Buddha tál - lazaccal
Hozzávalók:
- bulgur
- lazac
- avokádó
- paprika
- spenót
- párolt brokkoli
- olivás, citromos öntet
- kevés olíva olaj
Recept:
A halat fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és 2-3 percig oldalanként sütjük felhevített grill serpenyőben (de normál serpenyő is jó). A bulgurt elkészítjük forró vízben. Használhatunk más gabona köretet is. A brokkolit pároljuk, gőzöljük vagy sütőben sütjük a paprikával együtt. Nyers zöldség a tálon a spenót és az avokádó. Fél dl olíva olajhoz fél citrom levét és zöldfűszereket adunk, ez lesz a dresszing.
A Buddha tálakkal 2020-ban barátkoztam össze. Miből áll egy ilyen tál? Gabonából készült alapra egymást kiegészítő, sokféle finomságot pakolunk. Lehet nyers, főtt, grillezett, különféle textúrákkal, mártogatóssal, dresszingekkel. Bármi ráfér: savanyú, édes, csípős. Az egyik legegészségesebb és legváltozatosabban feldíszíthető ételgyönyör. Közel 60 féle tálat kísérleteztem ki az elmúlt hónapokban.