Az életmódváltás legfontosabb gondolatai

2023.04.06

A sikernek nem titka, hanem általunk belefektetett munkája és ára van...

Ezeknek legnagyobb ellensége a kifogás. A kifogásokkal hazudsz magadnak, nem tartod be a saját magadnak tett ígéreteidet. Általában ott kezdődik a hiba, hogy túl sokat ígérsz, mert túl sokat akarsz magadtól. Le akarsz fogyni nagy volumeneket, de nem hiszel magadban és emellett türelmetlen vagy. Ezért lenne fontos megtanulni azt legelőször is, hogy ha kis célokat tűzöl ki, azokat teljesíted, akkor büszke lehetsz és elkezdesz végre hinni magadban. Az, hogy mit kezdesz a kitűzött álmokkal minden egyes napon, csak a Te ráhatásod eredménye lehet. Így a titok valójában benned rejlik - a rendszerben foglalt életmódváltásod bázisaként.

A gondolatok ereje

Az életmódváltásnak egyetlen akadályozója van: a saját gondolataink. Amelyek beszélnek hozzánk egy rossz élethelyzetben, stressz szituációban. Reggel felébredünk és nem úgy kezdjük a napot, hogy örömmel indulunk a napnak. Annyi embernek mondjuk életünk során, hogy szeretlek. Magadnak hányszor mondod? Hányszor hangolódsz rá úgy reggel a napra, hogy imádod magad? Milyen irányba állítod ilyenkor az életed? Felkészülsz a sok lehetőségre? A nap ígéreteire? Vagy csak kikelsz az ágyból álmosan és úgy gondolod, már megint egy olyan nap jön, amikor temérdek dolgom lesz.

A legnagyobb vétség, hogy nem foglalkozol saját magaddal, ezáltal semmit nem teszel, mert könnyebb a kifogásokkal eltakarni a boldogságot. Azért nincs ragyogás az életedben, mert eltakarod a napot és búval bélelten mész az utcán. Hányszor fordult veled elő, hogy egy boltban vásároltál és kerülted az ott felakasztott tükröket? Sokszor, ugye? Hányszor fordult elő, hogy alig vártad, hogy odaállhass a tükör elé és mosolyogj? Volt egyáltalán ilyen?

A legnagyobb jele a pozitív változásnak az életedben, ha akkor is tudsz mosolyogni, amikor egyedül vagy. Amikor nem félsz a tükörben magadra nézni, mert tudod, hogy mindent megteszel a saját céljaidért. Harmóniában vagy önmagaddal. Legyen ez otthon, az utcán, egy boltban. Amikor a belső gondolatok elkezdenek megnevettetni, pozitív élményeket hívnak elő, egyszerűen kicsattansz a gondolatok erejétől.

Kritikusok - kételyépítő emberek

A fogyás egy harc önmagaddal. És tudom, hogy mindeközben annyian kritizálnak - a családban, a munkahelyen, a baráti körödben. Ha mersz valamit tenni, fognak is, ez törvényszerű. De nem szabad ebben ragadni, mert hamar le fog kerülni a fókusz a saját vágyaidról. Ha az elmédben, a szívedben ott sorakoznak az álmok, nem lesz olyan rosszakaró, aki helyet találna a gondolataidban ezek lerombolására. A kritikus és okoskodó ismerősök ugyanis azt a módszert alkalmazzák, hogy kételyekkel halmozzanak el. Látják, hogy Te minden nap viszed a dobozolt ebédedet és kicikiznek emiatt. Nem hiszik el, hogy tényleg attól fogysz, amit mondasz. Meg akarják bontani a sikeres ívet a pályádban. Ezzel saját belső nyugtalanságukat próbálják csillapítani. Ha eltántorítanak a céljaidtól, nekik is könnyebb, mert nem kell azon őrlődniük, hogy nekik miért nem sikerül. De az biztos, hogy ha elegen látják, hogy megéri változtatnod, akkor arra is van esélyed, hogy mások életét pozitívan megváltoztathasd. Bármennyire is piszkálnak, Te mindig légy biztos abban, hogy amit Te teszel, az a helyes. Minden egyes nappal nő annak az esélye, hogy belátják, nem tudnak benned hibát találni. Elkezd az ő fejükben is motoszkálni a gondolat, hogy Te miért vagy ebben olyan ügyes. Tudd, hogy a bántás arról az emberről szól, aki feléd sugározza ezt. Ha bárki úgy kritizál, hogy a saját tapasztalatai révén előnyödre szolgál vele, akkor fogadd meg a szavait. D előbb mindig azt vizsgáld meg, hogy azon a területen, ahol véleményt mond, hol tart a saját életében. Ha előrébb jár, tapasztalatai révén segítségedre lehetnek javaslatai. Ha hozzád képest nem tart előrébb, netán sokkal hátrébb tart, mint TE, ez róla szól, hiszen magát szeretné felmenteni. Azokra koncentrálj, akik elfogadnak, támogatnak és szeretnek. Ne adj időt a kritikusokra! Az az idő, amit azzal töltesz, hogy rosszul esnek a szavaik, fordítsd magadra. Ne pazarolj időt olyanokra, akik még nem képesek a változásra! Ne vedd automatikusan magadra, amiket mondanak! A kritikus belső harcokat él meg és kivetíti rád. Legtöbbször semmi közünk ahhoz, hogy a kritikusnak milyen lelki nyugtalansága van, mégis mi látjuk kárát a tőle érkező szavaktól. Soha ne feledd, rajtad kívül senki nem tudhatja jobban, Neked mi a legjobb.

Érzelmeink evésbe vezérlése

Az érzelmi evés azon múlik, hogy amikor bekapcsol a fejünkben a memória lemez egy filmje a stresszhelyzetben vagy gyenge, esetleg éhes pillanatban, mit csinálsz, hogyan reagálsz erre. Sémákat húz elő az agy olyan élethelyzetekben, amikben meg kell oldanod egy feladatot. A hangsúly azon van, hogy azt érzed, "meg KELL" oldanod. Mindig azt adja ki a séma, amit mi belementettünk korábban. Mit látsz az életből? Szép vagy nehéz? Mi van elmentve Nálad? Tele van nehézségekkel vagy tele van lehetőségekkel? Hogy indul a napod? Azt kérdezed rosszallva, hogy mennyi dolgod lesz ma megint? Vagy úgy tekintesz rá, hogy mennyi lehetőség van előttem megint? Észrevetted már, hogy amikor rosszabbul indul a napod, amikor félsz helyzetektől, akkor minden negatív dolgot jobban észreveszel? Bunkó veled a boltban az eladó. Egzecíroz a főnököd. Nagyobb a dugó a városban. Feszült, ingerült és elviselhetetlen vagy néha. Ez azért van, mert amikor belső feszültségeket élsz meg, akkor a világban nem látod a szép dolgokat. Azt kapod, amit közvetítesz. Feszült, ingerült vagy, ezért az élet negatív oldalát jobban érzékeled. Így kap teret az étel az érzelmek csillapítására. Azt tanultad meg, hogy ha negatív impulzusokat kapsz, akkor a szervezet étellel akarja Veled láttatni a boldogságot magad körül. Ez szemfényvesztés és szimplán illúzió. Az étel testesíti meg a negatív gondolatok pozitívabbá formálását. De a pozitív érzelem negatív cselekedettel történő előidézése a céloktól csak távolabb visz.

Mindenkinek van egy története, amit hordoz magában. Ez a múlt. Küldetésünk azért nehéz, mert ebbe kapaszkodunk és magyarázatként tesszük magunk elé, hogy emiatt nem tudunk fejlődni és boldogan élni. Nézz körül! Van olyan ember, aki a Te történeteddel tud teljesebb életet élni? Ha igen, akkor a TE hozzá állásodon tudsz fejleszteni. Rajtad múlik. Ha arra gondolnál minden rossz élethelyzetben, hogy ami történik, az nem ellened megy, hanem a Te fejlődésedet segíti, akkor sokkal pozitívabb és gyorsabb kiutat találnál. Amin keresztül mész, az felkészít arra, hogy el tudj jutni végül a célba. Ne másokat hibáztass, ne másokra várj! Sőt, ne is foglalkozz másokkal! Te mit tudsz saját életed jobbá tételéért tenni? Ezt kell megfogalmazni! Neked kell cselekedni! Legyen határozott a cél! Tudd, hová jutsz el! Cél nélkül az irányt sem ismered.

Hogyan lehet álmokból célokat teremteni? Ha álmodozol, az érzelmeket generál. Az álmod mércéje a cél. Ezzel tudod mérni, hogy az álom megvalósult-e. Megtörtént vagy nem történt meg. Ezt nem tudod elérni akkor, ha nem teszel meg mindent. A cél írottan sokszorozódik mágikus erejével. Ezért mondom mindig, hogy legyen céltáblád. A gondolatok jönnek-mennek. A leírt cél egy lefektetett vizuális álom. A célt csak akkor tudod elérni, ha pontosan tudod, mit akarsz. Tudod-e, ehhez mire van szükség. Ha jó a cél, akkor nagyon vágysz rá. Az irány akkor jó, ha érzed, mennyire akarod. Célokat azért tűzünk ki, mert azt reméljük általuk, hogy jobb lesz az életünk. Célok nélkül úgy megyünk át az életen, hogy suttogva senki sem hallott minket körülöttünk. Ha hiszel benne, akkor viszont a célból valóság lesz a munkád árán. Csak akkor éred el a célokat, ha hajlandó vagy arra, hogy folyamatosan fejleszd magad. Az érzelmek irányítanak. Ha csak arra figyelünk, hogyan érezzük magunkat, az egy mérő eszköz lehet. Amit érzel, aszerint mutatja, hogyan érzed magad a saját életedben. Ha jól érzed magad, könnyebb célokat megfogalmazni. Ha tisztában vagy magaddal, sokkal jobban érzed magad és olyan emberekkel veszed körül magad, akik ezekben támogatnak. Hogy az érzelmeid változzanak, a gondolatokat kell átformálni. A tudatalattinak kell küldenünk minden nap impulzusokat. Befolyásol az, hogy milyen a telefonod képernyővédője, háttérképe. Befolyásol az, hogy milyen színű az abrosz az asztalon. Befolyásol, hogy milyen színű a konyhai papírtörlő, a toalettpapír, a papír zsebkendőd. Jobb érzés olyan dolgokkal körül venni magad, amit nyugtatóan hatnak rád. Tudsz változtatni a hangulatodon, ha adsz magadnak olyan vizuális tárgyakat is, amelyek pozitív töltetet adnak. Olyan impulzusokat engedsz magadhoz, amik pozitívan hatnak rád.

Megalkuszunk vagy cselekszünk?

Nem szabad elfogadni azt, amilyen most éppen vagy, ha az számodra nem az ideális állapot. Amikor nyomás alatt állsz, akkor derül ki, hogy milyen ember is vagy valójában. Nagyon jók az érzékelői az embereknek. Ha Rád néznek, megszólalás nélkül tudják, ki vagy. Ha önmagadban hiszel, mások is látják rajtad, hogy mennyire pozitív ember vagy.

Legnagyobb viszonyítási alapod mindig saját magad viselkedése, érzelemvilága legyen. A fejlődésed nem abban áll, hogy hány kg-ot fogytál. Azt nézd, hogy 1 évvel ezelőtt és ma Rád nézve milyen különbséget látsz! Mosolyogsz-e jobban? Oldhatatlan vágy van bennünk, hogy szeressenek minket és szerethessünk másokat. Amilyen belül vagy, amennyire optimista vagy, olyan lesz a körülötted lévő élet is. Ha bárkire rámosolyogsz, jobb kedvre derül és visszamosolyog. Ezzel biztosan találkoztál már pld. a metrón. Ha más emberekre így tudsz hatni, jó úton jársz, mert hatni tudsz a belső pozitív kisugárzásoddal. Ha pozitív a kisugárzásod, önmagaddal békében vagy.

Fontos tudnod, mit teszel ma, ami holnap is számít majd az életedben... Nem lehet a másnap gyümölcsöző, ha ma nem teszel valamit önmagadért. Nem várhatsz jobbat, többet, pozitívabbat, ha ma elhalasztod a döntést. Élj úgy, hogy minden nap egy miniatűr élet. Abból kell kihozni a maximumot.

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy a jövődet a múltra alapozod. Ez korlátoz. Ha azt hiszed, Neked nem juthat több, mint ami eddig volt, hibázol. Sikerülhetett rosszul bármi, már nem számít, ezért felejtsd el. Emlékezz arra és keresd azt, amit jól csinálsz az életedben. Bármit csinálsz, pozitív érzéseket szedj ki belőle és azt használd fel a céljaidhoz. Gyerekként például mindenki elhiszi, hogy szuperhős és a világot meg tudja menteni. Felnőttként is vissza tudsz ehhez nyúlni. Nincs olyan, amit nem lehet elérni. De fel kell építeni a hitedet. Ne azt mondd, hogy 5 km-t futok holnap. Azt mond, hogy 100 métert fogok sétálni. Ha megcsináltad, állj a tükör elé és mondd azt, hogy TETTEM MA VALAMIT. Ezzel a saját magadban való hited elkezd nőni. Lehet, hogy eddig még nem érted el a célodat, de ha azt mondod, bármit megteszel érte, akkor a lehetőségek a Te kezedre fognak játszani. Ha nem teszel semmit, nem is fog történni semmi változás.

Mikor szeretnél teljes értékű életet élni? Azért nehéz változtatni, mert könnyű abban megragadni, hogy "Jó ez így..." De elég ez? Ahhoz, hogy tényleg teljes életet élhess, tudd, mi a fontos neked és ezért tegyél meg mindent. Ne elégedj meg a molett testtel, ha Tied lehet az az érzés is, hogy hibátlan tested van a tükörben. Miért elégszel meg azzal, aminél sokkal több is lehet? Mi akadályoz benne? Miért elég Neked a középút? Miért hangoztatod sokszor azt, hogy megtennél Te mindent a fogyásért, de "az a baj....". Akármikor így gondolkodsz, mondd azt ehelyett, hogy "az a jó...", hogy ebből mennyit tanulhatok. Hibáztam, de az a jó, hogy így már tudom, mit ne tegyek. Mindenki lehet rossz passzban. A kérdés, hogy ekkor mit csinálsz. Engedsz a rossz energiáknak és bemenekülsz a hűtőhöz vagy sziklaszilárdan fel tudod mérni azt, hogy minden nap egy ajándék Neked a fogyás lehetőségére. Ha ma elrontod, akkor előrébb jutsz? Boldogabb leszel a lelkiismeret-furdalás és önvád alatt? Mindenki beletemetkezik könnyedén abba, hogy azt gondolja, saját élete terhei a legnagyobbak. Ha mindenkivel leülnél egy asztalhoz és meghallgatnád a többiek élettörténetét, akkor azt mondanád: "Jézusom, sokkal rosszabb is van annál, mint amit én élek meg...". Nyafogunk ezerszer, pedig csak másképp kéne a kihívásokra tekinteni. Ha hajlandó vagy eljutni arra, hogy elfelejted a múltad, az eddigi kudarcokat és ledobod a batyudat, akkor segítenek az új célok elfelejteni ezeket. Nagyon nem mindegy, mennyire használjuk ki az életet. Mire vágysz? Boldogságra. Mit jelent neked ez a szó? Mitől vagy boldog? Boldoggá tesz a tükörben a félig kész álomtest látványa? Nem azt akarnád látni, ami a legjobb? El tudod érni? Csak a Te döntésed, hogy elég az, ami van és a 70% vagy elmész a 100%-ig. Nem a külsőség a lényeg. Az érzés a fontos, amit kivált belőled a tükörkép. A belső béke, elégedettség és persze az egészséged.

Meddig van esély?

Sokan későn ébredünk rá, mennyire nem éltünk eddig. A középszerű a legjobbak között a legrosszabb. Amikor azt gondoljuk, hogy hosszú az élet és majd holnap nekivágunk a diétának, akkor becsapjuk magunkat. Az élet eltelik. Ne érd be a középszerűvel, mert a legjobb is járhatna Neked. Minden embernek meg van ahhoz a joga és lehetősége, hogy önmagához képest a legjobb lehessen. Tiéd lehet a legegészségesebb, legszebb test a saját mércéden. Amikor belenézel a tükörbe és őszintén megkérdezed, hogy a TE mércéden mi a legjobb, akkor tényleg az a legjobb, hogy molett vagy, túlsúlyos vagy? Tényleg ez a legjobb számodra a belső hangod alapján is? Mennyire vagy elégedett az egész testeddel és lelkeddel egy 10-es skálán? Ki tudod jelenteni a 10-est akkor, ha nem tettél meg mindent és egy ponton azt mondod, hogy "nekem jó ez így..."? Felelősséget kell vállalni, ha bármit el akarsz érni. Válaszút mindig lesz, de a választás örökké a Tiéd. Élsz vele vagy lemondasz róla?

A legtöbb ember megbánja, hogy nem volt korábban bátrabb és sokáig várt. Mert az élet halad. Nem vár Rád akkor sem, ha Te minden nap halogatod a döntést, akár csak én egykor. Az idő telik, az életed múlik, visszafelé nem tudsz helyre hozni rossz döntéseket vagy meg nem hozott döntéseket. A legfájdalmasabb dolog az életben, hogy hazudsz magadnak a rossz vagy halogatott döntésekkel. Elfogadod saját gyengeségeidet és nem töltöd fel tartalommal az életedet. Megalkuszol azzal, hogy nem vagy többre képes. Pedig mindenki bármire képes, csak az a kérdés, hogy megteszel-e érte tényleg minden Tőled telhetőt. Egy biztos. Egyszer vége lesz az életnek és hogy addig hogyan élsz, az csak rajtad fog múlni. Senki más nem tudja helyetted boldoggá és elégedetté tenni az életedet. Vélhetően Te is a legjobbra vágysz, csak félsz szembe nézni azzal, hogy egyedül NEKED van erre ráhatásod és könnyebb megalkudni. Nem adják ingyen. Nehéz, dolgozni kell érte. Tudod mi az érdekes? A havi fizetésedért minden nap dolgozol. Akkor is, ha túlórázni kell, akkor is ha rosszak a körülmények, akkor is, ha nem szereted a munkahelyedet. Mégis minden nehézséget vállalsz és minden reggel elindulsz megkeresni a pénzt, hiszen szükséged van rá. A saját életed, a saját egészséged, a saját tested miatt ezt miért nem teszed meg ugyanígy? Szükséged van pénzre az élethez. De az életedhez egészség és boldogság kellene járjon. Ezért ugyanúgy nap mint nap meg kellene küzdeni, mint a jövedelemért is.

Mindenki arra vágyik, hogy jól érezze magát. Látszik a tekintetünkből, hogyan érezzük magunkat. Másokhoz hasonlítjuk magunkat. Nem vagyunk elégedettek önmagunkkal, ezért keresünk a környezetünkben olyan embereket, akik nálunk rosszabbul állnak. Pld. van nálam kövérebb a munkahelyen. Miért tesszük ezt? Mert akkor könnyebb elviselni. Akkor jobbak vagyunk. De ennek semmi értelme. Mert mindig lesz olyan ember, aki Nálad gyengébb és ettől jobban érzed magad, felmented magad. De mindig ott lesz néhány ember, aki örökké jobb lesz Nálad a saját küzdelmed terén és ettől viszont folyton gyengének is érzed majd magad. Mindig saját magadhoz hasonlítsd tehát önmagad. 1 évvel ezelőtti önmagadhoz képest fejlődtél-e. Két fotón milyen a tekinteted. Magadnak felelj meg, ne másoknak! Nem fog sikerülni másoknak megfelelni, mert minden ember saját életén keresztül látja a világot és benne Téged is. Ha Te például jobb vagy nála vagy épp gyengébb, mindenképp eltérő lesz kettőtök látásmódja a másikról. Az esély mindig a Tiéd. Teljesen mindegy, mások hogyan látnak Téged, mások mit gondolnak Rólad. De ez az esély addig áll rendelkezésedre, míg nem késő.

Hogyan gondolkodj másképp?

Minden reggel úgy ébredj fel, hogy hidd el, az élet rengeteg pozitív impulzust ad számodra. Az akadályokat tekintsd megoldandó lehetőségként. Az örömökért legyél hálás és légy büszke magadra ezek miatt. Adj időt magadnak. Ne feledkezz meg arról, hogy mindig rajtad múlik az, hogy egy döntést meghozol-e és jól döntesz-e. Mi számít jó döntésnek? Az életedre vetítve tanulhass belőle, valamit eltehess belőle, valami pozitívan változhasson általa. De még hibázhatsz is. A lényeg, hogy tegyél meg mindent azért, hogy valami történjen. Ne csak nézz, hanem láss magad körül mindent! Figyeld a részleteket, mert az apró örömek, a kis sikerek növelik az önbizalmad. Ha abban gondolkodsz, hogy az élet pozitív, az aggódás, aggály megszűnik az életedben. Légy hálás minden napért, amikor lehetőséged van jól dönteni. Ha felébredsz, tervezd meg, ma mit fogsz tenni magadért. Ha lefekszel, foglald össze, mit tettél ma magadért. Ha folyamatosan megfogalmazod, mennyi mindent tettél saját magadért, el tudod hinni, hogy képes vagy apró lépésekben besétálni az álmaidba. Az álmaid adják az életed életét. Álom a karrier, a család, a világ körbeutazása, az egészséges és vonzó test. Álom minden, ami az életedet megtöltheti tartalommal, értelemmel és boldog percekkel. Mindig van választásod! Van lehetőséged másként gondolkodni, célokat teremteni és elindulni a változás útjába. Ha úgy érzed, az életedben bármi lehetne ennél jobb, akkor ne elégedj meg a középszerűvel. Hozd ki a legtöbbet magadból, azáltal, ami Tőled telik. Ha Te mindent elkövettél, amire Neked volt ráhatásod, akkor nincs semmi, amit ezen kívül meg kellett volna tenned. Ha mindent megtettél, sokkal nagyobb önbizalmad lesz és sokkal könnyebben tudod majd venni az akadályokat bármilyen területről is legyen szó. Sose feledd: mindig a saját mércéd és érzéseid szerint döntsd el azt, hogy mi a legtöbb, amit önmagadnak adhatsz az életed során.

Az életmódváltás olyan területe az életnek, amiről elmondható, hogy akadályokat csak Te állíthatsz fel! Olcsó alapanyagokból, szűkös pénztárcával is tudsz olyan étrendet és életmódot kialakítani, ami az egészség irányába tereli a testedet és szervezetedet, ezen keresztül pedig a mentális egyensúlyodat. Ha a tükörben feszes és vonzó testet szeretnél látni, akkor ezt elérheted, mert a test egy biológiai csoda.

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft