Ételportfólió példa - pofon egyszerű módszer a menütervezésben

2020.10.06

450-500kcal ebédhez (ami egy 1500-1600kcal-ás étrendben tökéletes) nagyon egyszerű olyan útvonalakat alkotni, amelyek állandóságot adnak az étel összeállításában, mégis változatossá teszik az ízvilágot és alapanyag választást.

Kedvenc életmódprogramos és Lopott perc programos ételútvonal tervezési módszerem:


Építsd fel az ételt így:

  • 1 adag roston sült hús / sajt / zöldségfasírt / fasírt +
  • 1 adag zöldségköret +
  • 1 adag gabona vagy tésztaköret +
  • 1 adag pesto vagy mártás +
  • 6g kókuszolaj / vaj a sütéshez (grillezéshez) +
  • Eltérő pácok a főelemekhez / zöldségekhez / köretekhez

1 adag roston sült hús / sajt / zöldségfasírt / fasírt:

  1. 50g grillezett sajt
  2. 110g tengeri hal
  3. 110g csirkemell

1 adag zöldségköret:

  1. 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék
  2. 110g csiperke gomba
  3. 140g koktél paradicsom

1 adag gabona vagy tésztaköret:

  1. 35g kuszkusz
  2. 175g burgonya
  3. 40g durum tészta

1 adag pesto vagy mártás:

  1. tzatziki
  2. paradicsom-mártás
  3. zöld pesto

Pác főelemhez vagy körethez:

  1. Mustár, olaj, piros fűszerpaprika, só, bors
  2. Zúzott fokhagyma, olaj, só, bors
  3. 2ek. citrom friss leve, olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma

Mi minden készíthető ebből?

Csak néhány példa...

  1. grillezett sajt fokhagymás tepsis burgonyával, tzatziki mártogatóssal: 50g grillezett sajt + 140g koktél paradicsom + 175g burgonya zúzott fokhagymás páccal grillezve + tzatziki
  2. Párolt tengeri hal zöldséges kuszkusz ágyon zöld pesto mártással: 110g tengeri hal citromos-fokhagymás páccal + 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék + 35g kuszkusz + zöld pesto
  3. Paradicsomos, gombás, csirkés penne: 110g csirkemell zúzott fokhagymás páccal + 110g csiperke gomba + 40g durum tészta + paradicsommártás
  4. Grillezett tál pestos kuszkusszal: 50g grillezett sajt + 110g csiperke gomba mustáros páccal grillezve + 35g kuszkusz + zöld pesto
  5. Rakott csirkés, zöldséges, paradicsomos kuszkusz: 110g csirkemell mustáros páccal + 100g mirelit brokkoli + karfiol + répa zöldségkeverék + 35g kuszkusz + paradicsommártás
  6. Grillezett csirkemell főtt burgonyával, paradicsommártással: 110g csirkemell fokhagymás páccal + 140g koktél paradicsom + 175g burgonya + paradicsommártás
  7. Grillezett hal grillezett koktélparadicsomos penne ágyon pesto mártással: 110g tengeri hal citromos páccal + 140g koktél paradicsom + 40g durum tészta + zöld pesto
  8. Párolt csirkemell kuszkusszal, friss paradicsommal és pestoval: 110g csirkemell fokhagymás páccal + 140g koktél paradicsom + 35g kuszkusz + zöld pesto
  9. Gombás csirkesaslik burgonya csipsszel és tzatzikivel: 110g csirkemell mustáros páccal + 110g csiperke gomba + 175g burgonya + tzatziki

Ha szeretnél minden útvonalat adagokra bontva kipróbálni és több száz variációt megtanulni, a Lopott percek életmódváltó program és e-book ebben az étel összeállítási módban 30db roston sült hús / sajt / zöldségfasírt / fasírt; 37 fajta zöldségköret; 17db gabona vagy tésztaköret; 25 féle pesto vagy mártás segítségével adja a kezedbe az egyszerűséget és széles variációs lehetőséget. Ezen kívül 329 egyéb ételt ad makrózva, receptekkel ellátva.



időgazdálkodási módszertan a főzésben | élelmiszer útvonalak  | 330 étel fajta több variációs megoldásokkal | életmódváltó tananyag | ízesítés | fűszerezés | mártás és pesto készítés | menza ételek | könnyű kivitelezés | pazarlásmentesség | tippek