Csirkemell őzgerincformában bacon szalonnával
Hozzávalók 4 főre:
A csirkemell előkészítéséhez:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg bacon (szeletelt)
- 20 dkg sajt (bármilyen)
- 2 db tojás
- 4 ek tejföl
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kk só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemmel, liszttel és a fűszerekkel. A csirkemellet kockázzuk fel, vegyítsük a masszába. Formánkat vajazzuk ki, tegyük rá a darált zabpelyhet, majd a baconnel béleljük ki, hogy a szeletek kissé kilógjanak a formából. A csirkehúst öntsük a formába, és a kilógó bacont hajtogassuk rá. Előmelegített 170°C fokos sütőben 40 percig süssük, majd egy tepsire borítsuk ki és végül süssük addig, míg a szalonna megpirul. Friss salátával, basmati rizzsel tálaljuk.