Amit még érdemes tudnod

2022.10.31

Számos tényező támogatja a kollagén képződését és alkalmazását a szervezetben - mint például a C-vitamin, a mangán, a réz, a prolin és az antocianidinek magas mennyisége (például áfonya, cseresznye és szeder).

 • Annak érdekében, hogy a kollagén aktiválódjon a szervezetben, a kollagén- kiegészítőket (mint például kollagén protein porokat, kollagén tablettákat, kollagén kapszulákat, folyékony kollagén) érdemes aminosavak és C-vitamin forrásaival elfogyasztani.
 • Győződj meg arról is, hogy hidrolizált kollagén termékeket, például a kollagén peptideket választasz, hogy optimalizáld a kiegészítő biológiai hozzáférhetőségét és emésztését.
 • Ne feledd, hogy bár sok kozmetikában használt krém és por azt állítja, hogy kollagén hozzáadásával újjáélesztik a bőrt, ezekben a termékekben lévő molekulák általában túl nagyok ahhoz, hogy a bőr valóban felszívja. A csont, húsleveseken és kiegészítőkön keresztül javíthatjuk a testünket belülről.
 • Vedd figyelembe, hogy bizonyos élelmiszerek - különösen az aminosavakban gazdag ételek - elősegítik a kollagén termelődését. Az állati termékek, mint a tojás, a baromfi, a hal és a tej mind segíthetnek a kollagén képződésében.
 • Kétségtelen, hogy a kollagén a bőr, a csontok, az ízületek, a körmök, a haj, az inak, a szív, az agy és a szem megfelelő működéséhez elengedhetetlen, és a hiánya a degeneratív betegségekhez, például osteoporosishoz és korai bőröregedéshez vezethet.
 • A kollagén peptidek rövid kollagén láncok, amelyeket a testünk a kollagén szintjének megtartására és a kollagén degenerációjának leküzdésére használható. Gyorsabban hatnak, mint a kollagén, amit a testünknek a semmiből kell előállítania, és komoly előnyökkel jár a bőr és a csontok számára.
 • Ne feledd, hogy a legjobb kollagén forrás jelenleg a marha kollagén. Ezek hatalmas mennyiségű I és III típusú kollagént biztosítanak, és széles körben kutatták az előnyeiket.
 • Mivel íztelenek és szagtalanok, a peptideket mindenféle italhoz, snackhez és félig szilárd ételhez adhatjuk hozzá, hogy könnyedén növelhessük a kollagén szintjét.
 • A kollagén bevétele segít a test minden szövetének megerősítésében, és ragyogó bőr, erős körmök, egészséges fogak és dús haj formájában fogja a szervezetünk meghálálni.
 • Az utóbbi években a kollagént elég jól tanulmányozták gyógyászati tulajdonságainak szempontjából, hogy magabiztosan kijelenthessék, hogy ez egy fontos vegyület az szervezet számára, amelyhez nagyon sokunk nem jut elegendő.
 • A kollagén termékek széles körben kaphatóak már, valamint a kollagén tartalmú ételeket vagy a kollagén termelés beindításában segítő ételek fogyasztásával is segíthetünk a kollagén szintjének optimalizálásában, hogy minimalizáljuk az ízületi fájdalmakat, és a bőrünket puhán és simán tartsuk.
 • Felmerülhet benned a kérdés: Hogyan juthatsz hozzá természetes módon kollagénhez és milyen kollagén tartalmú ételek vannak? Mindjárt bemutatom, hogy melyek azok a kollagénben gazdag ételek, amik segíthetnek az ízületek, a hajnövekedés és a bőr egészségének megtartásában és fokozásában, valamint azt, hogy miként adhatunk hozzá étrendünkhöz olyan ételeket, amelyek segítik a szervezeted kollagén termelés beindítását.