A lower body lift műtétről

2022.05.23

A soron következő, végső testrekonstrukciós műtétem az lower body lift volt, ami egy összetett, több testrészt is érintő műtét. Mivel több beavatkozás történik egyszerre, egy műtéten beül, így a bodylift egy nagy plasztikai műtétnek számít. A műtét lényegében "három az egyben", vagyis a hasplasztika, a combplasztika és a fenékplasztika egy műtét kertén belül lesz kivitelezve. Nálam ezt megtoldották egy szeméremdomb helyreállítással is, mert a kövérség és fogyás ezt sem kímélte.

Hogyan néz ki a lower body lift?

A metszések a bikini vonalba esnek, amelyek jól elfedhetőek. A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és legtöbbször 2 drain kerül behelyezésre, amelyek 3-5 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pedig azonnal egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel. A műtét időtartama kb. 4-7 óra. Ha a műtött egészségi állapota jó, nincsenek egyéb belgyógyászati betegségei, illetve magasabb műtéti rizikót jelentő faktorai, akkor ezt a beavatkozást alacsony kockázattal el lehet végezni. A műtét kapcsán előfordulhat nagyobb mennyiségű vérvesztés, amely vérátömlesztést, transzfúziót tehet szükségessé, erre engem is felkészítettek. Szerencsére, erre nem volt szükség. :) A bodylift altatásban történik, 3 napos kórházi bennfekvéssel. Minimum 3-4 héttel kell számolni, mire testileg, fizikailag újra fitt lesz. Tapasztalatom az, hogy a felépülés minden ilyen kombinált műtét után inkább 6-8 hétig tart, nekem legalábbis ennyi idő kellett, mire újra visszatérhettem a normális élethez.

A gyógyulás elősegítése érdekében 3- 4 hét szabadságot tervezzen be az, aki erre adja a fejét és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. Az első napokban ágynyugalom, immobilizáció szükséges és ez idő alatt fontos a trombózis megelőzésére adott injekció (clexane-t kaptam). 6-8 hétig konzekvensen viselni kell a speciális kompressziós nadrágot, fűzőt, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok általában 2-3 hét után kerülnek eltávolításra (esetemben felszívódó varratokat kaptam, tehát nekem varratszedés nem lesz). A hegeket a gyógyulás érdekében ezután ajánlatos krémezni, főleg hegkezelő krémekkel.

A legtöbb esetben az elért eredmény tartós, de ehhez elengedhetetlen, hogy továbbra egészségesen táplálkozzak és rendszeresen végezzek edzésmunkát. Az eredmény már műtét után azonnal szembetűnik, de a végleges forma csak pár hónap után látható. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni, de általában néhány hónap után kisimulnak, elhalványulnak, alig észrevehetővé válnak.A belső varratok nagyjából 3 évig, a külső hegek 1,5-2 évig gyógyulnak, halványulnak.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, ezzel tisztában voltam valahány alkalommal. Bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, bőrelhalás, trombózis szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.

Ki ideális és alkalmas a műtétre?

Bodylift akkor válhat szükségessé, ha egy súlyos fogyás után jelentős mértékű bőrfelesleg alakul ki a has, a comb, a fenék, és a csípő területén, amely groteszk méreteket is ölthet. Ez jelentős lélektani teherhez, illetve testi fogyatékossághoz vezethet. Ezekben az esetekben a testkontúr normalizálásához már nem elegendőek az egyes testrégión külön-külön kivitelezett plasztikai beavatkozások, ilyenkor a bodylift nyújthatja az optimális megoldást. Ezt megelőzően legalább 6 hónapon keresztül kell tartani a már elért teljes fogyás utáni testsúlyt, ez garantálja ugyanis a szép eredményt.

Ápolás, gyógyulás

Plasztikai műtét utáni időszakra való felkészülés ugyanolyan fontos, mint a plasztikai beavatkozásra való előkészületek. A műtét elvégeztével, az azt követő időszakban nagyon fontos, hogy betartsuk, az orvos által előírt, személyre szabott életmódot, ugyanis ez kihatással van a sebgyógyulás folyamatára és a felépülési időre egyaránt. Az első két-három hétben célszerű valakit megkérni, hogy legyen segítségünkre, még ha azt is gondoljuk, hogy a mindennapi teendőit folytatni tudjuk, akkor is legyen ott egy segítő kéz, akinek csupán a jelenléte is megnyugtatóan hat, hisz a tudat, hogy nem vagyunk egyedül a természetes gyógyulási folyamatra kimondottan jó hatással van. Minden plasztikai beavatkozás után a plasztikai sebész 2-3 hét relatív pihenést javasol. Fontos időszak ez a regeneráció folyamatában, tehát érdemes betartani. Feküdni állandóan nem szabad, mert nő a trombózis veszély. Általánosságban kell kímélni a testet, de az óránként történő apró séta és az általános otthonléttel járó mozgás legyen része a napoknak. Az állandó fekvés nem tesz jót a sebeknek sem, főleg fenék oldalon.

A folyadékpótlás is rendkívül lényeges, hiszen a plasztikai műtét következtében a testből sok folyadék távozik. A gyakori vízfogyasztás segít abban, hogy ezt pótolni tudjuk. Néhány napig ajánlatos könnyebb ételeket fogyasztani, hiszen ha valamilyen étel megüli a gyomrunkat, az fizikailag megerőltető szervezetünk számára. A közvetlen napfényt is kerülni kell, amennyiben ez nem megoldható, a plasztikai beavatkozástól számított körülbelül 3 hónapig használni érdemes 30-50 faktorú védőkrémet, hogy megóvjuk bőrünket, főleg a műtött területen. A napfény hatására a seb elszíneződhet, amely feltűnő, nem túl esztétikus heget eredményez. A szolárium és szauna, valamint a gőzkabin használatát két hónapig mindenképp mellőzni érdemes, hiszen az intenzív meleg, valamint a szolárium esetében a sugarak is befolyásolhatják a gyógyulás folyamatát. Hogy mennyi ideig tart a gyógyulási időszak, az személyenként változó, és függ a plasztikai beavatkozás típusától is.

A felépülés első 2 hete alatt minden megerőltető fizikai munkát (emelés, rakodás, hajlás, hajmosás egyedül) kerüljünk, majd fokozatosan visszatérhetünk korábbi életvitelünkhöz. Három hét elteltével már könnyű testmozgás is elkezdhető, például aerobik gyakorlatok (na ez nekem még nem megy 15 naposan). A plasztikai beavatkozás típusától függően kerülendő a gépjárművezetés körülbelül két-négy hétig, valamint az első 7-10 napban a megfelelő alvás típusát is szem előtt kell tartani.

Fontos, hogy odafigyeljünk a napi rendszeres tisztálkodásra semleges pH értékű szappannal, tusfürdővel. A tisztálkodás után a sebészünk által javasolt és bemutatott kötszerekkel, illetve anyagokkal kenjük be és fertőtlenítsük a sebvonalat. Ezek a krémek a következők: Betadine oldat fertőtlenítésre. A sebkötözés után a fertőtlenítés minden esetben Octenisept oldattal történjen. Én géz lapra fújok belőle és ezzel törlöm át a sebet. Nem csíp, ellenben tényleg műtéti hegekre fejlesztették, tehát hasznos a fertőzések elkerülése végett.

A plasztikai műtétet követően kompressziós ruhát kell viselnünk, amely beavatkozásonként eltérhet. Ezek a ruhadarabok nagyban befolyásolják és elősegítik a várt plasztikai műtéti eredmény elérését.

Közvetlenül a plasztikai beavatkozás utáni napokban a seb tájékán kismértékű feszülés, fájdalom érezhető, amely fájdalomcsillapítók segítségével megszüntethető. Én 1 hétig folyamatosan szedtem a fájdalomcsillapítót, de a második héttől teljesen el tudtam hagyni. A külső heg gyógyulási ideje körülbelül 6 hónap, míg a belső heg 2-3 év alatt éri el végleges formáját. Ez idő alatt sokat változik, felpuhul, halványodik, kifehéredik a heg. A folyamatot felgyorsítja a különböző hegtápláló és javító krémek használata. A legelterjedtebb krémek például a Cicaplast (én ezt használom), Neogranormon és körömvirágkrém, bár ez utóbbit csak két hét eltelte után szabad használni. A szilikon tartalmú krémek használata vagy szilikon tapasz is igen népszerű és célravezető. A Bioptron lámpát sokan ismerik és elismerik, mint sebgyógyulást elősegítő eszközt, viszont a lámpát csak körülbelül 4 hét elteltével ajánlatos használni.

Álomtervező - Duciforradalom Bullet Journal

Az Álomtervező felépítése: Az Álomtervező kifejezetten életmódváltásra tervezett teljes évi napló. Év eleji tervező 12 havi tervező Heti tervező (étrend tervező, edzés tervező, feladat tervező, fogyási eredmények dokumentálása) Napi tervező Negyedéves tervező Év végi visszatekintés

16 000 Ft

Senorita KOMPLEX VIP tagság

A csomag tartalma: Senorita VIP tagság Duciforradalom nyomdai könyvek (Mentorprogram + Ételportfólió könyv) Senorita Okos életmódváltó kártyacsomag AJÁNDÉK ÁLOMTERVEZŐ BULLET JOURNAL A Senorita VIP tagság elemei: VIP tagság korlátlan időre Senorita VIP facebook csoport interaktív munkához Online lecke tanulófelület Dia 5 szakmai könyve e-book formában Korlátlan egyeztetés a programon belül 2023-ban induló 4 blokkos Senorita program Kedvezményes Senorita kollagén termékek Szakmai nyomdai könyvek: Mentorprogram: minden program elem és tudásanyag Ételportfólió: étrendtervezés, 1500+ recept Senorita okos kártya pakli: Napi menü és receptes kártyák Étrendtervezési alapszabályok súgókártyái Ajándék ÁLOMTERVEZŐ BULLET JOURNAL Az Álomtervező felépítése: Az Álomtervező kifejezetten életmódváltásra tervezett teljes évi napló. Év eleji tervező 12 havi tervező Heti tervező (étrend tervező, edzés tervező, feladat tervező, fogyási eredmények dokumentálása) Napi tervező Negyedéves tervező Év végi visszatekintés

36 000 Ft 40 000 Ft

Senorita VIP tagság

A VIP TAGSÁG ELEMEI: Senorita 90 napos program A. Blokk Senorita 90 napos program B. Blokk Senorita 90 napos program C. Blokk Senorita 90 napos program D. Blokk 10-20% közötti VIP kedvezmény Senorita kollagénkollekcióra korlátlan VIP jogosultság a VIP kedvezményprogramban meetingek, szakmai támogatás A 90 napos blokkok tematikája: 90 napos étrendterv A, B, C, D blokkban heti több receptes videóval és variációs ötlettárral 90 napos edzésterv A, B, C, D blokkban heti 1 oktató videóval 90 napos program blokk terv Blokkok: 2023. január 2: A.blokk, 2023. április: B.blokk, 2023. július 1. C. blokk, 2023. október 1: D.blokk VIP tagok számára lehetőséget adunk Dia szakmai könyveinek megvásárlására.

16 000 Ft 26 000 Ft