A halogatás művészete!

2021.06.02

Úgy tartja a mondás: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Közhelynek tűnik, miközben életünk minden egyes területén találkozunk azzal az emberi magatartás sorozattal, ami örökké előnytelen pozícióba lök bennünket. Ez pedig a halogatás.

De miért tesszük el?

Teljesen egyszerű: mindig a mában gondolkodunk.


"Ma még lehet", "Ma még nem, majd holnap igen", "Még van időm.", "Majd megoldom", "Majd kitalálom", "Majd bepótolom", "Majd lesz valahogy", "Még nem állok készen", "Még nem érek rá", "Most még nem, de majd igen".

Azzal egyidőben, hogy a mában keressük a felmentést a döntéseinkkel szemben, nem vállalunk felelősséget a meg nem hozott vagy időben meg nem hozott döntések következményeiért.

Miért? Mert ami nem fáj, az még ráér.

És amikor hirtelen feleszmélünk arra, hogy fáj, hogy baj van, akkor azonnal tüzet akarunk oltani.

A tűzoltás pedig az egyik legnagyobb csapda, ugyanis együtt jár azokkal a tényezőkkel, amelyek a legkárosabb eredményeket produkálják: amit gyorsan érünk el, az sosem lesz tartós és sosem lehet lelkileg (testileg) egészséges. Ilyenek a gyors fogyásokat ígérő léböjtök, fogyókúrák, amelyek elhitetik azt velünk, hogy képesek vagyunk behozni a lemaradást. Ám ez mind önbecsapás és önámítás, mert a gyors fogyások nem valósak, röpke hetek alatt vissza is kúsznak  a leadott kilók.

Valós változást csak akkor érhetünk el, ha tényleg időt, energiát fektetünk a célok elérésébe és tudatossággal állunk ki következetesen azok megvalósításának érdekében.

Azért halogatunk, mert ez a legkényelmesebb döntéseink egyike. Amivel nem foglalkozunk, arról nem veszünk tudomást. Amiről nem veszünk tudomást, az nem létezik, azért erőfeszítést sem kell tenni. Sokkal könnyebb kifogásokat gyártani ahelyett, hogy a kényelemből kimásszunk.

Ami kényelmes, arra időt nem kell fordítani. Ezért könnyű megrendelni egy pizzát. Ami viszont nem kényelmes, mint például az otthon főzés, amire időt kell naponta szánni, az már időigényes. Ami időt követel, az tehát nem kényelmes.

A kövér emberek nagy része kényelmes, lusta, megalkuvó, önámító és önsajnálatban él. Saját sérelmei mindig előbbre valók, mint bármilyen döntés, amelyben szembesülhetünk a kudarccal.

Előre eldöntjük, hogy most nem érünk rá, most nem vagyunk rá képesek, még nem jött el az idő csak azért, mert nem tudunk felelősséget vállalni azért, hogy lusták vagyunk, kényelmesek vagyunk és nem vagyunk hajlandóak erőfeszítéseket tenni vagy NEMET MONDANI.

Nem tudom összeszámolni a kezemen, hogy hányszor halogattam, s fogtam rá mindenre, hogy ezért meg ezért meg ezért nem tudok kellő figyelmet szentelni a fogyásomra. Miközben egyszerűen csak sokkal könnyebb volt azt mondani, hogy majd holnap neki kezdek. Csak hogy ebből a holnaptól lesznek az évek. Az évek alatt pedig elszalasztott lehetőségek és MEG NEM ÉLT boldogság.

A körvérség alatt rengeteg dologtól megfosztjuk saját magunkat, amelyet csak azért nem teszünk meg, mert saját belső feszültségeink bezárnak egy burokba. Így kerüljük a strandot, a sok mozgással járó kirándulásokat, ezért keresünk örökké kifogásokat mindenre, amiben rosszul érezzük magunkat. Miközben másra sem vágyunk, csak azokra a dolgokra, amelyeket belső frusztrációink miatt nem szívesen teszünk. Élményeket veszítünk és kapcsolataink mennek rá ezekre. Csak azért, mert halogatjuk a döntést, hogy megváltoztassuk azokat a tényezőket, amelyek miatt ennyire rossz lelki állapotban vagyunk.

Mindenki, aki azt mondja, hogy kövéren boldog és elfogadja magát, a legnagyobb tagadásban él. Kövéren élni nem jó. Mert nem jó a kötényhas, a derékkal összenövő fenék, a lógó kar, a vastag comb és vádli. Nem jó a hormonháztartás kibillenése és az emésztőrendszer egyensúlytalansága. Nem jó a lelki állapot, nem jó az önbizalomhiány és az örökös szégyenérzet a kövérség miatt. Mert a kövérség mindenhol gyenge pont.

Viszont azon gyenge pontok egyike, amin bárki képes változtatni és meg is szüntetni.

A halogatást véleményem szerint úgy lehet befejezni, ha egyszerűen szembe nézünk azzal, hogy mi vezet mindig oda, ami miatt e mellett döntünk. Mitől félünk? Mihez ragaszkodunk? Mit nem tudunk elengedni? Mi vár megoldásra az életünkben? Mert ezek miatt ragadunk benne a kényelembe.

  • Félsz attól, hogy sok időt vesz el az életmódváltás? A betegségek nem vesznek majd el még több időt?
  • Félsz attól, hogy a megszokott rutinokat felborítsd? Ha te nem teszed, előbb vagy utóbb rá fog kényszeríteni külső körülményként az egészségi állapotod. És sokkal nehezebb akkor változtatni, ha már csak a túlsúly a probléma, hanem mondjuk kifáradt a pajzsmirigyed.
  • Félsz változtatni, mert rettegsz a kudarctól? Ne sztárdiétákat próbálgass, hanem tudatosan, rád szabott és neked való módszereket vezess be apránként. Nem a világot kell megváltani, csak az életedet kell jobb mederbe terelni. Nem a végletekben való gondolkodás a siker titka, ellenben ez öli meg a motivációt a leggyorsabban.
  • Akadályoz a környezeted, a munkád abban, hogy magadra tudj koncentrálni? Áss a mélyére, hogy min és hogyan tudsz ebben változtatni, mert amíg állandóan te leszel az, akit mások kihasználnak vagy örökké te leszel megalkuvó, mindig csak te maradsz az utolsó helyen.

Nézz magadba és kérdezd meg: Tulajdonképpen miért halogatsz? Mire vársz? Mi hozhatna neked arra elég eltökéltséget, hogy azt mond: MOST készen állok. Az életmódváltásra az idő soha nem lesz pont megfelelő. De addig kell belső motivációból nekivágni, amíg még könnyebb visszafordulni a leejtőn. Mert minél messzebb jutsz az önáltatás csapdájában, annál nehezebben veszed észre, hogy az egész életed egy kifogástenger, amelynek közepén egy lábbal egyensúlyozol egy süllyedő hajón. Mindig rajtad áll: kifáradásig ácsorogsz és várod, hogy valaki majd egyszer csak megment vagy inkább kiúszol te, hogy hamarabb véget érjen az egész...


Álomtervező - Duciforradalom Bullet Journal

Az Álomtervező felépítése: Az Álomtervező kifejezetten életmódváltásra tervezett teljes évi napló. Év eleji tervező 12 havi tervező Heti tervező (étrend tervező, edzés tervező, feladat tervező, fogyási eredmények dokumentálása) Napi tervező Negyedéves tervező Év végi visszatekintés

16 000 Ft

Senorita KOMPLEX VIP tagság

A csomag tartalma: Senorita VIP tagság Duciforradalom nyomdai könyvek (Mentorprogram + Ételportfólió könyv) Senorita Okos életmódváltó kártyacsomag AJÁNDÉK ÁLOMTERVEZŐ BULLET JOURNAL A Senorita VIP tagság elemei: VIP tagság korlátlan időre Senorita VIP facebook csoport interaktív munkához Online lecke tanulófelület Dia 5 szakmai könyve e-book formában Korlátlan egyeztetés a programon belül 2023-ban induló 4 blokkos Senorita program Kedvezményes Senorita kollagén termékek Szakmai nyomdai könyvek: Mentorprogram: minden program elem és tudásanyag Ételportfólió: étrendtervezés, 1500+ recept Senorita okos kártya pakli: Napi menü és receptes kártyák Étrendtervezési alapszabályok súgókártyái Ajándék ÁLOMTERVEZŐ BULLET JOURNAL Az Álomtervező felépítése: Az Álomtervező kifejezetten életmódváltásra tervezett teljes évi napló. Év eleji tervező 12 havi tervező Heti tervező (étrend tervező, edzés tervező, feladat tervező, fogyási eredmények dokumentálása) Napi tervező Negyedéves tervező Év végi visszatekintés

36 000 Ft 40 000 Ft

Senorita VIP tagság

A VIP TAGSÁG ELEMEI: Senorita 90 napos program A. Blokk Senorita 90 napos program B. Blokk Senorita 90 napos program C. Blokk Senorita 90 napos program D. Blokk 10-20% közötti VIP kedvezmény Senorita kollagénkollekcióra korlátlan VIP jogosultság a VIP kedvezményprogramban meetingek, szakmai támogatás A 90 napos blokkok tematikája: 90 napos étrendterv A, B, C, D blokkban heti több receptes videóval és variációs ötlettárral 90 napos edzésterv A, B, C, D blokkban heti 1 oktató videóval 90 napos program blokk terv Blokkok: 2023. január 2: A.blokk, 2023. április: B.blokk, 2023. július 1. C. blokk, 2023. október 1: D.blokk VIP tagok számára lehetőséget adunk Dia szakmai könyveinek megvásárlására.

16 000 Ft 26 000 Ft

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KÖTÖTT KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft