Emésztőrendszeri regenerálás | kiút

2019.10.05

2017-óta osztom meg az életmódváltásom lépéseit. Nem nagyon van olyan módszer, amit ne próbáltam volna rövidebb vagy tartósabb ideig. Anno, hízásom okaként a mértéktelen és rendszertelen evést hoztam ki bűnbakként, s akkortájt még egyáltalán nem láttam át az élelmiszerek és tápanyagok szervezetünkre gyakorolt hatásait. Vakon ettem. Azt, amit megkívántam. Később próbáltam mindenféle egynapos kúrákat, több hetes vagy hónapos sztárdiétákat. Voltam teljesen vegán, vegetáriánus, kerültem a glutént és a tejet sok-sok hónapon keresztül, még mindig igazi tudás nélkül.

Végül bebizonyosodott, hogy az egész rendszer gyökeréig kell leásnom ahhoz, hogy tisztában legyek a testem sejtszintű működésével. Semmi sem tudja helyettesíteni azt, amikor nem csak csinálod, hanem érted is azt, amit végzel.

Tapasztalatszerzéseimmel kiutat találtam az extrém elhízásból, s az "ál-intoleranciákból", ugyanis sokáig hittem magam glutén és tejérzékenynek. Ez viszont korántsem igazolódott be orvosi vizsgálatokkal. Mégis azt éreztem huzamosabb ideig, hogy a gluténtartalmú és tejtartalmú ételektől, illetve még bizonyos élelmiszerek fogyasztása után hasgörcseim voltak, gázok és puffadás okoztak kényelmetlenséget. Mindig kerestem valami extra megmentő módszert, ami ezeket egy csapásra megszüntetni. Már az sem érdekelt, ha valamit ki kell zárni az étrendemből, csak végre menjenek lefelé a kilók, legyenek jobb laborértékeim és legyen egészséges a szervezetem.

Nagyon nehéz azt átlátni, hogy sok évig tartó helytelen táplálkozás következményeként a szervezet sokkot kap, így egyszerűen elege lesz és sok fajta tápanyagra intoleranciával megegyező tüneteket produkál. A bélrendszer lakói egyszerűen fellázadnak. És ez olyan gyulladásokat, emésztési vagy felszívódási zavarokat okoz, aminek egyenes következménye például a D-vitamin hiány vagy a vas hiány, a hízás, a fogyási képtelenség, a görcsök, a puffadás, hasmenés vagy székrekedés, bőrgyulladások, fájdalmak, hangulatingadozás, krónikus kimerültség/fáradtság/gyengeség, magas CRP (gyulladás) szint a laboreredmények között.


Az emberek többsége tévesen diagnosztizálja magát és megtesz mindent. Befekszik kórházakba 600 kalóriás fogyókúrákra, léböjtözik, mindenféle bogyókat szed, étkezést kiváltó shake italokat iszik, mert drasztikusan szeretne változtatni az egészségügyi és súly állapotán. Sokan esnek abba a csapdába is, hogy egyszerűen megtanulnak együtt élni a negatív tünetekkel. A hasmenéssel, a hasgörcsökkel, a puffadással, az elhízással és olykor fellobbanó törekvéseik a helytelen módszerek miatt gyorsan alább is hagynak.

A 2 leggyakoribb hiba, amit el lehet követni:

 1. Drasztikusan fejest ugranak egy sanyargató és tartós eredményt nem produkáló módszerbe,
 2. Nem tesznek semmit, megtanulnak a tünetegyüttesekkel megbarátkozni. És várnak...

Valódi változást viszont ezek soha nem hoznak és egy ördögi körbe kerülünk, ami a fogyás-hízás labirintusában egyre nagyobb fejetlenséget szül az emésztőrendszert és endokrinrendszert is megbolygató téves módszerek vagy épp a tétlenség miatt.


Amikor elkezdtem foglalkozni komolyabban az egészséges életmód tanácsadással, szembesültem azzal, mennyi egészségügyi probléma övezi az elhízást. Ma már 10-ből 8 lány azzal keres fel, hogy inzulinrezisztens, pajzsmirigy problémája van, nem menstruál rendesen, emésztési gondjai vannak, puffadás, hasgörcsök emésztik. Ehhez párosul az állandó cukor vagy szénhidrát éhség vagy pont az étvágytalanság. Ez pedig nagyon elszomorító, mert a táplálkozási és életmódrendszer annyira felborítja a hormonrendszert és az emésztőrendszeri folyamatokat, hogy a ducisággal kéz a kézben járnak ezek a tünetek is.

Ebből nehéz kiutat találni, mert egész egyszerűen érteni kell ahhoz, hogy a táplálkozás és az emésztőrendszeri folyamatok a hormonális állapotokkal együtt hogyan hatnak az életünkre és a szervezetünk működésére. Márpedig az oktatási rendszer egyáltalán nem fektet megfelelő hangsúlyt arra, hogy a közoktatásban megtanulják a fiatal felnőttek, miért és hogyan kellene megalapozniuk az egészséges szervezet alapvető feltételeit. Minél később váltunk egy egészségesebb életformára, annál több mindent kell helyre tenni és annál nehezebb változtatni.


Kiút az emésztőrendszeri problémákból


Ahhoz, hogy komoly tünetek múljanak el, 3 dologra van szükséged.

 1. Kellesz TE, a változni akarásod és a döntésed, hogy nem szeretnél tovább így élni.
 2. Kell az, hogy kiszűrd az életedből azokat az élelmiszereket, amelyek nagy mértékben felelősek a gyökér okokért. És befogadóvá válj az egészséges életmód kialakításhoz szükséges étkezési rendszer és egyéni program kialakításához,
 3. Kell a tudás, ami egész egyszerűen megtanítja neked, személyre szabottan, hogyan tudsz rendet tenni az emésztőrendszerben, a hormonrendszerben, a táplálkozásban és a súlykérdésben!

Hogyan tudok segíteni ebben én a Duciforradalomban?


Az utóbbi 2,5 évem legmeghatározóbb gondolat-labirintusa:

A tudás kincs. A kincs gazdagít. A gazdagság nyugalmat ad. A nyugalom megöli a bizonytalanságot. A biztonság rendszert ad. A rendszer bent tart a motivációdban. A motiváció kitartóvá tesz. A kitartás célhoz vezet. A cél elérése kiteljesedést hoz. A kiteljesedés új ambíciókat szül. Az ambíció tudásszomjat kíván. A tudás pedig ugyebár kincs... Minden mindennel összefügg és minden döntés vagy érzelem mindenre hatással van!
A rengeteg külföldi tanulmány olvasása/kutatása, a külföldi képzéseimen tanult irányzatok és a tanáraimmal, orvosaimmal folytatott konzultációk után a saját tapasztalatok értelmet és tudást is nyertek. Most, hogy bele csöppentem a dietetikus egyetemi képzésbe, úgy érzem, mintha az elmúlt 2,5 évben kinyílt ajtók egy feneketlen tükör szobába vezettek volna, ahol végtelen sok látásmód és még több specializálódott szemlélet lehet az "enyém"! Amiket eddig tudtam az életmódváltásról, tapasztalatból eresztettek gyökeret, s végre olyan közegben tudom ezt hatványozni, ahol minden erről szól. A táplálkozásról, a test működéséről biokémiai, sejtbiológiai, genetikai, idegrendszeri, hormonrendszeri, emésztőrendszeri, holisztikus szemlélet oldaláról egyaránt.


Az már biztos, hogy az egészséges táplálkozás kulcsa az egyéni szintre lebontott sajátosságok biztosítása.

Remek kiindulási alap az, hogy valakinek milyen demográfiai adatait vesszük figyelembe az alapanyagcsere és tényleges energiaszint meghatározásához (életkor, testsúly, magasság, munkavégzés jellege, fizikai aktivitás).

Vizsgálandó tényezők az egészséges életmód személyre szabott kialakításához:

1) Milyen az életvitel.

2) Ezekből fakadóan milyen az alapanyagcsere és a tényleges energiaszint.

Erre saját testünk és biológiai reakcióink folyamatai révén specializált, hatékony tápanyag felhasználási szabályozás épül:

3) a vegetatív idegrendszer,

4) az anyagcsere folyamatok,

5) a hormonális beállítottság,

6) a hormonális eltérések,

7) az intoleranciák, révén.

Egyénre szabottan beállítható, hogy ez az 7 megvizsgált terület (alapanyagcsere, életvitel, vegetatív idegrendszer, emésztőrendszeri és anyagcsere folyamatok, hormonális testtípus, hormonális eltérések, ételintoleranciák/allergiák) összetetten milyen élelmiszercsoportok és tápanyagok fogyasztásával vagy csökkentésével hordoz egyensúlyi támogatást.

Ezen túlmenően kell vizsgálni, milyen tünetek nehezítik az életet:

görcsök, puffadás, székelési panaszok, bélbetegségek- és fertőzések, bőrgyulladások, allergiák, ételintoleranciák, cukor utáni sóvárgás, fejfájás, extrém fáradtság.


Ezekre építettem fel a VIP programot, ami nagyon egyszerűen és hatékonyan állítja be az étkezési és mozgásrendszert AZ EMÉSZTŐRENDSZERI PROBLÉMÁK MEGSZÜNTETÉSÉHEZ!


Mit tanít a program?


 1. Megismerkedsz a tápanyagokkal és az emésztőrendszeredre gyakorolt minden irányú hatásukkal.
 2. Megismerkedsz az emésztőrendszer lakóival és megtanulod, hogyan hatnak rád, melyik fontos, melyik káros, melyik hasznos.
 3. Feltérképezed az ételallergiák, az ételérzékenységek, az emésztetlenség, a bélgombák, székrekedés, hasmenés, májproblémák és a stressz okait.
 4. Megtanulsz mindent arról, hogy a saját tüneteid megfelelően kivizsgálásra kerüljenek - ebben a program belgyógyász/endokrinológus orvosa is segítségedre lehet.
 5. Megtanulod, hogyan szüntetheted meg az emésztési problémák és a túlsúly, az allergiák és ételérzékenységek, a májbajok, a bélbetegségek elviselhetetlen tüneteit.
 6. Felveszed a kesztyűt a gyulladásos rendellenességekkel, hangulati ingadozásokkal.
 7. El fogsz jutni az optimális emésztéshez és az egészséges bélrendszer visszaállításához.
 8. Visszakapod a kiegyensúlyozott érzelmi, fiziológiai biztonságodat, a könnyedebb testsúlyt és a hosszútávú hormonális egyensúlyt is.
 9. Sokkal energikusabb leszel és több energiát kapsz a motivációd fenntartásához is.
 10. Konkrét étrendi megkötéseket tanulsz meg, mit egyél, mit ne egyél és ehhez étrendet is kapsz 400 féle élelmiszert tartalmazó listával. Pontosan tudni fogod, hogyan kell egy étrendet megalkotni a fogyás és az emésztés illetve a hormonrendszer segítését együttesen elérve.
 11. Elsajátítod a Duci szívvel étrendtervezést.
 12. Komplet akciótervet kapsz a teljes fogyáshoz, mérföldkövekhez!
 13. És még sok minden mást...

Hiszek abban, hogy csak étrenddel ezek nem valósíthatók meg. Ezért hoztam létre a Duci szívvel közösséget, a mögé épített életvitelprogramot, amiben a rendszer nem csak a táplálkozásra ad instrukciókat. Nagy hangsúlyt fektet az önfejlesztésre, az érzelmi evés leküzdésére, a duci mozgásprogramra és a folyamatos kommunikációra fogyni vágyó és köztem.

Mindent tudok arról, milyen kövéren élni, milyen nehéz ebből kilábalni, mennyi hátráltatás éri az embert a közvetlen környezetében, mennyire egyedül érzi magát a harcban, milyen kínkeserves elkezdeni sportolni és mennyi minden szükséges ahhoz, hogy most végre ne legyen feladás a vége. Mert én tényleg átéltem és személyes tapasztalatokból illetve szerzett tudásból építettem fel először a saját programomat, majd egy egész életmódprogramot. Nem fitnesz testet ígérek, hanem egészséges, koplalásmentes fogyást és valódi változást.

2016
2016
2015
2015
2017
2017
2015
2015
2019
2019

Ha egyedül nem megy és segítségre van szükséged, el kell döntened, hogy mire vagy hajlandó érte.

Amit a programom kanál: Igénybe vehetsz egy tartós, 18 hónapon át tartó, teljes életmódprogram adta támogatást, segítő kezekre lelsz és személyre szabottan indulhatsz el a változás útján. Ez tagdíjas szolgáltatás, hiszen 18 hónapon át leszek mentorod, segítséged és támaszod. De mindent kézhez kapsz, amire csak szükséged van. És itt nincsenek csodabogyók, zsírégetők és kapszulák. CSak Te, a program, az étkezés, a mozgás, az önfejlesztés része a csodának. A csodának, ami benned van, csak helyes módszertant kell mögé helyezni. Ha ezt soknak véled, 4 hónap alatt be tudlak vezetni az alapokba és utána eldöntheted, tovább tartasz-e velem a változásod útján.