10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban.
Nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található benne.
A benne rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára.
Ha el akarjuk kerülni a puffadást, öntsük le róla az első főzővizet (várjuk meg míg felforr, és ekkor öntsük le a vizét).
Magas folsav tartalma miatt terhesség esetén kiemelten ajánlott a fogyasztása.
100
grammban 340 kcal és 55 g szénhidrát van, de mivel a glikémiás indexe
alacsony, így lassan szívódik fel belőle a szénhidrát.
Kedvező,
hogy nem allergén, és tápanyagait jól emészthető, az aminosavakat nagy
arányban hasznosítható, szabad formában, hordozza.
Tartalmazza
lényegében valamennyi fontos aminosavunkat, köztük az ember számára
nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat is, amelyeket szervezetünk
nem tud önállóan előállítani.
A benne lévő aminosavak összetétele, továbbá az emészthetőség szempontjából fogyasztása kedvezőbb, mint a babé vagy borsóé.
A lencsében magas A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium,
foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas mennyiség található...
Javítja a májfunkciót...
Jót tesz a szemnek...
Nyugtat...
Jó hatással van az anyagcserére...
Szuper étel székrekedésre...
Segít stabilizálni a vérnyomást...
Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát...
Segíti a vércukorértékek kordában tartását...
A változókor tüneteit csökkenti...
Segíti a hajnövekedés...
Támogatja a sebgyógyulást...
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.