15.nap | Életmódváltás gőzerővel

2019.09.26
Az első 14 nap egyértelműen arról szólt, hogyan alapozhatod meg a döntésedet, ami a végleges elhatározáshoz szükséges lesz.


Ezekkel foglalkoztunk:

 1. Tartottál önvizsgálatot, szembe néztél elhízásod okaival!
 2. Meghatároztad az alapvető céljaidat a fogyással összefüggően!
 3. Megalapoztuk az OKOS TÁPLÁLKOZÁS és OKOS ÉLELMISZEREK körében fontos tudásodat. Elkezdted kiiktatni konyhádból azokat az élelmiszereket, amelyek nem szolgálják fogyási terveidet.
 4. Megérthetted, mely élelmiszereket nem érdemes gyakran fogyasztani és felsoroltuk azokat, amelyek oszlopos tagját képezik majd az egészséges táplálkozásodnak!
 5. Feltártad azokat a hibás rutinokat, amelyek hozzájárulnak az elhízásodhoz és amelyek örökösen meghiúsítják a fogyási terveidet!
 6. Megtanultál különbséget tenni éhség és étvágy között és most már el kezdheted alkalmazni azt az 5 lépést, ami segít ebben!
 7. Összeszedtük a leggyakoribb kifogásokat, amelyek gyakran mozdítanak el az elhatározás mellől.
 8. Összeírtuk az alapvető eszközöket, a reggeli és esti rutinokat!
 9. A főzési technikák közül elsőként a pácolás titkait szedtük össze!
 10. Megtanultál finoman, egészséges mártásokat készíteni a legkülönfélébb húsok és zöldségek mellé.
 11. Megbeszéltük, hogy az ízfokozók és gyors pácok nem szükségesek ahhoz, hogy a legízletesebb ételeket is jól tudd fűszerezni!
 12. A legtöbb életmódváltónak mumus a zöldség, de neked már többé nem az, hiszen megtanultad igazán finoman elkészíteni őket!
 13. Nagyon sok diéta tévesen tiltja a gyümölcsöket, holott az életerő és vitamin rejlik bennük. Most már azt is tudod, mitől jó egy gyümölcs a boltok polcairól választva!
 14. Örök kérdés, hogy melyik zsiradékot érdemes használni, ezért rendet tettünk az oliva olaj és kókusz olaj háza táján. TE már tudod, melyiket mikor érdemes használni!
 15. A diétákból mindig hiányzik az édesség, a finomság, de nem célszerű a búzalisztet használni fogyási időszakban. Neked viszont már minden praktika a kezedben, hogyan helyettesítsd a fehér lisztet!

Mennyi minden fért bele 14 napba igaz? Ha nagyon tömören kellene összefoglalni, mi mindent tudsz már, akkor ezek a leghelyesebb tények.

Tudod, hogy a sikeres életmódváltáshoz ezek kellenek:

 1. Megfelelő cél, célterv,
 2. Rossz szokások kiiktatása, ezek kontrollja,
 3. Kifogások száműzése,
 4. Önkontroll éhség és étvágy között,
 5. Egészséges kamra és konyha szekció,
 6. Kevésbé hasznos tápanyagok száműzése az étrendből,
 7. Tudatos étrendtervezés OKOS élelmiszerekkel,
 8. Finom falatok becsempészése jó főzési technikákkal: pácolás, fűszerezés, mártás készítés, omlós zöldségek, megfelelő zsiradék használat, fehér liszt helyettesítő eljárások!


Ha mindezekkel tisztában vagy, tudatosan fel tudod építeni az életedben a megreformált szokásaidat. Szembe tudsz nézni a gyengeségeiddel és azokat meg tudod változtatni. Ehhez kell egy egészségtudatos életforma, aminek része az egészséges táplálkozás, a mozgásprogram és a mentális stabilitás.

A mai napot kérlek szánd arra, hogy összegzed az életedben az első 14 napban olvasottakat és ha eddig még nem tetted, összeírod azokat a pontokat, amelyekben:

 • új szemléletet kell bevezetned,
 • változtatnod kell,
 • eredményeket szeretnél elérni.


A 16.naptól kezdve 2 héten át segítek abban, hogyan lehet:

 • a terved atombiztos,
 • az étrended finom,
 • a mozgásprogramod edzettségi szintednek megfelelően aktív,
 • a motivációd erős.


Vágjunk bele! De ehhez Te is kellesz!