Grillezett baconös, májas saláta

Hozzávalók:

  • grillezett máj fokhagymával
  • bacön grillezve
  • kígyóubi
  • koktél paradicsom
  • bármilyen zöldsaláta
  • tejföl
  • egy mokkáskanál cukormentes majonéz
  • egy mokkáskanál cukormentes mustár

A salátáról korábban mindig az jutott eszembe, hogy ízetlen, száraz, unalmas és hosszú távon nem tudok vele jóllakott állapotot elérni. Persze a google találati arány sem segített a tévhiten, hiszen a csirke-saláta-brokkoli-rizs alapú diéták már olvasásra is riasztóak voltak. Nem csoda, hogy örökké meghanyatlott minden diétám ezelőtt.

Ma már bátor vagyok. Nem félek a zsír fogyasztástól, mert nagyon fontos része a tudatosan összeállított étrendnek.

Nálam bevált az, hogy vacsorára tápanyagok tekintetében zsírban és fehérjében gazdagabb az étkezésem, míg a nap többi szakaszában a szénhidrát eloszlik. Engem nagyon telítenek és laktatnak is a zsírosabb falatok. Sokkal jobb érzés este egy olyan étel elfogyasztása után lefeküdni, ami nagyon finom volt, laktató és sok #rost #vitamin is hozzá került.

Egyik kedvenc salátám ez. A bacöntől igazán ízletes, a mártástól pedig nem száraz. Nem saját találmány, egyszer egy budapesti étterem étlapjáról választottam és azóta is emlékszem az élményre, amit okozott az elfogyasztása. Nekem ismeretlen volt a máj és saláta párosítás ilyen formában, de tényleg isteni.

A májat fokhagymával grillezem, ahogy a bacont is (lehet kockázott vagy akár csíkozott is). Egy kis doboz tejföl negyedét (kb. egy púpos evőkanál) összekeverem egy kiskanál majonézzel és ugyanennyi mustárral, egyetlen csepp stevia mehet hozzá és ettől az öntet tartármártás jellegű lesz. A zöldségeket felaprítjuk és egymásra halmozunk mindent.