Edzésnapló | 2. hét - 1. edzés

2021.03.01

Túl az első héten elérkezett a 2. hét ideje.

A múlt hétre visszacsatolva - türelemre tanulásom ellenére - kicsit eltértem az edzéstervtől. Nem nagyon, csak kicsit. Ma 40 perc gyors gyaloglás lett volna, de közbe ékeltem 6 kör 30 másodperces futást hosszú léptékű intenzív gyaloglással 1 percben. Tehát 1 perc hosszú lépés, fél perc futás, közöttük pedig volt 30 másodperc pihenő.

Éreztem, hogy dolgozik a szívem. Éreztem, hogy dolgozom. Ezeknek hála 3,2km lett a mai távom (odasétáltam, kis szakaszban váltott edzésrészt csináltam és hazasétáltam). A séta egyébként egy intenzívebb tempójú gyaloglás volt, tehát nem is igen hívnám inkább sétának.

A futásokat élveztem. Amit jelzett a testem: nem tudnék még ennél többet ma, hoztam az előző ilyen edzés futó távját és picit emeltem azzal a lécet, hogy közben nem lassú séta volt, hanem intenzívebb nagy lépéses gyaloglás.

De érzem azt is, igenis kell a "hozzá-edződés" ehhez, mert futni jó, de okosan kell felépíteni.


Testem érzi. Tudjátok, biztosan Ti is tapasztaltátok már azt, amikor elkezdtek edzeni és olyan "edzett testem élményetek van". Olyan se nem izomláz, se nem fájdalom, hanem ÉRZED. Ez a terhelés, amit kap az inaktívabb élet után. De ez abszolút jó érzés, mert nem csak mentálisan, fizikailag is visszaigazolás, hogy dolgozom önmagamon.

A második edzésem szerdán lenne, de aznap egész napi programom van, ezért csütörtökre fog csúszni.