Cukkinivel göngyölt csirke grillezett zöldségekkel és burgonya csipsszel

2019.01.08

Hozzávalók:

  • 2 kiskanál borecet
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • 150g csirkemell
  • fél db cukkini
  • 1 db zöldpaprika
  • 100g barna csiperke
  • oliva olaj
  • só, bors, fokhagyma
  • 1 kisebb burgonya

A csirkemellet hajszálvékony szeletekre készítem, csíkokra vágott cukkinit teszek az egyik végébe, só, bors, fokhagyma és balzsamecet kerül rá, majd feltekerem. Mindkét oldalát megpirítom serpenyőben, aztán tepsibe helyezem és borecettel, oliva olajjal kikent tepsimet beteszem az előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sül és göngyölt csirke lesz belőle. Belül puha, ízletes, kívül ropogós. A burgonyát vékony szeletekre vágom és mellé teszem, így együtt sül a csirkével.

A zöldségeket boreceten és balzsameceten, fűszerezve grill serpenyőben grillezem, míg roppanósak, de már illatosak is. A barna csiperke gomba illata már szinte azonnal érződik. Ez adja a pikáns ízét. Nagyon laktató, nagyon finom és tökéletesen illik a kiegyensúlyozott étkezésbe.