Cukkini lepény sajtos-joghurtos mártással

2019.01.29



Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 2-3 db tojás
  • zabpehely kb 50-70g (sűrűségtől függ)
  • fűszerek
  • joghurt
  • sajt

Elkészítés: a cukkinit apróra reszelem, majd kinyomkodom a levét. Hozzáadok 2-3 db tojást és a sűrítéshez elegendő zabpelyhet/zablisztet.

Fűszerekkel együtt aprítógépben vagy turmixgépben palacsinta tészta állagúra keverem. Majd kókuszolajjal befújt vagy kikent palacsinta serpenyőbe beleöntöm. Kb. 5 percig sütöm. Ezután óvatosan felhajtom az egyik felét a másikra (félkör alakú lepény lesz belőle) és előmelegített sütőbe behelyezem a palacsinta serpenyőt. 180 fokon további 15-20 percig sütöm, de figyelni kell, hogy ne égjen oda.

Egy natúr joghurtból 2 evőkanál joghurtot teszek egy apró lábasba, felkockázok kb 2-4 dkg sajtot és felforralom köménymaggal.

Ha kész, a fél kör alakú cukkini lepényt szeletekre vagy ketté vágom és rácsurgatom a sajtos mártást.

Bármilyen más zöldséggel is készíthető: édesburgonya, burgonya, répa, brokkoli, karfiol, karalábé, uborka, cékla, tök.