Buddha tál - lazaccal

2021.02.20

Hozzávalók:

  • bulgur
  • lazac
  • avokádó
  • paprika
  • spenót
  • párolt brokkoli
  • olivás, citromos öntet
  • kevés olíva olaj

Recept:

A halat fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és 2-3 percig oldalanként sütjük felhevített grill serpenyőben (de normál serpenyő is jó). A bulgurt elkészítjük forró vízben. Használhatunk más gabona köretet is. A brokkolit pároljuk, gőzöljük vagy sütőben sütjük a paprikával együtt. Nyers zöldség a tálon a spenót és az avokádó. Fél dl olíva olajhoz fél citrom levét és zöldfűszereket adunk, ez lesz a dresszing.

A Buddha tálakkal 2020-ban barátkoztam össze. Miből áll egy ilyen tál? Gabonából készült alapra egymást kiegészítő, sokféle finomságot pakolunk. Lehet nyers, főtt, grillezett, különféle textúrákkal, mártogatóssal, dresszingekkel. Bármi ráfér: savanyú, édes, csípős. Az egyik legegészségesebb és legváltozatosabban feldíszíthető ételgyönyör. Közel 60 féle tálat kísérleteztem ki az elmúlt hónapokban.