Idén lefogyok recepttár

A cukkinit apró kockákra vágjuk. Kókuszolajon a fokhagymával és sózással együtt megpároljuk, majd félre tesszük hűlni. Egy külön serpenyőben kissé megpirítjuk a szezámmagot. A már kihűlt cukkinit a szezámmag 1/3 részével és egy citrom levével krémesre keverjük, majd a végén hozzáadjuk a 2/3 szezámmaggal is, mert én szeretem, ha ropog a fogam alatt....

Minden hozzávalók elkeverünk aprítógépben (de lehet hagyni nagyobb darabokat is benne, hogy igazán ropogós legyen), majd golyókat formálunk a masszából. Eláll napokig tároló edényben, de jó hír, hogy fagyasztható is. Ebből kb 20 golyó is kijöhet. Egy-egy snackre 3-4 db golyót be lehet falni. :)

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát egy kis pirospaprikával. Rádobjuk a gombát, az apróra vágott szárzellert és édesköményt. Mehet rá a curry és pirítsuk még így egy darabig. Ezt követően mehet rá 1,5-2 dl alaplé (vagy víz). Tetszés szerint lehet még fűszerezni sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Összerottyantjuk. Behabarjuk 1 evőkanál zabliszttel és...

A hagymát és fokhagymát megpirítjuk a lábas alján egy kis kókusz olajon vagy olíva olajon, pirospaprikát szórunk rá. rádobáljuk a karikákra vágott répát, zöldséget, majd a felöntjük vízzel és mehet bele a burgonya is. Fűszerezzük. Kevés kolbász vagy virsli az íze kedvéért mehet bele. :) Habarást készítünk a legvégén a zabliszt és tejföl...

A rizst kókusztejben, édesítővel megfőzzük. Tetejét fahéjjal szórjuk és egy maréknyi gyümölcsöt tehetünk a tetejére. Mivel jó zsírokkal van megtoldva, akár egy IR-es fogyaszthatja reggel - növényi tejjel.

A harcsát felkockázzuk, majd a zsíradékon forgassuk meg. Szórjuk meg kaporral, sóval, jól forgassuk át. Tegyük mellé a felkockázott (karikázott) répát, spenótot, majd facsarjuk rá a narancs levét. Forgassuk át, rottyantsuk össze az egészet raguként. Semmilyen tejterméket vagy tejhelyettesítőt nem igényel.

Készítsük el a pácot az összes teriyaki összetevőből és fűszerezzük sóval, borssal. Vágjuk le a lazac bőrét, mossuk meg, majd tegyük bele a pácba és pihentessük egy órán keresztül. Főzzük meg a rizst. A hagymát kezdjük el pirítani, majd amikor még roppanós, de már színe van, dobjuk rá a többi zöldséget is. Nem kell őket főzni, csak pirítani,...

A medvehagymát megmossuk, leveleire szedjük, apróbb darabokra vágjuk, majd minden összetevőt aprítógépben krémesre keverünk. Igazi méregtelenítő csodaszer.

A darált húst, olíva olajat, sót, borsot, petrezselymet keverjük el az apróra vágott hagymával és fokhagymával. Szilikonos muffin formákba töltsük bele az ebből kanállal formázott gombócokat. Ameddig sütőben sülnek, főzzünk rizst, tegyünk bele sót, petrezselymet, én 1 dl alaplevet is szoktam, így lesz nagyon ízletes. Egy lábasban 1 dl alaplével...

Recept a galuskához: Egy tálban a tojást a vízzel, sóval, borssal és a petrezselyemmel habverővel picit habosra keverjük. Majd apránként adagoljuk hozzá a zabpehelylisztet, amíg eléri a megfelelő állagot. Viszonylag sűrű, de jól szaggatható állagot kell kapnunk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, ezután a hőfokot mérsékeljük, pár percig főni...

Recept: mintha sima palacsintát készítenénk! Nem magyarázom túl! Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A kókuszzsírt is hozzáadjuk. Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

Mindent összekeverünk egy tálban és botmixerrel krémesre keverjük. Egy muffin sütéshez ideális masszát kapunk. Szilikonos vagy fém muffin formában / tepsiben zsiradék nélkül kisütjük. Ennyire egyszerű! :)

Tejföl helyett görög joghurtot használtam és csak mustárt tettem bele. Ezzel a saláta zsírtartalmát csökkentettem, hiszen a tejföl és a majonéz magasabb zsírtartalmú. Nem azt mondom, hogy ezeket ki kell iktatni az étkezésből, de ha egy franciasalátát készítek, abban a natúr joghurt fitt elemként jobban elfogadható.

Ha csak a tojássárgáját keverjük el a krémben, akkor a fehérjébe is vissza tudjuk tölteni azt, így kaszinó tojásként is készíthető az étel. :)

A burgonyákat apró darabokra vágjuk, a hagymát karikázzuk, a fokhagymát is kisebb karikákra szedjük. A burgonyákat egy tálba helyezzük a többi zöldséggel együtt. Olíva olajat öntünk a tálba, megszórjuk a fűszerekkel, jól átforgatjuk az egészet. Ráhelyezzük a medvehagymát is. Sütőpapírral bélelt tepsiben szétoszlatjuk és kisütjük.

Recept: Nem hagyományos cézár öntettel készült saláta. Az öntet egyszerű: fokhagyma, lime, só, olíva olaj, parmezán, torma, mustár. A csirkemellet sütőben sütöttem szintén fokhagymás pácolás után (fokhagyma, só, bors dörzsölésével). A salátát darabokra vágtam. Nyakon öntöttem az öntettel, még tettem rá reszelt parmezánt, a darabokra vágott...

Márc 19

Rizskása

A rizst kókusztejben felfőzzük, kókuszreszelékkel még kicsit a végén forraljuk, majd tálba öntjük és díszítjük.

Ha csak magadra készíted, az adagot felezd, negyedeld, akkor néhány snack alkalomra elég lesz. Ez a mennyiség egy hétvégi, családi - 3-4 fős rájárós adag napokig. :)

Márc 13

Tojáskrém

A tojást megfőzzük, összetörjük és elkeverjük a hozzávalókkal. Kiváló pirítóson, abonetten, pufi rizsen vagy zöldségekhez mártogatósnak.

A zöldségeket aprítógépben apróra daráljuk: karfiol, brokkoli, borsó miután egy kicsit előfőztük azokat, hogy puhábban legyenek. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet. Egy olyan masszát kell kapni, ami nem túl híg. Ezen a liszttel is tudunk segíteni.

Mindent elkeverek egy tálban, kontakt grillben kisütöttem. Serpenyő vagy tepsi is tökéletes a célra. Mellé fogyasszunk kedvünkre való zöldségeket.

A zöldségeket roppanósra pároljuk vagy főzzük sós vízben. A fokhagymát apróra vágjuk, belekeverjük egy tálban tejfölbe, curry porba, apróra vágott zöld fűszerekkel. A zöldségeket és a kockázott bacont beborítjuk a tepsibe. Az elkészült tejfölös krémet ráöntjük. A tetejére kevés parmezánt szórunk (használható növényi sajt is vagy kecske sajt). 180...

1 db kaliforniai vagy kápia paprika2 db tonhal konzerv (olíva olajos) - de lehet lazacosat is használnifokhagymazöldhagymasó, bors - csípőset szeretőknek kevés chilli por is mehetfriss póréhagyma darabok

Kókusz zsíron megpároltam az aprított hagymát, fokhagymát pirospaprikával. Rádobtam a májat, öntöttem rá alaplevet és készre pároltam.

Köret: zöldséges rizs és savanyú káposzta

Márc 07

Banánkeksz

Az alapanyagokat jól keverjük el masszává. 2 kanál segítségével kis korongokat formázunk, sütőpapírra tesszük, villával lenyomkodjuk. 20 perc alatt kész, 170 fokos sütőben.

A burgonyát héjastól feltesszük egészben főni. Azért fontos ez, mert így nem fő túl, és az íze jobb lesz. Miután kész, a héját leszedjük. Tojást főzünk. Ezután karikákra vágjuk fel mindkettő alapanyagot.