Dijoni mustáros, gombával, póré hagymával rakott tepsis csirke sült hagyma ágyon, kölessel és savanyú káposztával
Hozzávalók: csirkemell, fehér hagyma, barna csiperke, növényi violife sajt, póréhagyma, dijoni mustár, sajtkrém (kiválható növényi tejjel), fokhagyma, kapor, só, bors, chili
Recept: A póréhagymát, fokhagymát és szeletekre vágott barna csiperkét megpirítottam egy pici vajon. Közben A csirkemelleket szintén pici vajon elősütöttem mindkét oldalukon. Amikor a gomba és póré megpirult, 2 kiskanál dijoni mustárt és 2 kiskanál sajtkrémet összekavartam és ráhalmoztam, így rottyantottam össze még 1 percig a zöldségeket, egyfajta mártás jött létre ezáltal (ömlesztett, tubusos, bármilyen sajtkrém jó, de tejérzékenység vagy tejmentes étrendnél rizs/kesudió/mandula tej is használható - nem baj, hogy édes a tej, mert a tepsibe halmozott fehér hagyma is édesen fog megsülni). A fűszereket már előzőleg ráhintettem. Ez lehet bármi, nálam a kapor, chili páros verhetetlen. Elővettem egy tepsit és az előtte szeletekre vágott fehér hagymát bele halmoztam. Közé illesztettem az elősütött húst, majd a barna csiperkét is. Amikor már minden benne volt, ráhalmoztam a pórés, dijonis, sajtkrémes gomba mártást. Tetejére növényi sajtot szórtam. A sütőbe tettem, melyet előmelegítettem 200 fokra és így sütöttem 30 percig. Picit hamarabb is kivehettem volna, mert enyhén odakapott, de még szerencsére nem égett le semmilyen része. A hagyma és a sajt illata már az első pár percben is kiérződik sütés közben. Ha tejmentes étrendet követünk, akkor akár sörélesztő pelyhet is tehetünk sajt helyett, ami sajt ízűvé teszi az ételt, de őszintén szólva számomra a sült növényi sajt íze hiányozna az ételről. Természetesen mozzarella vagy bármely más reszelt sajt is jó. Én igyekszem minél inkább glutén és tejmentesen étkezni, ezért használok növényi fehérjéket gyakrabban az ételeimben. Az étel mellé kölest főztem. A köret még savanyú káposzta volt.