Diétaforradalom | 3.nap

2020.05.20

Szerda. Kritikus nap. Pont úgy viselkedik, mint a hónapok között a március, a harmadik hónap. Hétfőn még nagyon lelkes vagy. Kedden már azért hiányzik a régi zabakorszak. Szerdán már talán jönnek az egészséges táplálkozásból eredő tünetek (méregtelenít a szervezet, mert kiiktattál rengeteg szenny összetevők): fejfájás, fáradtság, stb. A tünetek átmeneti jelleggel üzenik azt, hogy nem érzed jól magad. Elmúlna, ha kivárnád, hogy elmúlhasson.

Persze, simán átugró akadályként is hathat másoknál. Akik extra motiváltak és tényleg nagyon akarják, azoknál az első 3 hét keményen tarthat.

De térjünk vissza azokra, akiknek napokban mérhető a kitartásuk és néhány napnál tovább nem bírják megingás, csalás nélkül. Nektek nehéz ez a nap. Piszkosul.

Mert érzed és látod: EZT TÉNYLEG CSINÁLNI KELL, ez magától nem működik, erre idő, energia és odafigyelés kell. Márpedig a nehéz, pörgős hétköznapjaidban MÉG EGY dologra külön figyelni már-már kínszenvedés.

Ha még ma is "játékban vagy" hétfő óta, betartottál mindent, egyetlen falatot sem csaltál, abszolút fókuszálsz ide, akkor azt kijelenthetjük: valóban elkezdted.

Itt jön az a poszt, amit néhány napja osztottam meg: VEDD KEZEDBE AZ ÉLETED! EZÚTTAL TÉNYLEG! Ha a posztban írt szemlélet szerint látod az egészet és ragaszkodsz is ehhez a gondolkodásmódhoz - mármint ahhoz, hogy felülkerekedsz az eddigi kifogásokon és halogatáson -, akkor tényleg játékban tudsz maradni.

Mindig segítség lehet a munkafüzeted. Az ebben írt célokat, gondolataidat újra és újra olvasd el! Nem ritka, hogy sokaknak azt írom az életmódprogramban: minden nap ezzel kezdjék a napot! Ez ilyen napindító. Amikor célba irányítod magad. Mint egy GPS-t a saját életedre tervezve.

Így tekints minden reggel az életmódváltásodra. Használd az eszközöket. Használd a check listeket, amiket a 90 napos haditerv 12. leckéje kínál. Legyen kinyomtatva. Csekkold. Mi a feladatod. Megtetted-e. Nap végén látod: hézag van? Még javíthatsz? Akkor tedd meg!Egy napod se teljen el úgy, hogy: MOST MÁR MINDEGY! Ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha újra belekerülsz a MAJD HOLNAP körforgásába. Ez a "majd holnap" egy olyan megfoghatatlan zóna, mint a világűr. Ha beleesel, sosem tudsz leszállni a "bolygódra", ahová indultál. Mindig csak körbe-körbe hajtod ezt a mókuskereket, de sosem érsz célba. Ezt kell befejezned!


Mai kajapakkom szintén az DF2 étrendből van. / DF - diétaforradalom 2.nap/

Ha diétás egy étel, attól még nem kell lemondani az élvezeti élményekről. Ezen a napon túrót, joghurtot, gyümölcsöket és magvakat lehet párosítani első étkezésre. Mivel van benne mag, ezért a bogyós változatot (eper) inzulinrezisztens is használhatja növényi tejjel kiváltva a joghurtot (200g). A mag és a kókusz/mandulatej zsír tartalma megfelelően fogja lassítani a gyümölcs felszívódását.

  1. banánfagyi (igen, jól olvasod, méghozzá reggelire)
  2. paradicsomos sajttál sülve
  3. bőséges zöldségleves főtt hússal, rizstésztával
  4. paradicsomos sajttál másik verziója (nem volt kedvem magokhoz)
  5. cukkinis sárgarépa spagetti darált hússal, póréhagymás kukorica mártással (mivel volt alaplevem az ebéd zöldségleveséből, ez tökéletes alapul szolgált a mártásomhoz - mártáskészítés módja az e-book instrukcióiban található)

Napi trükkjeim:

A banános krémet elkészítés után egyszerűen csak fagyasztóba kell tenni - joghurtos, túrós, kókusztejes, mandulatejes verzióban is nagyon finom lesz. Mindenképp szórjuk rá a tetejére az étrendben előírt manduladarabokat. Nagyon finom lesz, ha előtte 5 percre sütőbe tesszük pirulni a diót, mandulát, kesudiót vagy ezek egyvelegét.

A tízóraim és uzsonnám is a snack 1 verzióból készült. Hogy ne legyen unalmas, a tízórai esetében a paradicsomot ketté vágtam, sajtot tettem rá és sütőben megsütöttem. Fűszereztem, így ettem a puffasztott barna rizshez. Délutánra a nyers verzió mellett döntöttem, ahol csak frissen ettem ugyanezt. Ha egy ételt más textúrában készítünk el ugyanazon alapanyagokból, teljes más az ízélmény.

A levesbe répát, brokkolit tettem főtt csirkehússal és rizstésztával (nem mondom, hogy olyan finom, mint egy otthoni csigatészta, de nem rossz).

A cukkinis sárgarépás spagettit spirálozóval szeleteltem, egy csepp kókusz olajon megpirítottam roppanósra. Erre jött rá az elkészített darált hús, majd nyakon öntöttem az alapleves, kukoricás, póréhagymás mártással