Duci lányból edző lettem 4 plasztikai műtétet követően

2023.04.11

Sikerült!

Semmire nem vagyok ennyire büszke, mint erre. 2022. május végén tudtam meg az eredményt, sikeresen levizsgáztam. Csoportos fitnesz instruktor lettem, így elkezdődhetett utam az edző pályán is. Bevallom, életem legnagyobb megpróbáltatása volt ez, hiszen antisportolónak számítok. Egész életemben kerültem a sportot, tesiből fel voltam mentve középsuli végén, lusta voltam és kövérségem csúcspontján mindenre gondoltam, csak épp arra nem, hogy én egyszer edző leszek.

És mégis...


Több dologról szólt ez.


1-- A múltbéli lányról......aki egykoron voltam: kifogásaimban és önsajnálatomban fürödve örökké kerestem a kiskaput, hogyan NE adjak bele mindent. Az összes "majd holnap" vacsorám erről árulkodott: nem tettem meg mindent, amit igenis meg kellett volna tennem. Sokan vagyunk ezzel így, az élet sok-sok területén.

2-- Azokról, akik kinevettek, sosem hittek bennem és arra vágytak, hogy belebukjak ebbe az egészbe, ami a testem átalakítását illeti...... Bizonyítani akartam a világnak, hogy egy sebzett, 170+ kilós lánynak igenis lehetnek merész álmai és igenis ki tud bújni az örökké kövér lány szerepből. Szinte hihetetlen, szinte elképzelhetetlen sok ember számára, hogy egy ilyen lányból egyszer "normális" legyen, ezért kétkedve fogadták oly sokan azt, hogy valaha is az utam végére érek.

3-- Az engem támogató közösségről és a családomról......Mert bár volt bőven, aki bántott, kinevetett vagy gonoszkodott, de azért a környezetem java része végig szurkolt, mellettem állt és az igazán közel állók minden erejükkel támogattak is engem. Legalább annyira akarták, mint én. A családom (a szüleim és tesóm), a szerelmem - Vendel, a barátaim és TI, a Forradalmárok. Mérhetetlen hála van bennem, amiért rengeteg oldalról kaptam biztatást, erőt, bátorítást, segítséget, támogatást. Nélkületek sosem ment volna. Köszönöm Anyukámnak (Erika Németh) és Apának, hogy az összes próbálkozásom alatt erőtökön felül igyekeztetek észhez téríteni. Minden műtétnél aggódva asszisztáltatok, befogadtatok, amikor az álmaim után kajtatva még a lakásomat is eladtam, vigyáztatok a Kutyagyerekekre és a létező összes módon mellettem álltatok. Köszönöm Vendel, hogy 100%-os erőbefektetéssel mellettem, helyettem menedzselted a feladatokat, páromként óvtál, ápoltál és persze tűrtél minden hisztimet. Nem nevettél, amikor a koreográfiáimat mutogattam, sőt, velem együtt csináltad, hogy imitáljuk a vizsgaszituációt. Köszönöm az összes Forradalmárnak, Nektek, akik minden posztomra nyomtatok egy lájkot, egy szívet, egy ölelést, néhány szót vagy mondatot, amivel a hitemet növeltétek.

Nem volt egyszerű.

Egy testedzéssel kapcsolatos képzés igenis nehéz, főleg annak, aki nem csinálta ezt fél életében. Fárasztó, megterhelő és kérdésekkel teli. Átlátni a passzív és aktív mozgatórendszerünket, az élettani & energianyerési folyamatokat, az edzésmódszertanban és csoportos edzéstartásban helyes szabályokat megtanulni, elsajátítani felelősség és komoly feladat. Elméletet & koreográfiát, helyes testgyakorlat kivitelezést tanulni éjjel-nappal, megállás nélkül nehéz volt. Mindennél jobban akartam ezt. Jobban, mint 17 éve a közgáz diplomámat, mert ebben benne volt mindenem, legfőképp a céljaim.Bánthat bárki, mondhatja akárki, hogy kövér voltam, hegekkel borított a testem, de ebben óriási küzdelem van. Ez pedig az én harcom volt, amiben leginkább magamnak dolgoztam. 39 éves vagyok. Mondhatnánk, hogy elég későn láttam meg a fényt.


De mottóm, melyet 5 éve fogalmaztam meg, mindvégig elkísért és a helyemen tartott:

ÉLETED BÁRMELY PONTJÁN DÖNTHETSZ ÚGY, HOGY MINDENT MEGVÁLTOZTATSZ. ...

Sok megpróbáltatás vezetett el idáig...

Mindent dokumentálni akartam magamnak, nektek, a világnak arról, hogy mit jelent egy ilyen nagy súlyról "élhető" testsúlyra fogyni és azt az árnyoldalbeli valóságot sem akartam elhallgatni, ami a bőr kérdését taglalja. Bármennyire is akartam, engem nem tudott elkerülni ez a folyamat, hiszen több mint 10 éven át voltam extrém kövér lány és sajnos, a kollagénnel sem időben találkoztam.

Minden műtétemről hosszasan készültek posztsorozatok, ahol igyekeztem a legfontosabb tényezőket világosan és érthetően leírni kezdve a döntéstől, majd folytatva egészen a műtét utáni állapotig. Az elején még nagyon féltem, aztán egyre rutinosabb lettem, ennek ellenére minden műtétemre úgy készültem, mintha sosem ébrednék fel többet. Persze, hogy rettegtem a fájdalomtól, arról, mi vár rám. De ma már csak mosolygok, hiszen sem fájdalmam, sem maradandó problémám nem származott a műtétekből. Nem úsztam meg sebgyógyulási zavarok nélkül, az első két műtét egészen pokoli volt ebből a szempontból, de időrendben a harmadik, majd a negyedik műtét már szinte gyerekjáték volt. Egyértelműen tudom, hogy ezt javarészt a kollagén is elősegítette, mert például a 4. műtétem után 3 héttel már a posztom elején említett fitnesz gyakorlati vizsgán részt vettem, holott a legnagyobb műtétre itt került sor.

A műtéteimről mindent elolvashattok: PLASZTIKAI MŰTÉTEIM

Arra persze sosem leszek büszke, hogy szükségem volt a műtétekre.

Aki végig követte az utamat, pontosan láthatta, mennyit gyötrődtem, hezitáltam és hányszor mondtam, hogy több műtétem nem lesz, aztán mégis lett. Ahogy az idő előre haladt és egyre erősebb lettem, egyre jobban láttam, mennyire változik a testem a régi önmagához képest, mindig erősebb lett a vágy is, hogy ha már eljutottam idáig, akkor menjek végig az úton.

Arra viszont büszke vagyok, hogy el tudtam jutni arra az állomásra, amikor már egyáltalán a műtétek sorra kerülhettek, hiszen eddig a pontig lefogyni nem volt egy könnyű csata. Első sorban magammal, az idővel álltam hadilábon, hiszen én sosem tagadtam, legnagyobb ellenségem önmagam voltam a kövérség alatt. Sem ember, sem a csoda nem tudott engem kirángatni az állapotból addig, ameddig én azt nem mondtam: akarom!

Büszke vagyok arra, hogy mertem szike alá feküdni és mertem végig vinni az egész folyamatot, de a legnagyobb küldetésem pont ebből fakad. Rá akarok világítani arra, hogy idáig senkinek sem szabadna eljutnia, mint nekem. Azért küzdök, hogy másoknak abban segíthessek, hogyan álljanak meg a lejtőn, hogyan kezdjék el jól az életmódváltás és hogyan csinálják végig.