Idén lefogyok!

Az egyetlen tartós megoldás a súlyprobléma megoldására, ha egy élhető, fenntartható, indokolatlan megvonásoktól mentes, kiegyensúlyozott, egészséges élvezhető módszertant vezetünk be az életvitelünkbe.

  • Tartós és fenntartható egy program, ha hosszú időn át, akár a teljes életünkre vonatkoztatva egyensúlyt találunk az étkezésben, amelyben 70-80% - 20-30% arányt tartok követendőnek. Azaz az év során 70-80%-ban odafigyelünk önmagunkra és a maradék 20-30%-ban az élet normális körforgásában lazítunk (pld. nyaraláson, ünnepeknél, stb.).
  • Élvezhető és élhető egy étrend, ha minden szükséges tápanyagot magunkhoz veszünk, illetve a személyes paramétereinkre vonatkozó energiabevitel szerint alakítjuk ki a napi menüt. Egy ilyen étkezési térben nem léphet fel falásroham, éhezés és motiválatlanság.
  • Kiegyensúlyozott és egészséges keretek között tud fogyni minden életmódváltó, aki félre teszi a csodaszereket, az alacsony kalóriás fogyókúrákat, a szélsőséges étkezési ritmusokat és egyenletesen tudja egészségét, hormonháztartását, lelki állapotát rendbe tenni.
  • Okos fogyásnak neveztem el azt az életmódváltó szemléletet, amelyet egyetlen megoldásnak tartok a teljes súlyfelesleg leadásához. Ehhez elengedhetetlen az önfejlesztés, a mentális út kikövezése, hiszen az elhízás mögött rejlő táplálkozási zavarok (túlevés, falás, érzelmi evés, stressz evés) minden esetben érzelmeink és lelki állapotunk által vezérelve irányítanak bennünket. A fogyás kulcsa a tudatosság és a tervezés. Kizárólag akkor lehet a vágyból cél, ha következetesen tervezünk, a célfeladatokat dokumentáljuk és mi irányítjuk!

Idén lefogyok posztsorozat! Lépj szintet! Ezúttal tényleg csináld végig velünk!

Idén lefogyok recepttár