Almás csirkemáj burgonyával
Hozzávalók:
- 150 g csirkemáj
- 1 db alma
- 1 db nagyobb burgonya
- tetszés szerinti zöld saláta
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- egy kiskanál méz
Sós vízben tegyük fel főni a burgonyát. Az olajon kezdjük el pirítani a májat, öntsünk alá 1 dl vizet, sózzuk. A szeletekre vágott almát is dobáljuk rá. Csurgassunk 1 kiskanál mézet az egészre, keverjük el. Hagyjuk, hogy az alma megkaramellizálódjon. Amikor kész, szedjük ki a májat. 1 csepp olajat öntsünk a csirkemájragunak használt serpenyőbe, használjuk ki a kicsapódó szaftot és ízeket, dobjunk rá apróra vágott fokhagymát. A főtt burgonyát szűrjük át ide és jól forgassuk át a májszaftos, fokhagymás serpenyő ízben. Vágjuk fel a salátát, tegyük rá a főtt-sült burgonyát, a csirkemájat. Fenséges, laktató, ízletes, különleges vacsora.
Tipp: alma helyett a körte is passzol a májhoz.