Az út, amit elkezdtem, tovább tart mint gondoltam!

2021.10.21
Elkeseredett, 100x megbukott életmódváltóként az esélytelenek nyugalmával adtam magamnak egy utolsó lehetőséget 2017-ben, hogy vagy lefogyok vagy vélhetően 10 éven belül nem kelek fel. Ez lehet túlzó, de aki tudja, milyen évente 10-15 kilót hízni is akár, az pontosan láthatja, hogy 170 kilósra dagadt életemben 10 év alatt bőven 200 kg feletti élet várt volna, amolyan Dr. Nowzaradan féle páciens személyében. Soha nem tudjuk felmérni azt, hogy az út vége milyen lesz. Vannak vágyak, amelyekről ábrándozunk, de hogy pontosan milyen lesz lefogyva, egy kövér ember nem érti és nem érzi. Még akkor is nehéz tudomásul venni, mikor a tükör előtt állsz és egykori 56+-os méreted 40/42-es lesz. A nagy mértékű fogyás 99%-ban hagy maga után nyomokat, ezt mindig is tudtam, de sosem tudtam azt elképzelni, hogy végül milyen lesz a testem, ha tényleg célba érek.


Én ezt megtapasztaltam.

Rongybabaként zokogtam sokszor a tükör előtt, hogy mit tettem magammal, mert nem a fogyást ünnepeltem, hanem az ott maradt bőrrengeteget. 8,2 kg bőrt műtöttek le csak a kötényhasammal. Túl jutottam 11 hete a 3. műtétemen, aminek eredményei vízválasztóak az életemben. Ennek köszönhetően visszakaptam valamit, amit elvettem magamtól: újra nő lehetek normális cickókkal, feszes karokkal. Azt mondtam közel 3 hónapja, hogy nincs az az isten, hogy én még egyszer kés alá fekszem.

Hát van.

A hétvégi wellness ráébresztett engem, hogy az önismereti utazásom lelki folyamatait bevégeztem. Mindent a helyére tettem magamban. Elfogadtam, elengedtem a múltbéli hibákat, megbocsájtottam magamnak. Nagyon nagy öröm volt a wellness szállodában nem törődni másokkal, nem érdekelt semmi. Egy dolgon túl. Ez pedig az, amit Ti magatok mondtatok nekem. Idézem: "Dia, ha látod majd a felsőtested végeredményét, igényelni fogod azt is, hogy a lábaid is tökéletesek legyenek...".

Valahol tudtam, hogy igazatok van, de annyira megterhelő minden műtéti lábadozás fiziológiailag, hogy tényleg azt gondoltam: soha többet. Egy műtét egyébként nem borzasztó, hanem csak arról van szó, hogy itt nem kis vágások vannak, mint mondjuk egy epe műtétnél, itt nem vágás van, hanem kimetszés. Hatalmas bőrfelületeket, több kilósakat hasítanak ki adott esetben, majd összefeszítik a bőrszéleket és lesz egy összevarrt heg, ami feszül. Ennek a gyógyulási folyamata lutri. A varrás, hiába tökéletes a sebészi munka, mindig lehet sebgyógyulási zavaros, főleg a comb tájékon, és ettől az ember megrémül. Ennél az idei upper body lifting műtétemnél rettegtem, hogy bárhol nyílás lesz. Az Y alakú hónalj területeken túl idén nem volt nyílásom. Ez nyilván köszönhető a sebésznek is, meg annak is, hogy nagyon sokat tanultam az előző műtétekből és nem voltam felelőtlen. Letettem a munkát 6 hétre és extra sokat pihentem. Ez tényleg segített. Na meg az is, amit előtte csináltam: bélflórát-regeneráltam, nagyon tisztán táplálkoztam, immunrendszert erősítettem, edzettem.


Vannak vágyak, amelyekről ábrándozunk, de hogy pontosan milyen lesz lefogyva, egy kövér ember nem érti és nem érzi. Még akkor is nehéz tudomásul venni, mikor a tükör előtt állsz és egykori 56+-os méreted 40/42-es lesz. A nagy mértékű fogyás 99%-ban hagy maga után nyomokat, ezt mindig is tudtam, de sosem tudtam azt elképzelni, hogy végül milyen lesz a testem, ha tényleg célba érek.


A comb a legkritikusabb műtéti eljárás, főleg akkor, ha brutálisan nagy fogyásról beszélünk. Esetemben erről van szó, átlag feletti fogyást produkáltam. De tudatosult bennem, hogy teljes női létem akkor lesz 100%-os bennem, ha semmi nem emlékeztet engem erre a 15 éves extra kövérségi kálváriára. A belső comb felső része elválik az amúgy izmos és kemény combomtól, amire mondhatja azt bárki, hogy "ugyan már...", de mindig a viselője tudja, milyen lelki teher ez. Le akartam magam beszélni, mert félek, mert utálom a műtéteket, bármilyen csodás eredményt is szülnek. Ha kifeszítem a combom, tükörsima, ha elengedem, rojtos. Hiszen az ott maradt bőr az csak úgy ott van, funkció nélkül.Letettem hát az önszabotálásról. Ennek mennie kell, amilyen gyorsan lehet.

Eddigi műtéteimről itt olvashattok: testrekonstrukciós műtéteim


Mindig azt mondtam, az elért súlyomra büszke vagyok és nem akarok nádszál lenni, mert Dia sosem volt csontsovány. Ám, annyira szeretnék komplikációmentes végeredményt, hogy a "xart" is kisajtolom magamból a lehető legjobb önmagamért. Az utóbbi hónapokban én magam is lazítottam. A műtét előtti nagyon durva odafigyelésemhez képest +3kg van rajtam, ami köszönhető a 6-8 hét inaktív életnek és annak, hogy nálam is becsúszott olykor egy kis ropi meg az idei pápa süti (a mennyországos), amit városunk cukrásza álmodott meg. És ennek itt vége.

Kaptam egy férfit ajándékba az 5 éves harcomért, aki kijelentette tegnap: "Már most rendben lehetnél magaddal, mert szerintem rendben vagy. De ezt neked kell érezni, én támogatlak.".

Vagyis olyan csodás elfogadást kapok, ami miatt azt érezhetném, jól vagyok így is. De a lényeg pont az, amit Ő is mondott: Neked kell érezni. Azaz, ÖNMAGAM miatt kell és nem bármi másért kihoznom önmagam legjobbját.Ezért mindenféle okot és kifogást félre teszek, amit az év hátralévő része adhatna nekünk, s a legtöbb ember fel is szokott szállni az év végi elengedés robogó vagonjára. Nem érdekel sem az őszi születésnapom, sem a karácsonyi időszak, mert nagyon elfáradtam abban, hogy még mindig vár rám feladat a testképemet illetően. Nem várok egy percet sem, és minden erőmmel azon leszek, hogy mihamarabb célba érjek, végleg. Tökéletes eredményt szeretnék, ezért magam részére is akciótervet készítek a legnagyobb arányú komplikációmentesség megvalósítására.

A comb körüli állapot minden felesleges zsírsejtjét elpusztítom, a combizmaimat fejlesztem és amit lehet megteszek. Az edző vizsgámra is készülök, így erőforrásaim adottak.Minden célon lehet újabb célirányokat találni. Itt vagyok egy csodálatosan bimbózó kapcsolatban és úgy érzem, mindketten megérdemeljük, hogy testileg 100%-osan érezzem azt, hogy önszeretetem fokmérője kileng. Egyetlen állomás maradt tehát hátra ahhoz, hogy az a nő lehessek, aki 5 éve reménytelenül ábrándozott arról, hogy egyszer itt állhat ezen a ponton.Felkészülésem, edzéseim, menüim posztjait végig fogom dokumentálni. Jön az #utolsófelvonás posztsorozat! Út az utolsó műtétig.

Döbbenetes néha magam számára is, hogy mennyire más ember lettem. 5 év különbséggel látom magam arcát és hihetetlen, hogy mindkét fotón én vagyok, pont ezért nem hagyom, hogy bármi maradjon ebből a régi korszakból, ami beárnyékolja a nőiségemet.Szurkoljatok nekem, mert úgy érzem, ez lesz a legkeményebb időszakom mind közül.


2017
2017
2021
2021

1 ÉV VIP TAGSÁG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

16 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft