Aszalt szilvával töltött, göngyölt csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- 12 szelet bacon
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olaj

Elkészítés:
Készítsük elő a csirkemell szeleteket oly módon, hogy tölteni lehessen. Vágjuk fel, klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemellszelet egyik felére halmozzuk az aszalt szilva darabokat úgy, hogy a hús másik felét rá tudjuk hajtani, majd bacon szeletekkel összetekerve rögzítsük. A hústekercseket tegyük sütőtálba, kevés olajat öntsünk alá, alufóliával fedjük le. Tegyük 160 fokos sütőbe 20 percre, majd a fóliát levéve végül süssük pirosra. Basmati rizzsel vagy kölessel, bulgurral, kuszkusszal tálaljuk.