatívákat ad...
 6. E-könyv formájában letölthető, nyomtatható...
 7. Örök életű, hiszen szabadon naptár alakba öltöztethető...
 8. Bármikor, akárhány lappal ki tudod egészíteni, cserébe felesleges lapokat sem pazarolsz el...
 9. Sokszorosítható, akárhányszor neki láthatsz, jövőre is...

Felteheted a kérdést, jogosan: Kell ez nekem?

Ha egyértelműen haladsz a célod irányába, minden bizonnyal az életed többi területe is rendben van és nagyon hatékonyan szervezel mindent.

Amennyiben az életmódváltásban akadozik a lendületed, nagyon nehezen boldogulsz a lelki részével, a kísértésekkel, az időddel, akkor egy alapos önvizsgálat és rendszeresített technika segít!

Ha bármi egyedül nem megy, változtatni kell!

Sokszor, sok formában meséltem már róla: engem a tervezés, a naplózás vezetett ki a zsírbörtönből. Csúnyán hangzik, de abban éltem, tehetetlenül. Az mentett meg, hogy nem gondolatokban, hanem kézzel írott formában elkezdtem dokumentálni.

A Bullet Journal alapjai ezen nyugszanak, s ezt fejlesztettem tovább olyan köntösbe, ami kreatívan, szabadon, de rengeteg segítséggel vezet az életedben. Erre vártam. Egy ilyen e-könyvre, amely sokkal összeszedettebb és célirányosabb, mint az összes eddigi. És a tiéd, mert te töltöd, a te gondolataiddal, a te feladataiddal.

A Bullet Journal módszert viszont sokan nem alkalmazzák jól. Az egész módszertant egy hatékony kitöltési segédlettel készítettem. Te nem fogsz hibázni.

Ha úgy érzed, komplexen kell átfogni az életedet egy kreatív naplóval, ami egybe varrja az étkezést, a menütervezést, a sportolást, az énidőt, a családodat, a munkahelyedet, a programjaidat, a hobbidat, akkor itt van minden egy e-könyvben. Egész életedre. Mert örök határidőnaplóval kombinált e-könyv. Ebben a formában tőlem még sosem láttad.

Mit kapsz az e-csomagodban?

 • Duciforradalom Álomtervező életvezető bullet journalt
 • Hatékonyságot növelő kitöltési segédletet - hogyan használd a bullet journelt, azaz hogyan ne legyen dőrabló a használata?
 • Beépített életmódváltó munkafüzetet
 • Beépített edzésnaplót
 • Beépített étkezési napló és menütervezőt
 • Beépített tervezést, visszatekintést
 • Kérdéscsokor mellékletet - hogyan áss mélyére annak, miért akadsz el, hogyan változtass, mit vizsgálj? Egy coach se kérdezhetne többet és jobban!
 • Ebben minden együtt szerepel, amire szükséged lehet életvezetési és életmód oldalon

Limitált csomag ajánlat