Diétaforradalom | 5.nap

Péntek. A hét vízválasztó napja. Túl vagy a kemény hétköznapi hajtáson és a péntek délutáni, esti időszak valamiféle bájitallal a rosszra csábít.
Gyakori, hogy keményen végig tolt hétköznapi hetet egy nagyon elrontott hétvége követi, amikor visszaeső zugevőként ugrunk a hűtőre.
Ez az a kritikus pont, amikor eldől: tényleg komolyan gondolod-e, hogy egy életem, egy halálom ez a döntés vagy sem.
A kemény munkát soha ne hagyd romba dőlni.
Itt van igazán nagy jelentősége a tudatos eszközhasználatnak. Pénteken fel kell készülni a hétvégére.
- Mit fogsz csinálni, hol fogod tenni és kivel.
- Mikor lesz időd enni, mit szeretnél enni, hogyan fogod kivitelezni.
Lehet kirándulás, családi összejövetel, kerti parti a barátokkal, vagy szimplán netflix-ezéssel töltött hétvége, hamar eluralkodhat rajtad az unalomevés és a "majd hétfőtől újra..." gondolatspirál.
De soha nem fogsz kimászni az elhízás vereméből, ha ezeken a hétvégéken feladsz minden elhatározást, amit hétköznap sziklaszilárdan megkövetelsz magadtól.
Erre speciális technikákat mutattam a 90 napos haditerv leckesorozatban!
Legyen ez a hétvégéd más. Legyen ez a TE hétvégi forradalmad!

Mai kajapakkom a DF3 étrendből van. / DF - diétaforradalom 3.nap/
- epres chiapuding
- fahéjas sült alma pirított mandulával
- sült tál burgonyával és zöldségekkel, paradicsom mártással loccsintva
- tzatziki mártogatós
- nagy adag csirkés saláta retekkel, uborkával, paradicsommal, salátával, hagymával
Napi trükkjeim:
A chia pudingot én személy szerint kókusz tejjel szeretem. Bármilyen gyümölcs tökéletesen megy hozzá. Tapasztalataim szerint az eper, málna, áfonya, banán a top legjobb párosítások de készítettem már sárgadinnyés változatban is. Idényjellegű gyümölcsökkel érdemes kombinálni, így soha nem unjuk meg.
Aki receptjeimet követi, tudhatja, hogy nálam a fahéjas sült gyümölcsök aratnak. Egyetlen oka van: természetes édesítést érünk el a fahéjas párolással serpenyőben. Fél dl vizet teszek a felkockázott vagy reszelt alma alá, meghintem fahéjjal és addig párolom, míg puha nem lesz. Az édes fahéjas illat azonnal érződik pároláskor. A fahéj még jobban kihozza az édességét egy süt gyümölcsnek. Az alma, a körte, a szilva, a meggy nagyon nagy barátai a fahéjnak. Ezek közül az alma az örök kedvenc. Úgy készítek alma kompótot, hogy semmilyen hozzáadott cukor nem kell. Ezt a fahéjas sült alma változatot szeretem joghurtba, túróba, növényi tejbe is tenni, amit lefagyasztva fahéjas almás fagylaltot kapunk. A diéta sosem egyenlő az éhezéssel. A tudatos élelmiszer használat a kulcs.
Az ebédemnél minden összetevőt sütőben tepsire tettem. A húsnak persze adtam előtte 2-2 perc alatt kérget serpenyőben, majd ezután tettem a tepsibe. Pácom: olasz különleges pác (az instrukciók pác szekcióban találod a receptet). Azért ezt választottam, mert ebben nagyon jól passzol az ízvilág a paradicsom mártáshoz, amit friss paradicsomból készítettem (1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, paradicsom serpenyőben összesütve, majd turmixolva - ennyire egyszerű az ízfokozó mentes paradicsom mártás - egy pici csepp édesítő mehet, ha édes mártásra vágyunk, de a sós verzió is isteni a steakhez vagy bármilyen húshoz).
Tzatziki receptem szintén az instrukciók oldalon elolvasható. Örök, megunhatatlan kedvencem, főleg a nyári hónapokban. A zöldségeket nyersen is szoktam rágcsálni mellette, de szerintem sütőben megpirított zöldségekkel az igazi. Fűszerezés: a csillagos ég zöld fűszerekből a zöldségeken.
Egy retek salátával zárni a napot nagyon könnyed. Mindent bele, ami a napi vacsora oldalon látható és felhasználandó. Dresszingem citromos volt (dresszingek instrukció oldalon találod a receptet).