Bacönös, sajtos, mézes kelbimbó
Hozzávalók:
- 100 g kelbimbó
- 15 g apróra vágott bacon
- 2 kiskanál méz
- 15 g reszelt parmezán (vagy növényi sajt)
- só, bors
- fokhagyma
- vöröshagyma
- 1 kiskanál vaj
Recept:
Ennél egyszerűbb és finomabb kelbimbós receptet még nem próbáltam a kísérleti konyhámban. A kelbimbókat 10 percre (előmelegített) sütőbe teszem 160 fokon. A bacon kockákat rádobom a serpenyőre. Ahogy kezd kiolvadni a zsírja, mehet rá a felvágott vöröshagyma, fokhagyma, majd rácsurgatom a mézet (méz helyett lehet 1 kisebb kanál nádcukor vagy barnacukor vagy eritrit). Rádobom a kelbimbót és a kis kanál vajat, jól átforgatom és pirítom. A legvégén mehet a parmezán. Kész is! Snack vagy köret lehet belőle így!