Általános köztudat

2022.09.14

Legtöbben, akik először tévednek a blogomra és a csoportomba bullshit közhiedelmek alapján legalább egyszer próbáltak már lefogyni.

Azaz alacsony kalóriával. Vagy épp koplalással. De minimum szénhidrátcsökkentéssel.

Az életmódváltásra ösztönző szakemberek tábora ketté osztható. Vannak, akik tagadják a kalória alapú fogyás szükségességét és vannak, akik vallják a kalóriaszámolás hatékonyságát.

Utóbbi közé tartozom: véleményem szerint nincs más módja a hosszú távú, tartós fogyásnak, mint a kalóriatudatosság.


Határozott véleményem van arról a közegről, akik ebben nem hisznek!

  • Lusták! Nincs kedvük, türelmük kalkulálni vagy nem tudnak helyesen kalóriát számolni, ezért arra ösztönözök másokat is, hogy ők se higgyenek ebben.
  • Terméket (fogyasztószer, táplálékkiegészítő, étkezést helyettesítő porok, tabletták) értékesítenek, erre fókuszálnak és erre alapozzák a módszerüket, nem pedig az egészséges, csodaszermentes fogyásra ösztönöznek.
  • A legrosszabb kombináció, amikor ez a kettő együtt érvényesül egy népbutítással is megspékelve, miszerint az inzulin felelős a hízásért és a szénhidrát ördögtől való, ezért nem a kalória számít, hanem a szénhidrát mennyisége.

Ami nagyon szomorú ebben az egészben az, hogy nem találtam egy olyan szénhidrátot üldöző módszert sem, ahol fenntartható ez az állapot. Azaz emberek lefogynak szénhidrát megvonással, majd ezt nem tudják hosszú távon tartani és természetesen visszahíznak, amint elkezdenek újra a normális élet adta ritmus szerint étkezni (szénhidrátot is). Állandó jo-jo az életük megállás nélkül. Fogynak és híznak váltakozva.

Ezért annak a módszertannak, ami nem tartható egy életen át, nincs létjogosultsága. És aki mást mond, az önmagának is hazudik, de leginkább azoknak, akiknek információt ad át tudásként. Ne keverjük össze a diétákat az életmódváltással. A diéta időszakos (főleg egészségügyi célokat kellene szolgáljon, ehelyett fogyókúra gyanánt alkalmazzák). Az életmódváltás pedig teljes életvitelreformot takar, amiben egyszerre érvényesül az egészségügyi állapot javítása (közérzet, vérkép, erőnlét, hormonrendszer, emésztőrendszer) az egészséges, ideális testsúly elérésével.

Mindenkinek el kell döntenie, hogy egy életen át fogyókúrázni akar vagy életmódot  vált inkább!

Az általános köztudat a fogyókúra piac anyag haszonszerzése miatt hamis és félrevezető. Pedig nem kellene az legyen!


Mi a jó módszer?

Az, amit képes vagy szenvedés nélkül úgy beilleszteni az életedbe, hogy az nem időszakos, hanem állandó, kényelmes, fenntartható, betartható és reális célokat ad.

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 990 Ft