Aszpikos golyócskák
Hozzávalók:
- 3 dkg porzselatin
- 15 dkg sonka
- petrezselyem
- paprika
- 1 kukorica konzerv
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- muffinformák

Elkészítés:
A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük. Mindegyik muffinformába 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a muffinforma 3/4-ig. Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a zacskója leírása szerint, 1-2 kanálka kedvenc fűszerünkkel (só, bor, stb.) feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden muffinformába öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a muffinforma engedi. Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, kivesszük a falatokat a formából. De akár benne is maradhatnak és a vendégek kikanalazzák.