A közösségi média álarca | és ami mögötte van...

2020.02.19


A téma, amiről nem beszélünk eleget...

Ma az okostelefonok, a közösségi site-ok (insta, fb, youtube), telefonos applikációk világában élünk. Minden felületen (még ezen felül a tv-ben és újságban vagy csak a google találati arányokban is) állandó beszélgetés folyik, amelyben vannak jó és rossz energiák is.

Gondolok itt arra, hogy ahogy felvillan bármelyik közösségi fiókunk oldala, azonnal ránk szegeződik a rengeteg kép, történet, módszer. Ezekre pedig ott a temérdek reakció, kommentáradat és ezek között bizony nagy számú a negativitás is. Hiszen, amikor valaki véleményt formál arról, hogy pld. mi az egészséges, mi a mérce, mi az életmódváltás helyes iránya, mi a jó mozgásforma és hogyan kellene ezen az úton végig menned, akkor akár celebek fotóiról és videóiról van szó, akár egy "halandó" youtuber vagy insta lány/fiú posztja a fókusz, ismeretlen, névtelen válaszok érkeznek ezekre. Sokszor pedig ellentétes nézőpontok találkoznak. Ezzel nincs komolyabb baj, kivéve, ha ez túlságosan nagy hatással van RÁD. Nincs baj azzal, ha bárkit követsz, mert példát mutat vagy számodra tetsző dolgokról dokumentál, ír, fotóz. Csak arra kell figyelni, hogy a szépségről, egészségről alkotott véleményed maradjon a Tiéd, s ne engedjen formálni a közösségi média vagy online sajtó ereje. Sem azért, mert egy idealizált személy teste számodra áhított cél, sem pedig azért, mert bárki téged bánt a posztjaid alatt.


Az egész téma köré fontos fonni egy gondolatsíkot:

A saját magaddal szembeni elvárásaidat erősen befolyásolják a médiában, közösségi oldalakon látottak. Az elvárásaidat és céljaidat arra kell alapoznod, hogy hogyan érezd magadat, nem pedig arra, hogy mit látsz másokon vagy másokban.


Az emberek elképzelése ma gyökeresen megváltozott arról, mit tarthatunk normálisnak. Sok esetben a teljesen egészséges és normális testet is torznak látjuk, mert a világ, amelyben élünk, egy átfestett, retusált halmazt tár elénk. Ahelyett, hogy elfogadnánk azt, ami tényleg elfogadható, inkább megalázó helyzetekbe hozzák emberek az embertársaikat, csak mert például ducibbak, mint az átlag. De mint mindenkinek, NEKED is egyéni céljaid vannak és ezek mentén kell haladnod a változás felé - ha tényleg változnod kell vagy változni szeretnél.

Leginkább a NŐK alkotják azt a hadsereget, akik szívesen cikiznek és beszélnek ki másokat, legtöbbször a billentyűzet másik oldalán, név és arc nélkül. Ennek pedig sokan áldozatai vagyunk, holott azt sem tudjuk, az a másik ember jobb-e nálunk. Sőt, legtöbbször pont az a valóság, hogy még nálunk is elkeseredettebb emberek próbálnak másokat gyengíteni saját belső egyensúlytalanságuk okán. Sajnos egy-egy ilyen szándékosan bántó kommentelő azt hiszi, hogy számít, mit gondol rólad, a te külsődről, a te utadról, a te módszeredről. Gyakran sértő, elkeserítő megjegyzéseket ír rólad.

Ez az egész a nők önképére manapság nagyon negatívan hat. Holott a szépség és egy ember személyisége egyedi. Miért kellene egy bizonyos "elfogadható" módon kinéznünk, öltözködnünk, gondolkodnunk? Az életmódváltás és a szépség nem a megfelelésről szabad szóljon, hanem elsősorban egészségügyi és mentális jóllétünkről. Sok esetben a szépségideál okán beleképzelünk negatív tulajdonságokat a testünkbe, egy szeplő, egy kancsal fogacska, egy vékonyabb szálú hajzuhatag, egy szélesebb csípő, egy ránc miatt. De ezeket legtöbbször CSAK MI gondoljuk, más észre sem veszi.

Mindenkinek joga van a véleményéhez, sok mindenkitől hallhatod, hogy mit és hogyan kellene tenned, nem feltétlenül kell neked is ugyanazt gondolnod, mint mások. Ha kellően biztos vagy magadban, akkor pontosan tudod, mennyit érsz az életedben és mennyire szereted magad. Tehát bátran állj is ki saját céljaid, álmaid és módszereid mellett függetlenül attól, hogy ki mit gondol (rólad) vagy mond (neked).

Egységben rejlik az erőd és boldogságod


Amire mi nők leginkább vágyunk, az nem más, mint az ÖNBIZALOM, a MAGABIZTOSSÁG és ezekkel szorosan összefűzött sportos létünkből, tudatos táplálkozásunkból eredő EGÉSZSÉGESEBB ÉLETMÓD.

Az egészség a fizikai állapotodra vonatkozik. Ebbe tartozik az elfogadható vérkép, a jó emésztés, a tiszta és szép bőr, a testtartás, a hormonháztartás és a túlsúly elkerülése.

Az önbizalom már az érzelmi állapotodra épül. Nem csak az a lényege, hogy fel tudsz-e venni a strandon egy csinos bikinit, hanem arról, hogy a tükörbe nézve azt látod, jól érzed magad a saját bőrödben. Az utcán elégedetten sétálsz és boldogan teszed ezt.

Az erőd a mentális alapokra vonatkozik. Nem arról szól, hány kg súlyt tudsz megemelni az edzőteremben, sokkal inkább arról, hogy amikor rosszabb/nehezebb a napod, akkor is fel tudod magad rázni mások segítsége nélkül. De leginkább azt mutatja meg, hogy a saját egészségedről, testedről, lelkedről milyen véleménnyel vagy.

Ha ez a három tényező nincs rendben, akkor tudod, hogy min kell dolgoznod. Ha viszont rendben van, akkor elérheted a boldogságod.

S mi lenne az emberi élet legnagyobb értelme, mint maga a boldogság érzete?


Hogyan lehet elérni azt, hogy ez a szuper hármas a Te életedben is egységben álljon (önbizalom, egészség, mentális és fizikai erő)?

Ahhoz, hogy erős, magabiztos és egészséges lehess, az életmódodnak is paritásban kell állnia a fizikai, érzelmi, egészségügyi állapotoddal. Ennek fenntartásához egyensúly, könnyű szabályok és rugalmas hozzá állás kell.

Ha nem vagy egyensúlyban, nem tudsz bizonyos helyzetekben könnyedén dönteni és elveszíted a lendületed vagy épp az egészségedet.

Simulékonynak, rugalmasnak kell lenned, ha valóban egészséges belsővel, külsővel szeretnél rendelkezni. Az életünk napról napra változik és tartogat nem várt fordulatokat. Alkalmazkodni kell a környezetedhez, a családodhoz, a munkahelyedhez, a párkapcsolatodhoz, a gyermekedhez. Senki nem tökéletes, hiszen az egész világban sok egyensúlytalanság uralkodik. De el kell fogadnod, hogy amire nincs ráhatásod, azzal nem tudsz mit kezdeni. Ami viszont tőled telhető, azt meg kell tenned.

Ha az életmódodat tartósan szeretnéd pozitív irányba terelni, akkor az egyszerű, élhető, hosszú távon fenntartható módszereket kell bevezetned. Megvonásokon, örökös sanyargatáson nem lehet sokáig élni. Ha túl bonyolult és csak időszakos az edzésterved, az étrended, akkor kevésbé fogsz tudni alkalmazkodni ehhez szívvel, testeddel, kitartásoddal.

S ha összhangban vagy, reálisabban látod a médiában eléd táruló, olykor hazug, retusált, filterezett, "szuperboldogságos" sztorikat, fotókat és posztokat.


1 ÉV VIP TAGSÁG | 2023.09.17-ÉIG

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

9 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft