Fitt fügelekvár

2020.07.24

Hozzávalók:


  • 1dl víz
  • 300g eritrit
  • 500g érett füge
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 kávéskanál gyömbér

A vízből és az eritritből sűrű szirupot főzünk (egy-két kiskanál barna cukrot is tehetünk mellé, így sűrűbb lesz). Beletesszük a megtisztított fügét, majd sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat és a reszelt gyömbért. Pár másodpercig főzzük, s végül üvegekbe töltjük.

Pár percet várjunk, mielőtt lezárjuk az üvegeket, meg kell várni, hogy a teteje "bebőrösödjön". Lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd betesszük a kamrába, szekrénybe. :)

Mehet palacsintába, piskóta tetejére, fagylalt öntetnek, zabkásába, muffinra.