Főételek

A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, bulgurral és a fűszerekkel. A kelkáposztát megmossuk és leveleire szedjük, majd megtöltjük a töltelékkel. A maradék káposztát csíkokra vágjuk és a fazék aljára pakoljuk, majd jöhetnek rá a töltött káposztalevelek. Az egészet felöntjük paradicsomlével....

Reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, liszttel és a fűszerekkel. A csirkemellet kockázzuk fel, vegyítsük a masszába. Formánkat vajazzuk ki, tegyük rá a darált zabpelyhet, majd a baconnel béleljük ki, hogy a szeletek kissé kilógjanak a formából. A csirkehúst öntsük a formába, és a kilógó...

Készítsük elő a csirkemell szeleteket oly módon, hogy tölteni lehessen. Vágjuk fel, klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemellszelet egyik felére halmozzuk az aszalt szilva darabokat úgy, hogy a hús másik felét rá tudjuk hajtani, majd bacon szeletekkel összetekerve rögzítsük. A hústekercseket tegyük sütőtálba, kevés olajat öntsünk...

A libamelleket mossuk át, majd a bőrös felüket vagdaljuk be, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit vajazzunk ki, majd bele helyezhetjük a húst a bőrös felével lefelé. Tegyük mellé a félbevágott vörös hagymát, fokhagymát és a rozmaring ágakat. A hús alá öntsünk 1/2 liter vizet, majd a tepsit fóliázzuk le. 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, így süssük...