Burgonyaleves

2021.03.30

Hozzávalók 3-4 adagra:

  • 6-7 szem kisebb burgonya
  • 2 szál répa
  • 1 szál zöldség
  • 2-3 szál medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek dr.oetker tejföl helyettesítő
  • 5 g zabliszt
  • pirospaprika, só, bors
  • 8-10 karika házi kolbász vagy magas hústartalmú virsli

A hagymát és fokhagymát megpirítjuk a lábas alján egy kis kókusz olajon vagy olíva olajon, pirospaprikát szórunk rá. rádobáljuk a karikákra vágott répát, zöldséget, majd a felöntjük vízzel és mehet bele a burgonya is. Fűszerezzük. Kevés kolbász vagy virsli az íze kedvéért mehet bele. :) Habarást készítünk a legvégén a zabliszt és tejföl helyettesítővel.