Banánkenyér

Hozzávalók 30 x 10cm-es püspökkenyér formához:
- 2 db érett banán
- 120 g zabpehelyliszt
- 120 g zabpehely
- 1 tksütőpor
- 50 g nyírfacukor vagy nádcukor vagy eritrit
- 4 ek kókusz zsír (vagy olaj - de ez kevésbé alakbarát)
- 6 evőkanál tej / kókusztej
- 2 db tojás
- 50 g mazsola - ez elhagyható, de nagyon durván finom benne :)
Recept:
A lisztet a sütőporral és a zabpehellyel összekeverjük. Hozzáadjuk a megmosott, megtörölt mazsolát is. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük az olajat és a tejet is. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül belekeverjük a villával összetört banánokat is. A püspökkenyérformát picit kiolajozzuk, csak azért, hogy ha belehelyezzük a sütőpapírt, akkor az ne csúszkáljon, így jól megtapad a formában. Picit kikenhetjük olajjal a sütőpapírt is, hogy könnyen le tudjuk húzni a sütiről. Beleegyengetjük a masszát a sütőpapíros formába, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40-50 percig sütjük. Ellenőrizhetjük tűpróbával, bár a banántól a tészta kicsit szaftos marad, nem lesz száraz. Amikor megsült, pár percig hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából és még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. Szeletelve tálaljuk.