Fat pig után...

2022.03.08

Meglepett Nőnapra!

______________________________________________________________

Ma én főzök! - kijelentette! Hagytam, hogy kibontakozzon. Nagyon büszke vagyok rá, a Mentorprogram receptjét kapta elő - ezért külön kapott még egy csókot. :)))))))Hát igen. Talán fura lehet, hogy egy nőnapi vacsora számomra ennyire fontos, de sajnos nagyon kevés alkalommal éreztem azt, hogy igazán szeretnek engem.Tudom, már nagyon sokszor kiveséztük, hogy a szerelem nem testsúly kérdése, ám az én lelki világomat a dagiságom összetörte. Ellehetetlenült, hogy más szeretni tudjon, amíg én magamat nem tiszteltem eléggé.

A tisztelet kétértelmű:

  • Tisztelhetem magam annyira, hogy elfogadjam a testemet ducin is.
  • Tisztelhetem magam annyira, hogy megadjam a testemnek a legjobbat, amit érdemel tőlem, de ne ettől függjön a lelki egyensúlyom.
Egész este a Fat Pig (Karinthy Színház) előadásán elmélkedtünk. Nem fogok spoilerezni, de mindenki olvashatta a darab lényegét, feltettem pár napja a prospektusát. Adott egy duci lány és egy sármos, jóképű férfi. A társadalmi elvárások (barátok, kollégák) azt követelnék meg, hogy a sármos, jóképű férfi egy olyan nővel éljen együtt, aki testsúlyban, küllemben vele paritásban van. Azaz egy jóképű, fess férfi vékony, csinos nővel kell párban legyen. Az egész darabon az húzódik végig, hogy egy férfi, aki szeretni akar egy kövér nőt, hogyan birkózik meg mások véleményével még úgy is, hogy szerelmes a kövér nőbe. Olyan nőbe, akinél kérdéses: elfogadja-e magát úgy, ahogy él; vagy pedig örökös frusztrációk közepette csupán csak megalkuvással tölti el a teste és nem tesz igazán semmit a változásért.
Ez a kettősség bennem is megvolt. Valahol el akartam fogadni magam, mert nem ment a fogyás, de mégsem tudtam magam sosem elfogadni igazán, mert akartam, hogy menjen a fogyás.
Nem beszéltem még róla, de fontos, komoly szálak is húzódtak a Vendellel való kapcsolatunk elején, mert én mindig is a husimusi kategóriát fogom képviselni, legalábbis örökké kerekded leszek és nem született vékony lány vagyok. Vendel egy olyan kapcsolatból lépett ki, ahol a partnere nagyon csinos volt, népszerű mások számára is vonzó. Hiába nem én szakítottam el őket, mert Vendelben nem én indítottam el a szakítás gondolatát, mégis megkapta az extől, hogy "megalázó számára, amiért egy dagadt nőre lett lecserélve...".


Ezen én ma már mosolygom, hiszen tisztában vagyok az emberi természet azon tulajdonságával, hogy ítélkezünk. Ez a lány nem tudja rólam, milyen utat tettem meg, mennyit változtam. Önmagához és a társadalomhoz mér engem. Az ő szemszögéből én dagadt vagyok 110 kg fogyás után is.Még mindig szembesülök a kövérséggel való ítélettel, miközben voltam közel a 200 kilóhoz is, s most már javában 2 számjegyű a súlyom. De még mindig nem felelek meg annak, amit bizonyos réteg elfogadhatónak tart.

Tényleg javaslom, hogy a Kövér Disznó c. darabot nézze meg az, aki kíváncsi erre a mai világnézetre, amit az előadás bemutat.A mi egyértelmű véleményünk az volt a színházból kilépve, hogy fontos, ha egy nő elfogadja és szereti magát, különben senki nem fogja tudni viszontszeretni. De ez semmiképp nem szabad azt jelentse, hogy beletörődsz olyan állapotba, amin tudnál változtatni, ha akarnál. Feltéve, ha zavar téged.

Sokszor hangoztattam már, a kövérség nem esztétikai kérdés, de sajnos mi magunk sem nézünk rá legtöbbször másképp és a társadalmi kritika is pontosan ebből a látásmódból ítél: hogy nézünk ki.Ezen a napon HÖLGYEIM semmi más dolgunk nincs, mint azt megfogalmazni, mennyire vagyunk értékesek a saját szemszögünkből és mennyi értéket teremtünk a világ számára is. Jómagam tudom: akkor voltam képes saját erősségeimet és lehetőségeimet kihasználni, amikor szembe tudtam nézni a megalkuvó és gyengébb énemmel, aki csak azért nem tudott lefogyni, mert kifogásokkal hárította a felelősséget. Nem testsúly kérdése a boldogság, de a boldogság csak akkor érhető el, ha olyan testben élünk, amelynek lelkében is egyensúly uralkodik. Az enyémben soha nem érzett nyugalom van, harmónia, béke. Olyan, ami még tényleg nem volt. Nincs bennem kétely, kérdés, mert egyszerűen tudom, hogy feltétel nélkül szeretve vagyok és feltétel nélkül szerethetek. Nem a testem a kulcs, de a testem is szeretetre talált, talán tényleg először életem során. Ennek oka persze abban rejlik, hogy lefogytam, de az önfejlesztő munkámnak oszlopos része van abban, hogy elengedjem a vádakkal illetett múltbéli énemet: miért hagytam, hogy közel 200 kilóig szökjön a súlyom. Tudom, hogy oka volt, ahogy annak is, hogy másképp éljek. Úgy élhessek, hogy békére lelhettem a testemben. Így tud engem valaki most tényleg szeretni.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft