Ételportfólió példa - pofon egyszerű módszer a menütervezésben

450-500kcal ebédhez (ami egy 1500-1600kcal-ás étrendben tökéletes) nagyon egyszerű olyan útvonalakat alkotni, amelyek állandóságot adnak az étel összeállításában, mégis változatossá teszik az ízvilágot és alapanyag választást.
Kedvenc életmódprogramos és Lopott perc programos ételútvonal tervezési módszerem:
Építsd fel az ételt így:

- 1 adag roston sült hús / sajt / zöldségfasírt / fasírt +
- 1 adag zöldségköret +
- 1 adag gabona vagy tésztaköret +
- 1 adag pesto vagy mártás +
- 6g kókuszolaj / vaj a sütéshez (grillezéshez) +
- Eltérő pácok a főelemekhez / zöldségekhez / köretekhez
1 adag roston sült hús / sajt / zöldségfasírt / fasírt:
- 50g grillezett sajt
- 110g tengeri hal
- 110g csirkemell
1 adag zöldségköret:
- 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék
- 110g csiperke gomba
- 140g koktél paradicsom
1 adag gabona vagy tésztaköret:
- 35g kuszkusz
- 175g burgonya
- 40g durum tészta
1 adag pesto vagy mártás:
- tzatziki
- paradicsom-mártás
- zöld pesto
Pác főelemhez vagy körethez:
- Mustár, olaj, piros fűszerpaprika, só, bors
- Zúzott fokhagyma, olaj, só, bors
- 2ek. citrom friss leve, olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma
Mi minden készíthető ebből?
Csak néhány példa...
- grillezett sajt fokhagymás tepsis burgonyával, tzatziki mártogatóssal: 50g grillezett sajt + 140g koktél paradicsom + 175g burgonya zúzott fokhagymás páccal grillezve + tzatziki
- Párolt tengeri hal zöldséges kuszkusz ágyon zöld pesto mártással: 110g tengeri hal citromos-fokhagymás páccal + 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék + 35g kuszkusz + zöld pesto
- Paradicsomos, gombás, csirkés penne: 110g csirkemell zúzott fokhagymás páccal + 110g csiperke gomba + 40g durum tészta + paradicsommártás
- Grillezett tál pestos kuszkusszal: 50g grillezett sajt + 110g csiperke gomba mustáros páccal grillezve + 35g kuszkusz + zöld pesto
- Rakott csirkés, zöldséges, paradicsomos kuszkusz: 110g csirkemell mustáros páccal + 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék + 35g kuszkusz + paradicsommártás
- Grillezett csirkemell főtt burgonyával, paradicsommártással: 110g csirkemell fokhagymás páccal + 140g koktél paradicsom + 175g burgonya + paradicsommártás
- Grillezett hal grillezett koktélparadicsomos penne ágyon pesto mártással: 110g tengeri hal citromos páccal + 140g koktél paradicsom + 40g durum tészta + zöld pesto
- Párolt csirkemell kuszkusszal, friss paradicsommal és pestoval: 110g csirkemell fokhagymás páccal + 140g koktél paradicsom + 35g kuszkusz + zöld pesto
- Gombás csirkesaslik burgonya csipsszel és tzatzikivel: 110g csirkemell mustáros páccal + 110g csiperke gomba + 175g burgonya + tzatziki
időgazdálkodási módszertan a főzésben | élelmiszer útvonalak | 1000+ étel fajta több variációs megoldásokkal | életmódváltó tananyag | ízesítés | fűszerezés | mártás és pesto készítés | menza ételek | könnyű kivitelezés | pazarlásmentesség | tippek | bélflóra regenerálás | inzulinrezisztencia | pajzsmirigy problémák | PCOS | endometriózis