Fitt húsgombóc sajtmártással
Hozzávalók:
- 150g darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db fehér hagyma
- 50g mozzarella
- 100ml tejszín vagy zabkrém
- 50g basmati rizs
- só, bors, petrezselyem
- 1ek olíva olaj
- 2dl alaplé
Recept:
A darált húst, olíva olajat, sót, borsot, petrezselymet keverjük el az apróra vágott hagymával és fokhagymával. Szilikonos muffin formákba töltsük bele az ebből kanállal formázott gombócokat. Ameddig sütőben sülnek, főzzünk rizst, tegyünk bele sót, petrezselymet, én 1 dl alaplevet is szoktam, így lesz nagyon ízletes. Egy lábasban 1 dl alaplével forraljuk fel a tejszínt vagy zabkrémet a reszelt sajttal.
Az alaplé elhagyható, de bélflóránk záloga, illetve nagyon finommá teszi a mártást és a rizst is.