Mielőtt félreértene bárki, 3 hét alatt a világot NEM LEHET megváltani és nem is kell. Szimplán
ilyenkor már készülök arra, hogy a sebgyógyulást elősegítsem, illetve
mivel felesleges bőr eltávolítás és testrekonstrukció lesz, nem bánja
sem az orvos, sem én, ha tisztábban étkezem, többet sportolok, több
folyadékot fogyasztok, erősítem a bélflórámat és ezáltal az
immunrendszeremet is.
Mondhatni már profi vagyok, ha műtétre kell menni
Ezért, bármennyire is fura, kicsit sem tartok tőle, csak van egy
normális izgulás, hiszen természetes, hogy ennek a végeredménye lesz jó,
minden előtte történő esemény kellemetlen, neadjiseten kicsit fájdalmas
lesz, komfortérzeten kívül kerülök és erre mentálisan, testileg is
szeretnék készen állni 3 hét múlva.
Amit megteszek, hogy:
Itt
jegyezném meg, mennyire okosan fogytam kalória alapú, alapanyagcsere
feletti és valós energiaigény - 15% sávban történő állandó
kalóriafogyasztással és fogyásomat nyomon követő kalóriákkal, mert 170
kg körül ez az érték ~2300 kcal volt, azaz egyáltalán nem lassítottam le
az anyagcserémet ostoba, alacsony kalóriás diétákkal, amelyek bevittek
volna olyan alapanyagcsere szint alá, amely jóformán tarthatatlan lenne
súlytartás tekintetében. A biggest loser műsorok kapcsán végeztek
kutatást, ahol a 3-6 hónapon belül történő, alacsony kalóriafogyasztás
melletti intenzív fogyás után a versenyzők alapanyagcseréje a
normálishoz képest 4-600 kcal-val is aláesett, azaz volt olyan
versenyző, aki már csak 900 kcal alapanyagcserével rendelkezett fogyás
után. Ez egyenesen arányos azzal, hogy nagyon gyorsan kalóriapuffer
érhető el minimális evéssel, vagyis borítékolható a hízás.Esetemben
70 kg alatti testsúlyhoz 1400 kcal alapanyagcsere társul, intenzív
sportolás (heti 5-6 nap) esetén 2100 kcal körül is ehetnék és súlyt
tartanék, de mivel célom a megmaradt bőr alatti zsírréteg "nem
növesztése, inkább minimális csökkentése", 1700-1800 kcal körül fogok étkezni edzés napokon és 1600 kcal körül, amikor nem mozgok, hiszen lesznek pihenő napjaim is.
Apropó,
honnan tudhatod, hogy a TE alapanyagcseréd rendben van-e. Ha kiszámolod
az általam már sokszor tanított képlettel és rendben elkezdesz fogyni a
NORMÁLIS kalória alapú étrendben, akkor nem csináltál nagy kárt. Ha
hízni kezdesz, akkor neked nagyon lent van az alapanyagcseréd, ezért
fokozatosan kell felépíteni normális szintűre.
Nálam
az 1700-1800 kcal-t nem könnyű "rossz" szénhidrátok nélkül összehozni
teljes napra, de nem is lehetetlen, éhezni bizonyosan nem fogok, mégis
nagyon egészséges, amennyire lehet, tiszta, intuitív étkezéseim lesznek.Nem
használok mást, mint a 4,5 év alatt megalkotott ételportfóliómat, amit a
Mentoráltak is használnak, de teljesen magamra szabom, a programban
ugyanis 100%-os élelmiszercsere algoritmust építettem be, vagyis egy-egy
ételt úgy át tudok alapítani, hogy kalóriaszámolást nem igényel, van
ehhez egy pofon egyszerű táblázatom, ahol az egymással kalória
átszámolás nélkül cserélhető élelmiszereket listába rendeztem. Ha van
például egy rakott brokkoli ételem, az nálam simán lehet cukkiniből vagy
más zöldségből is és nem kell hozzá semmilyen kalória applikáció, ami
amúgy a halálom, hogy állandóan számolgatni kell.
Nagyon
sok friss gyümölcsöt, zöldséget, fehér húsokat, magvakat, jó
olajféléket, növényi alapú élelmiszereket fogok használni, nem vetem meg
sem a kukoricát, sem a burgonyát, sem a nyári, édes gyümölcsöket, mert
az agynak kell a cukor, kell a szénhidrát...
Ellenben
sem az agynak, sem az emésztőrendszernek nem kell feleslegesen
hozzáadott cukor, rengeteg ízfokozó, adalékanyag, tartósítószer, így én
már évek óta messze kerülöm a gyorspácokat, az ízesített bolti, üveges
mártásokat, szószokat, hozzáadott adalékanyagokat tartalmazó fűszereket,
poralapokat, a fehér liszttel készített pékárukat, a cukros
tejdesszerteket és amennyire lehet, a glutént és a tejet is.Itt rá is térek a bélflóra-regenerálásra, amelynek 2 kulcseleme a tej és a glutén, mint ismert golyvaképzők.
És
itt fel is szisszen nagyon sok ember, mert mindig azt mondják a
mentoráltak is, hogy tej és kenyér nélkül nem élet az élet és el sem
tudják képzelni, hogyan lehet ezt kivitelezni.
Hát
úgy gyerekek, hogy a köztudat megint csak félrenevel, mert az én
szótáramban a gluténmentes az nem a szafi liszt meg a manipulált
gluténmentes kenyerek, hanem AZ EREDENDŐEN GLUTÉNT NEM tartalmazó élelmiszerek hatalmas
tárháza alkotja a gluténmentes ételeimet. Én nem manipulálok
élelmiszert, nem használok szafi lisztet és más gluténmentessé tett,
akár szója hozzáadásával készült gluténmentes pékárukat, mert ezekre egy
gluténmentes étrendben NINCS SZÜKSÉG.
A
tej esetén is azt gondolja mindenki, hogy ha nincs tej, akkor nincs
sajt és semmi más. Ami komoly gondot okoz a tehéntej, tehát bátran
fogyasztok kecskesajtokat, juhsajtokat, feta sajtot, illetve a parmezán forgácsból
minimálisan szoktam tenni az ételekbe és jó minőségű juhtúrót is
találok a piacon (a bolti juhtúró általában tartalmaz tehéntejet).
A legtöbb ember esetén a glutén és tehéntej bélflóra-egyensúlytalanságot okoz, NEM ÖSSZEKEVERENDŐ
ez az intoleranciákkal vagy autoimmun eredetű allergiákkal. Szimplán
annyira sok "rossz" élelmiszert fogyasztunk az élelmiszeripari
technológia fejlődése révén, hogy a bélbolyhok sérülnek, az
emésztőrendszer mikrobioma nincs egészségben.
A
legkönnyebb módszer a bélflóra-regenerálására ennek a két csoportnak a
kizárása időszakosan - még egyszer mondom, nem manipuláltan, hanem
eredendően mentes élelmiszerekkel - és fegyverünk itt a terápiás
húsleves is, amely ápolja és helyre rázza a bélflórát. Ennek receptjét
itt találjátok (ez nem a hagyományos húsleves, hanem hosszú időn át,
mindenféle adalékanyagos leveskockától mentes leves): https://www.duciforradalom.hu/l/terapias-csodaleves/Elhoztam
a reggelimet, ami egy kókuszos, erdeigyümölcs-tál. Kicsit meg kell
emelnem a kollagén adagomat, mert a sebgyógyulást javában fogja
támogatni és már előre tankolom. Kipróbáltam sokféle kollagént, ár-érték
arányban a myprotein hidrolizált kollagén peptid a legjobb, nekem ez
vált be, a lényeg az, hogy a tablettás verziókat megvenni nem éri meg,
mert azokban nagyon kevés a hatóanyag.