“Félig tönkrement, heges, szanaszét műtött testtel, mint egy romkom utolsó kockái…”

2022.06.30

Mini nyaralásunkból utolsó kontrollomra érkeztem. Némi ödéma miatt egy pici folyadékot leszívtak, meg is könnyebbültem, ettől eltekintve teljesen rendben van minden. Rövid nadrágot már bátran veszek fel és nem izgat mások véleménye.

Amikor kövér voltam, azért bántottak, mert kövér vagyok.

Amikor lefogytam, azért bántottak, mert lóg a bőröm.

Amikor a műtéteimről meséltem, azért bántottak, mert hegekkel vagyok tele.

Ahhoz, hogy ne bíráljon senki, csendben kellett volna maradnom. És milyen rosszul tettem volna, ha magamban tartom a történetemet, az érzéseimet, a gondolataimat és a megszerzett tudásomat.

A minap pontot tettem a #cyberbullying végére. Ennek rengeteg ember áldozata, amikor teste vagy bármilyen fogyatékossága miatt ki van téve mások zaklatásának. Az instán kapott üzenet végleg megértette velem, mekkora jelentősége van a hangomnak, mert HALLANAK, LÁTNAK engem. Ez pedig azt jelenti, hogy eljut olyan helyekre is a mondanivalóm, akiknek én valójában ezt szánom.

"Félig tönkrement, heges, szanaszét műtött testtel, mint egy romkom utolsó kockái..." - idéztem a nekem címzett üzenetből. Épp vacsoráztam, amikor érkezett. Vendel kezébe nyomtam, egymásra néztünk, és egyből tudtuk, mi ennek a célja. Még azt is, ki a feladó. Megoldottam a problémát egy életre, újonnan létrehozott álprofilok, új követők, akiknek nem engedem, egyszerűen nem írhatnak kommentet az insta oldalamon. Mert hát egyértelmű: senki nem vállal valós profillal ilyen hozzászólást. Meghúztam egy határt. Amin belül embereknek nem engedek beférkőzni az életembe. Heges vagyok, amire a világon a legbüszkébb vagyok!!!!!! Te, aki ezért bántasz, sosem ízlelted még meg azt, hogy igazán szeretnek. Én megízlelem, minden nap, minden percének minden pillanatában. Hegekkel.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft