Aszpikos golyócskák

2018.12.19

Hozzávalók:

  • 3 dkg porzselatin
  • 15 dkg sonka
  • petrezselyem
  • paprika
  • 1 kukorica konzerv
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • muffinformák

Elkészítés:

A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük. Mindegyik muffinformába 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a muffinforma 3/4-ig. Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a zacskója leírása szerint, 1-2 kanálka kedvenc fűszerünkkel (só, bor, stb.) feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden muffinformába öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a muffinforma engedi. Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, kivesszük a falatokat a formából. De akár benne is maradhatnak és a vendégek kikanalazzák.