Álomtervező füzet - 2020

2019.12.30

Minden JANUÁR elseje egy lelki megkönnyebbülés. Magunk mögött hagyhatjuk az elhibázott lépéseket, kevésbé hatékony döntéseket, a megbánt pillanatokat. Helyükbe lép egy várakozással teli remény, ami elhozhatja számunkra azt, amire vágyunk. A legtöbb ember nem vágyik sok dologra, csak szerető családra, anyagi biztonságra, szoros társas kapcsolatra, egészségre, bonyodalmaktól mentes életre. Mégis megannyi akadály, váratlan esemény tudja keresztbe húzni a számításokat, ezért folyton meg kell oldanunk valamit, ki kell javítani hibákat, újra kell gondolni terveket. Az élet ilyen és ez sosem lesz másképp. Ezért nekünk kell alkalmazkodni és évről évre terveket szőni.

2017. előtt számomra csak fejben létezett a tervezgetés, maximum egy-két papírfecnire vagy használt füzetbe írtam fel néhány dolgot, de tudatosan soha nem gondoltam végig az előttem álló egy évet, az 5-10 évet pedig végképp nem. Ez mára megváltozott. 3 éve része mindennapjaimnak a tervezés és ma már senki nem tudna meggyőzni engem arról, hogy ez butaság. A gondolatok erősek, formálóak, ám az élet normális körforgása alatt elvész a legtöbbjük. Ezért tartom kiemelten fontosnak azt, hogy a számunkra igazán jelentőségteljes dolgokat leírjuk és emlékezni tudjunk azokra olyan pillanatokban, amikor motivációt keresünk.

Az év kezdése mindig vízválasztó abból a szempontból, hogy egy teljes évnyi tapasztalat van mögöttünk arról, mit csináltunk jól, mit értünk el, mire nem tudtunk elég időt szánni és mit szeretnénk majd ezután. Nincs más dolgunk ilyenkor, mint néhány nyugodt percet találni, például január 1-jén és összeírni, átgondolni néhány dolgot:

 • Mi történt 2019-ben?
 • Mi minden terveztünk a 2019-es évre?
 • Milyen terveket tudunk megálmodni?
 • Mit tanulhatunk az év eseményeiből?
 • Mit szeretnénk másképp csinálni 2020-ban?
 • Milyen célokat tűzünk ki erre az évre?
 • Mit kell megtennünk az álmaink megvalósításáért?
 • Milyen lépéseket kell betartanunk?
 • Mi mindenen kell változtatnunk?
 • Hogyan tehetjük ezt meg és milyen eszközökkel rendelkezünk ezekhez?
 • Mit várunk az évtől?
 • Hogyan látjuk magunkat pontosan 1 év múlva, netán 5 év múlva?

A leírott szónak mágikus ereje van, mert leírva sokkal nagyobb hatást fejt ki ránk. Gondolni és leírva szembesülni egy-egy érzéssel, ténnyel nagyon nagy különbség. Tanácsom minden életmódváltónak, hogy az első, amivel kezdje elhatározásait, hogy vessen számot a 2019-es év minden tapasztalatából és erre alapozva határozza meg a 2020-as év mérföldköveit, terveit, állomásait, lépéseit, lehetőségeit, feladatait.

Ehhez segítségül adom a Duciforradalom - álomtervező plannert, amely nekem nagyon sokat segít évről évre. Töltsd le, használd és legyen tudatosan tervezett a 2020-as éved, mert így nagyobb esélyed van a céljaid eléréséhez.

A tervező e-book segít abban, hogy lezárd a 2019-es esztendőt és ezek alapján megtervezz egy olyan évet, ahol átgondoltan tudsz előre haladni mindennemű terveidben. Az e-book része az életmódváltással kapcsolatos egyszerű tervezés eleme is. Ha úgy gondolod, nincs elég időd vagy nem tudod hogyan kezdj hozzá, ülj le, töltsd le az e-book-ot és segíteni fog összegezni azt, ami kimozdíthat egy impulzív akaraterőhöz. A mai rohanó világban csak akkor lehet rendet teremteni a teljesen normális káoszban, ha végig gondolod, biztosan minden feladatodat jókor, jó prioritással végzed-e és tudod-e, hogy mely fogadalmak miért sikerülnek vagy épp miért tolódnak évről évre az életedben. Használd, forgasd, légy tudatos tervező 2020-ban!

Az e-book ingyenes. Töltsd le!