Csillaghullás :)

2022.08.12

A mai nap margójára. 38 éves vagyok, idén leszek 39. 22 éve minden egyes augusztus 12-én kint ücsörgök az udvaron és lesem a hulló csillagokat.Emlékszem, hányszor kívántam magamnak azt, hogy lefogyjak, mert 170 kilós testben élni nem volt túl jó "élmény". Idén nincs (nem lesz) testképemmel összefüggő kívánságom, ha lesz olyan szerencsém, hogy látunk csillaghullást. Ahogy az ember idősödik, s elér egy/egy célhoz, mindig megalkot valami újat. 5.5 éve folyamatosan változnak a céljaim, mert óvatosan bekúszik olykor egy új álom.Mindeközben visszaemlékeztem, mi mindent kívántam magamnak évente ezeken az éjjeleken. És rádöbbentem, hogy soha nem tudtam ezt átélni valakivel, aki ennyire fontos nekem, mint Vendel. Azt hinnénk, egy kapcsolathoz idő kell. De sokszor meg azt érezhetjük, olyan gyorsan peregnek az évek, hogy valójában nincs is időnk és minden pillanatot meg kell tudnunk élni. Mert kevés van, s egyre kevesebb. A minap pont arról beszélgettünk, bárcsak huszonévesen találtunk volna egymásra, mert néha az a félelmünk, hogy annyira kevés időnk maradt megélni mindazt, amit egy szerelemben meg kell / meg lehet élni a kiteljesedésben. Pont ezért nem szeretek vele veszekedni, csak szeretném élvezni, hogy együtt létrehozunk valamit és e közben egymásba kapaszkodhatunk.

Annyi időt vesztegetünk el, halogatunk, kifogásokat keresünk és gyártunk, megalkuszunk, mérgelődünk. És gyakran elfelejtjük, hogy CSUPÁN egyszer van lehetőségünk átélni az életünket.Oly sok évig megkeseredett voltam és egyben árnyéka is önmagamnak. Ma viszont azt éreztem, hogy újra ritmusa van az életem azon részének is, ami rólam, az álmaimról, a jövőmről szól. Amikor egy/egy pillanatot megörökítünk, mindig mellé teszek egy régi fotót is, mert jelentősége van a megtett útnak önértékelési szempontból. Jól akartam lenni. Boldog akartam lenni, tele tettvággyal. És annyira vágytam arra, hogy ne legyen tokám. Ezt minden csillaghulláskor felírtam a listámra. #asszemezteljesültMa és holnap lesz maximuma a perseidáknak. Lessétek az eget és kívánjatok.Ha szeretnétek változtatni, kívánhatjátok, hogy segítsünk. Előre borítékolom, hogy ősztől mindent megteszünk ennek érdekében.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft