Bacönös, sajtos, mézes kelbimbó

2021.02.19

Hozzávalók:

  • 100 g kelbimbó
  • 15 g apróra vágott bacon
  • 2 kiskanál méz
  • 15 g reszelt parmezán (vagy növényi sajt)
  • só, bors
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • 1 kiskanál vaj

Recept:

Ennél egyszerűbb és finomabb kelbimbós receptet még nem próbáltam a kísérleti konyhámban. A kelbimbókat 10 percre (előmelegített) sütőbe teszem 160 fokon.  A bacon kockákat rádobom a serpenyőre. Ahogy kezd kiolvadni a zsírja, mehet rá a felvágott vöröshagyma, fokhagyma, majd rácsurgatom a mézet (méz helyett lehet 1 kisebb kanál nádcukor vagy barnacukor vagy eritrit). Rádobom a kelbimbót és a kis kanál vajat, jól átforgatom és pirítom. A legvégén mehet a parmezán. Kész is! Snack vagy köret lehet belőle így!