Májfasírt: főtt májat, zablisztet, hagymát, tojást keverünk össze fűszerekkel és sütőben vagy serpenyőben lapos korongokat sütünk ki. Mártogatós: tartármártás vagy joghurtos mártás
Resztelt máj: pörkölt alapon májat párolunk kaliforniai vagy kápia paprikával, főtt burgonyát főzünk, majd összeforgatjuk az egészet.
Májas muffin: csirkemájat, felvert tojásfehérjét, zöldfűszereket, fűszereket, zablisztet és tojássárgáját paprikával muffin formában kisütünk.
Grillezett máj zöldségekkel: Grill serpenyőben, mikró grill funkción vagy grill kisgépen májat grillezünk és friss zöldséget, pirítóst fogyasztunk hozzá.
Saslik máj zöldsalátával: csirkemáj, bacon falatokat saslik rúdra húzunk és sütőben kisütjük. Salátával nagyon finom.
Házi májkrém: fokhagymával, olajjal és fűszerekkel májat pirítunk, majd turmix gépben pépesítünk. Lehűtve kenyérre, pirítósra, puffasztott rizsre, abonettre kenve egészséges májas.
Csirkemájas saláta: Bacont pirítunk, amin májat grillezünk. Salátára tálaljuk. Öntet: tartármártás.
Csirkemájas ragu melegszendvics: bármelyik elkészített máj tökéletes melegszendvics feltét reszelt sajttal.