Diétaforradalom | Munkafüzet

2020.05.10

Töltsd le a Diétaforradalom életmódváltó munkafüzetét és naplóját!


Az életmódváltás csak akkor lehet sikeres, ha mérföldköveket állítunk fel. Ezek azok a pontok, amikor meghatározzuk a célokat, feladatokat.

 1. Tudnunk kell, eddig miért nem voltunk sikeresek a fogyásban. Ha most először vágunk életmódváltásba, akkor azt kell megvizsgálni, mi az oka a súlytöbbletünknek!
 2. Fel kell mérni a reális célt, amelyet szeretnénk elérni!
 3. Meg kell tervezni, hogyan tudunk eljutni A-ból a célvonalhoz. Ebben sokat segít a 90 napos haditerv könyvem!
 4. Nagyon nagy segítség és támpont a napló vezetése, amelyben dokumentálhatunk mindent, ami számunkra jelzés értékű és fontos!

Hogyan használjunk egy életmódváltó naplót hatékonyan?

 1. Bármilyen fura lehet ezt olvasni, de a legfontosabb feladat az, hogy valóban használd. Ne csak kezd meg a kitöltést! Ne rejtsd el a fiók mélyére! Ha nem használod, a kontrollt fogod elveszíteni, aminek óriási ereje van! Legyen kéznél! 12 hétig legyen elérhető, látható közelségben, hogy ne feledkezz meg róla!
 2. A munkafüzet fejezetekből áll. Lapozd át, ismerkedj meg vele, ne legyen számodra idegen. Lásd át, milyen támpontokban segít és hogyan építi fel számodra az adminisztrációt, ami a saját fejlődésedet segíti.
 3. A munkafüzet önmagában is hasznos bármilyen életmódváltás esetén, de nagy segítséget ad elméleti és gyakorlati vonatkozásban két könyvem: duci szívvel és a már említett 90 napos haditerv könyvek. Ha ezeket még soha nem olvastad, töltsd le ingyenesen, és élj azzal a lehetőséggel, hogy a mélyére áshass az egész küldetésednek.
 4. Cél nélkül nincsenek mérési pontok sem. Kell tehát egy cél, amit el szeretnél érni. Ez a füzet 90 napos, azaz 12 hetes, de valószínű, hogy ennyi idő alatt teljesen célba nem fogsz érni. Mindig azt szoktam javasolni, hogy az évet osszuk fel negyedekre, így 4x90 napos blokkokban apró lépésekben ki tudunk alakítani egy teljesen új életmódrendszert.
 5. Bár ez az első 90 naphoz elegendő csupán, nyugodtan vésd fel az elején azt, hogy mi a teljes terved. Pld. 20kg-ot szeretnél fogyni. A munkafüzet segít felállítani megfelelő kérdésekkel azt, hogy hogyan tudod ezt megfelelően dokumentálni és megtervezni.
 6. Vállalj felelősséget és tegyél vállalást! Szó szerint. Írd le, hogyan képzeled el, mit tudsz megtenni az első 90 napban. Bármit meghatározhatsz feladatnak. Ha számodra az is nagy feladat, hogy reggelizz (mert nem szoktál), akkor fontos célod lehet ennek a tevékenységnek a szokássá alakítása. Ha szeretnéd letenni a diéta mellett a káros szenvedélyeket, ez is cél. Ha szeretnél beruházni sporteszközökre, ez is egy cél. Nincsenek rossz célok. A saját életedre vetítve kell meghatároznod azt, számodra mi egy cél és az miért fontos.
 7. Ha felállítottad a saját magaddal szemben megtett elvárásokat és lépéseket, jöhet a tervezés. Tudnod kell, milyen diétás eszközrendszert fogsz alkalmazni, ahhoz mit kell bevásárolnod, mit fogsz főzni. Ennek helye van a munkafüzetben. Tudsz jegyzetelni, kedvenc ételeket megjelölni, stb.
 8. Nekem nagyon sokat segített az "apró léptek" technika, ami azt jelentette, hogy hetente állítottam fel reális feladatokat. Azt minden hét végén visszatekintve elemeztem és a vállalásaimat tényekkel állítottam szemben. Vagyis, ha valamit elterveztem, megnéztem, hogy megvalósult-e. Ezt a tények fejezetben 12 héten át hetente meg tudod tenni. Azért fontos ez és talán a legfontosabb része a munkafüzetnek, mert itt fogod látni azt, hogy mennyire vagy odaadó a saját elköteleződéseddel szemben. Ha azt látod, hogy már sokadik hete csak tervezel, de nincs mögötte tényleg megvalósult feladat, akkor fel kell nyitnod a szemed: nem teszel meg mindent, ami tőled telhető. Ezért írtam azt az elején, hogy a kontroll hiánya egyenesen arányos a bukás arányával. A tény adatok lehetnek kg, cm változások, de érzelmek is. Megfogalmazhatod, mit éreztél a héten, mit fedeztél fel, mire vagy büszke vagy épp miben kell változtatnod. Ez egy tükör.
 9. A 12. hét végén egy összegzést tehetsz. Terveztél 12 hétre, mi történt ez idő alatt, milyen tapasztalataid vannak. Mi vált be, mi nem vált be. Mit tartasz meg abból, amit megtanultál és miben szeretnél változtatni és változni.
 10. A 12. hét végén válaszút elé kerülsz. Hogyan tovább? Egy sikeres életmódváltó itt megfogalmazza a pozitív és negatív tapasztalatokat és azokat magára formálva elkezd kialakítani egy tényleges életmódot. Megtartja a kialakult jó szokásokat, és nem engedi vissza az elengedett rossz szokásokat. Itt dől el, hogy ez fogyókúra volt, vagy pedig gyökeres életvitel változtatás.
 11. A munkafüzetet bármikor újra nyomtathatod és így folytatódhat további 12 hetek munkája.
 12. Ha tényleg használod, eszköz lesz a kezedben. Ha nem használod, csak saját magaddal tolsz ki. Természetesen nem csak ezt a munkafüzetet lehet használni, bármilyen saját füzet megteszi. Azonban írott formájú napló nélkül sokkal kevesebb az esélyed. A napló tapasztalatokat állít fel, és ha visszalapozol a 10. hétben, hogy mit éreztél a 2. héten vagy épp miben fejlődtél, óriási motivációval lát el. Saját magad generálsz állandó motivációs közeget, ha van miből merítkezned. Tapasztalatom az, hogy ahol nincs ilyen jellegű kontroll, ott egy idő az egész projekt feledésbe merül és az életmódváltó azon kapja magát, hogy már megint leejtőn van. Te ne tartozz ebbe a közegbe!

Mindig minden rajtad múlik. A külső körülményekkel ne foglalkozz. Az számít, amire neked van ráhatásod. Ha megteszed, amit megtehetsz, akkor megtettél mindent a sikeredért!