Csirkemell őzgerincformában bacon szalonnával

2019.01.29

Hozzávalók 4 főre:

A csirkemell előkészítéséhez:

  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg bacon (szeletelt)
  • 20 dkg sajt (bármilyen)
  • 2 db tojás
  • 4 ek tejföl
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kk só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, liszttel és a fűszerekkel. A csirkemellet kockázzuk fel, vegyítsük a masszába. Formánkat vajazzuk ki, tegyük rá a darált zabpelyhet, majd a baconnel béleljük ki, hogy a szeletek kissé kilógjanak a formából. A csirkehúst öntsük a formába, és a kilógó bacont hajtogassuk rá. Előmelegített 170°C fokos sütőben 40 percig süssük, majd egy tepsire borítsuk ki és végül süssük addig, míg a szalonna megpirul. Friss salátával, basmati rizzsel tálaljuk.