Diétaforradalom | 5.nap

2020.05.22

Péntek. A hét vízválasztó napja. Túl vagy a kemény hétköznapi hajtáson és a péntek délutáni, esti időszak valamiféle bájitallal a rosszra csábít.

Gyakori, hogy keményen végig tolt hétköznapi hetet egy nagyon elrontott hétvége követi, amikor visszaeső zugevőként ugrunk a hűtőre.

Ez az a kritikus pont, amikor eldől: tényleg komolyan gondolod-e, hogy egy életem, egy halálom ez a döntés vagy sem.

A kemény munkát soha ne hagyd romba dőlni.

Itt van igazán nagy jelentősége a tudatos eszközhasználatnak. Pénteken fel kell készülni a hétvégére.

  • Mit fogsz csinálni, hol fogod tenni és kivel.
  • Mikor lesz időd enni, mit szeretnél enni, hogyan fogod kivitelezni.

Lehet kirándulás, családi összejövetel, kerti parti a barátokkal, vagy szimplán netflix-ezéssel töltött hétvége, hamar eluralkodhat rajtad az unalomevés és a "majd hétfőtől újra..." gondolatspirál.

De soha nem fogsz kimászni az elhízás vereméből, ha ezeken a hétvégéken feladsz minden elhatározást, amit hétköznap sziklaszilárdan megkövetelsz magadtól.

Erre speciális technikákat mutattam a 90 napos haditerv leckesorozatban!

Legyen ez a hétvégéd más. Legyen ez a TE hétvégi forradalmad!



Mai kajapakkom a DF3 étrendből van. / DF - diétaforradalom 3.nap/

  1. epres chiapuding
  2. fahéjas sült alma pirított mandulával
  3. sült tál burgonyával és zöldségekkel, paradicsom mártással loccsintva
  4. tzatziki mártogatós
  5. nagy adag csirkés saláta retekkel, uborkával, paradicsommal, salátával, hagymával

Napi trükkjeim:

A chia pudingot én személy szerint kókusz tejjel szeretem. Bármilyen gyümölcs tökéletesen megy hozzá. Tapasztalataim szerint az eper, málna, áfonya, banán a top legjobb párosítások de készítettem már sárgadinnyés változatban is. Idényjellegű gyümölcsökkel érdemes kombinálni, így soha nem unjuk meg.

Aki receptjeimet követi, tudhatja, hogy nálam a fahéjas sült gyümölcsök aratnak. Egyetlen oka van: természetes édesítést érünk el a fahéjas párolással serpenyőben. Fél dl vizet teszek a felkockázott vagy reszelt alma alá, meghintem fahéjjal és addig párolom, míg puha nem lesz. Az édes fahéjas illat azonnal érződik pároláskor. A fahéj még jobban kihozza az édességét egy süt gyümölcsnek. Az alma, a körte, a szilva, a meggy nagyon nagy barátai a fahéjnak. Ezek közül az alma az örök kedvenc. Úgy készítek alma kompótot, hogy semmilyen hozzáadott cukor nem kell. Ezt a fahéjas sült alma változatot szeretem joghurtba, túróba, növényi tejbe is tenni, amit lefagyasztva fahéjas almás fagylaltot kapunk. A diéta sosem egyenlő az éhezéssel. A tudatos élelmiszer használat a kulcs.

Az ebédemnél minden összetevőt sütőben tepsire tettem. A húsnak persze adtam előtte 2-2 perc alatt kérget serpenyőben, majd ezután tettem a tepsibe. Pácom: olasz különleges pác (az instrukciók pác szekcióban találod a receptet). Azért ezt választottam, mert ebben nagyon jól passzol az ízvilág a paradicsom mártáshoz, amit friss paradicsomból készítettem (1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, paradicsom serpenyőben összesütve, majd turmixolva - ennyire egyszerű az ízfokozó mentes paradicsom mártás - egy pici csepp édesítő mehet, ha édes mártásra vágyunk, de a sós verzió is isteni a steakhez vagy bármilyen húshoz).

Tzatziki receptem szintén az instrukciók oldalon elolvasható. Örök, megunhatatlan kedvencem, főleg a nyári hónapokban. A zöldségeket nyersen is szoktam rágcsálni mellette, de szerintem sütőben megpirított zöldségekkel az igazi. Fűszerezés: a csillagos ég zöld fűszerekből a zöldségeken.

Egy retek salátával zárni a napot nagyon könnyed. Mindent bele, ami a napi vacsora oldalon látható és felhasználandó. Dresszingem citromos volt (dresszingek instrukció oldalon találod a receptet).