Diétaforradalom | 4.nap

2020.05.21


3 napi tapasztalat van már mögötted. Célokat kitűzted, munkafüzetet elkezdted, 3 napon keresztül a menüt készítetted.

Kezded ismerni a tested jelzéseit.

Ha számolod a napokat, minden egyes este úgy feküdj le, hogy tudatosítsd, ma is mindent megtettél. Értékeld azt, hogy kitartottál. 

Abban a fázisban jársz, ahol cél az úton maradni és betartani mindent. Képes vagy rá! Mert igazán akarod!

Vannak napok, amelyeket nem kell túl bonyolítani. Csak tedd azt, amit tenned kell. Ha mindent elkövetsz a célért azon lehetőségeid közül, amit tényleg meg tudsz tenni, akkor te mindent megtettél. És ez a győztesek gondolkodásmódja!


Mai kajapakkom szintén az DF2 étrendből van. / DF - diétaforradalom 2.nap/

Ha diétás egy étel, attól még nem kell lemondani az élvezeti élményekről. Ezen a napon túrót, joghurtot, gyümölcsöket és magvakat lehet párosítani első étkezésre. Mivel van benne mag, ezért a bogyós változatot (eper) inzulinrezisztens is használhatja növényi tejjel kiváltva a joghurtot (200g). A mag és a kókusz/mandulatej zsír tartalma megfelelően fogja lassítani a gyümölcs felszívódását.

  1. epres joghurt pirított mandulával
  2. friss paradicsomos sajttál
  3. bőséges zöldségleves főtt hússal, rizstésztával - tegnapról maradt
  4. egy nagy tál dió (az adagjából vettem el néhány szem mandulát vacsorára is)
  5. spenótos, padlizsános pulykafasírt sütőtökpürével

Napi trükkjeim:

Az eper egy részét fahéjjal megfonnyasztottam serpenyőben, ettől édes, karamellizált hatása lett. Összeturmixoltam a joghurttal, és a maradék friss epret hozzáadtam. Hozzáadott cukor tehát nem került bele semmilyen formában. Édesítést sem igényelt a fahéjas trükk miatt.

A paradicsomos tál és a leves instrukcióit a 3. napon bemutattam.

A darált pulykamellből, aprítógépben pépesített spenótból és padlizsánból egy masszát képeztem. Kis lapos korongokat formáztam, pácként zúzott fokhagymás, olíva olajos verziót használtam. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 200 fokon kisütöttem.

A sütőtökből mér maradt nálam fagyasztott verzió, amelyet előző este kiolvasztottam. Sütőbe tettem, megsütöttem. Majd ebből turmixoltam a pürét a fasírt mellé. Egy kis vizet öntöttem hozzá, hogy krémesebb legyen. Gazdagon fűszereztem szerecsendióval. Pirítottam egy kis mandulát a püré tetejére.