Aszalt szilvával töltött, göngyölt csirkemell

2019.01.29

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 12 szelet bacon
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

Készítsük elő a csirkemell szeleteket oly módon, hogy tölteni lehessen. Vágjuk fel, klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemellszelet egyik felére halmozzuk az aszalt szilva darabokat úgy, hogy a hús másik felét rá tudjuk hajtani, majd bacon szeletekkel összetekerve rögzítsük. A hústekercseket tegyük sütőtálba, kevés olajat öntsünk alá, alufóliával fedjük le. Tegyük 160 fokos sütőbe 20 percre, majd a fóliát levéve végül süssük pirosra. Basmati rizzsel vagy kölessel, bulgurral, kuszkusszal tálaljuk.