Fetás, olivás, paradicsomos pirítós

2021.02.16

Hozzávalók:

  • 2-3 koktélparadicsom
  • 1/3 darab feta sajt
  • 2 reszelésnyi parmezán forgács
  • kevés kígyóuborka
  • 1/2 ek. olíva olaj
  • bazsalikom
  • bors, só
  • 1-3 szelet pur-pur kenyér


Recept:

A paradicsomot, feta sajtot felvágjuk apróbb darabokra. A kígyóuborkát legyaluljuk és kinyomkodjuk. 1/2 evőkanál olíva olajat elkeverünk a zöldségekkel, feta sajttal és gyalult (reszelt) uborkával. Bazsalikomot, borsot, ízlés szerint sót teszünk rá, bár a feta is elég sós. Feta helyett használható krémfehér sajt, kecskesajt, juhsajt is. Ráfacsarunk 1/2 citrom levét, hagyjuk picit állni. A kenyér szeleteket sütőben, kenyérpirítóban vagy serpenyőben pirítjuk. Ha kész, ráhalmozzuk az olivás ragut. 2 reszelésnyi parmezán forgácsot tehetünk még rá (elhagyható).