Diétás zserbó

2019.01.29

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg stevia/eritrit
  • 1 tojás
  • 1 dl zsírszegény tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tábla legalább 70%-os étcsoki vagy cukormentes csokoládé
  • csipetnyi sütőpor
  • cukormentes baracklekvár

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd morzsoljuk el benne a vajat. A tejben futtassuk fel az élesztőt, és adjuk hozzá a lisztet, a tojást, édesítőt és egy evőkanál olajat. A tésztából készítsünk három golyót, az elsőt nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, tegyük bele, és kenjük meg a baracklekvárral, majd szórjuk meg az édesítőszerrel összekevert dióval. Ezután tegyük rá a második, kinyújtott tésztalapot, és ezt is kenjük meg lekvárral, majd szórjuk meg dióval. A harmadikkal fedjük be az egészet, majd egy órát pihentessük. Ezután előmelegített sütőben süssük készre körülbelül fél óra alatt. Közben olvasszuk meg a csokit, és vonjuk be vele a kész sütemény tetejét, majd pedig hagyjuk megkeményedni és kihűlni.