Diétaforradalom | 9.nap

2020.05.26

Sztereotípia, ellenállás, kövérség.

Tegnap a Cápák c. műsorban szerepelt a "ducitárs" megálmodója, aki egy nagyobb összeget szeretett volna kapni ahhoz a tervéhez, hogy a ducik számára megalkotott társkereső oldalát népszerűvé tegye.

Szinte biztos voltam abban, hogy a reakciók nagyon ellenségesek lesznek. Vékony emberként, ha soha nem küzdöttél igazán nagy túlsúllyal (extrém), akkor ezt nem fogod érteni.

A fiatalember egy közeget szeretett volna megteremteni, ahol duci ducira lelhet.

Azt kérdezte az egyik Cápa, hogy a ducik egyébként más, hagyományos társkeresőkön nem rúgnak labdába? Kérdéséből tükröződött az, hogy ő maga még soha nem volt kirekesztve. Sok duci lány talál társat, sok viszont hátránnyal indul - ez a kiindulási alap a megálmodó fejében.

Első blikkre azt gondolnám, jó ötlet, megértő társkereső emberekre bukkansz, nem kell szégyellned magad. Második gondolatom már az volt, hogy ezzel támogatjuk a kövérséget, azaz bátorítunk arra másokat, hogy igenis lehet kövérnek lenni. A harmadik gondolatom pedig egy teljes katyvasz volt, azt sem tudtam, most ez jó vagy rossz ötlet. Történt ez a reakciók miatt. Nem értették, hogy a srác mit akar, miért találta ezt ki és miért hisz ebben. Sőt, elítélték, s ki is mondták: ő maga diszkriminál ezzel a külső közegbe emeléssel.

Közben pedig végig az volt a fejemben, én hányszor kaptam visszautasítást a külsőm miatt, hányszor és kik bántottak életem során a plusz kilóim miatt. Cápák: Ti ezt nem értitek! Ahogy sokan mások sem.

Felkerestem a társkereső oldalt, mert kíváncsi voltam. Nem jutottam be, mert rögtön regisztrálni kell, amit viszont nem akartam.

Sajnos a kövérség egy kirívó állapot, amit látnak. Ha kövér vagy, tudják rólad. Te is tudod magadról. Sokszor pont emiatt jóval zárkózottabb is vagy, mint amilyennek lenned kéne egyébként más emberek miatt. De saját magadat is behelyezed az "én duci vagyok" társadalmi rétegbe, ezért a regisztrációdkor tudod: majd válaszolnod kell a testalkat és a hány kg vagy kérdésekre. És ez kellemetlen. Egy duci számára, aki társat keres és vonzó akar lenni, kellemetlen. De ha őszinte akarsz lenni, nem fogod azt bejelölni, hogy 60kg vagy, miközben ma reggel 132kg-ot mutatott a mérleg. Sok csalódás éri egy ducit egy ilyen oldalon. Mert a férfiak egy része igenis csinos nőket keres és szűkebb keresztmetszet az, ahol egy extrém elhízott lány valódi boldogságra lelhet. Mindig nagyobb esélye lesz egy csinosabb nőnek ugyanabban a férfiak alkotta közösségben párra lelni, mint egy duci lánynak. Több férfinak fog kelleni az igazán dekoratív szemben a 130kg-os lánnyal.

Ez volt a ducitárs megalkotójának gondolatmenete is, de nem győzte meg a cápákat.

Elgondolkodtató, hogy a testsúly megkülönböztet más emberektől és egy adott társaságba illesz. Duci vagy. Ezért oda sorolnak. Ezért még társkeresőt is írhatnak rád. Ahogy blogot is, mint én magamról. Egy érzékeny, széles téma ez. A végtelenségig boncolgatható és soha nem lesz megoldás rá egy boldogtalan duci lány lelkében fogyás nélkül. Ha nem akarsz duci lenni, akkor tenned kell érte.

Én mindig arra vágytam: nem akarok örökké én lenni A DUCI LÁNY!

Arra vágytam, hogy úgy akarok társat találni, hogy közben nem lát ducinak egy férfi. Hanem annak lát, amilyenre mindig is vágytam. Kerek egész nőnek, aki szereti önmagát és aki egészséges, fitt, vonzó, tudatosan éli az életét.

A duci lányoknak szép az arca, a duci lányok viccesek, a duci lányok cukik.

Mindig ezt hallgattam. De én nem akartam folyton ezzel takarózni: vicces vagyok és szép a pofim. Én teljes egészében akarok szép, kívánatos, egészséges testtudatú nő lenni.

Ez sokakban hiányzik, akik még nem állnak készen. Aki készen áll, az tűzön-vízen át eléri, hogy azt a tükörképet lássa, akit megérdemel saját magától. És függetlenül attól a ténytől: a párja szereti-e ducin vagy sem. Mert ez nem erről szabadna szóljon.

A saját test a saját élet része. Magad tekintetében kell kapnod választ arra, az vagy-e, aki lenni akarsz.

Ne fogadd el, hogy elfogadnak így, ha egyébként tudod, hogy lehetnél sokkal több önmagadnál.


Mai kajapakkom DF5. napból:

  1. banánkenyér
  2. avokádó mártogatós zöldségekkel
  3. mexikói tortilla
  4. avokádós szendvics
  5. pestos paradicsomos zöldsaláta csirkével

Trükkjeim erre a napra:

A banánkenyér az egyik kedvenc reggelim, amit nem csak én imádok, hanem sokan az életmódprogramból is. Mert egyszerű, mert finom, mert úgy diétás, hogy közben nem annak érzed. Az összetevőket én turmix gépben vagy aprító gépben szoktam pépesre keverni, majd egyszerűen sütőpapírral bélelt kenyér formában kisütöm és több napra kész. Le is tudom fagyasztani, ha egyszerre több adagot gyártok.

Az avokádó krém (quacamole) receptje az instrukciók között megtalálható. Nem új keletű kence, sokan szeretik, ahogy én magam is. Ezt használom a délutáni szendvicsre is és a mártogatóshoz is.

A tortillát mindig aldiban veszem, ott kapható teljes kiőrlésű változat biztosan, de kaptam már lidlben vagy tescoban is. Kb 5 percre teszem előmelegített sütőbe és utána megtöltöm. Másik verzió az, hogy a torilla lapot megtöltjük, majd kontakt grill vagy szendvics sütőben összesütöm pár perc alatt és akkor ropogós lesz. Ki hogy szereti vagy hogyan kívánja. :)

A vacsorákat azóta szeretem igazán, mióta nem zabálom tele magam és mégis finomakat tudok enni. A saláta régen nekem száraz volt, ha nem tettem rá öntetet. De ha tettem, az meg általában majonéz alapú volt. Mióta megtanultam dresszingeket vagy mártogatósokat készíteni, sokkal finomabb minden. Így lett a pestomból is saláta öntet. :) Egy paradicsomos, jégsalátás, uborkás, pestos saláta alap sonkához vagy sült csirkéhez fenomenális.