12. lecke | Éves és 90 napos akcióterv készítés

2020.03.10

Megvalósítás után mindig számot kell vetni. Az egész akcióterv lényegében erről szól. Tervet készítesz, előnyöket és hátrányokat mérlegelsz, döntéseket hozol, cselekszel, majd végül eredményt értékelsz. Ha bármiben hibát észlelsz, akkor a tapasztalatok útján új stratégia készíthető.

A leckében található eszközök, a listák/táblák az én életembe gyökeres változást hoztak. Korábban legyintettem rájuk. Ma pedig már tudom, hogy végig vezettek egy tudatosabb élet felé vezető úton. Amíg nem vagy stabil életmódváltók, amíg előfordulnak kilengések és amíg megrekedsz, addig tedd le az egódat Te is és használj minden olyan eszközt, amely eredményre vezethet.

Nem kötelező a munkafüzetet használni, bátran készíts színes-szagos táblákat a saját füzetedbe, élvezd, légy kreatív, határ a csillagos ég!

Az akcióterv készítés nálam ma már rutin. Ahogy a céltábla alkotása is. Nem azért csinálom, mert ezek nélkül nem tudnám tartani a fókuszt, hanem azért, mert ezek nélkül már nem tudnám ennyire tudatosan, érhetően, átláthatóan megtervezni azt a kőkemény feladat-sorozatot, amely életem összes komoly célját összekapcsolja. Legyen az testkép, tanulmányok, életcélok, család, a tervezés egy biztos pont. Amíg tervezel, addig fókuszban tudod tartani a saját céljaid legfontosabb feladatrendszereit és ha bármilyen váratlan esemény jön közbe, sokkal könnyebben fogod tudni kezelni, mintha felkészületlen lennél.

Ne félj attól, ha el kell térned a tervtől. Csak attól kell tartanod, ha nem vagy elég tudatos, elég felkészült a saját testedről, annak jelzéseiről, a gondolataidról, a céljaidról és a szükséges feladataidról.

Amikor elkezdesz valóban tudatosan ráhangolódni az érzéseidre, a tapasztalatokra, rá fogsz jönni, hogy Te vagy életed irányítója. Nem a munkahelyed, nem a családod, nem a körülmények uralkodnak feletted, hanem Te magad képes vagy első helyen menetelni a legvadabb álmok felé is!

Tervezz, légy tudatos, légy következetes és amit vállalsz önmagaddal szemben, azt tartsd be! Magadnak csinálod, magadért küzdesz!

Kérdésed van?