Fogyás és kollagén

2022.10.31

Tanulmányozták a kollagénfehérje peptideket, és megállapították, hogy azok ugyanabban a mennyiségben nagyobb telítettséget biztosítanak más fehérjefajtákkal szemben - beleértve a tejsavó- és a szójafehérjét is. A kollagén egyedi aminosavprofilja lehetővé teszi az étvágy elnyomását és a sovány izomtömeg megtartását.

Kollagén fogyás - előnyök

A fogyás sokaknak nehéz lehet, és a súly megtartása talán még nehezebb lehet. Szerencsére számos tanulmány kimutatta, hogy a kollagén segíthet. A kollagén nem csak a fogyásban támogathat, de segíthet a súlycsökkentés során kialakult néhány mellékhatás kezelésében, beleértve a test erősségének és a bőr épségének megőrzését néhány kiló elvesztése után.

Az alábbiakban öt olyan módszert találhatsz, amelyekben a kollagén nagyon hasznos lehet, amikor a fogyókúra, egészség megőrzés és jó kinézetről van szó.

  • A kollagén telítettséget biztosít, más proteinekkel ellentétben

Konkrétan, a kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje peptidek még nagyobb telítettséget biztosítanak, mint más fehérje típusok. Egy klinikai vizsgálatban azt találták, hogy a kollagén 40% -kal nagyobb telítettséget biztosított, mint az azonos mennyiségű tejsavó, kazein, vagy szója, valamint azok akik fogyasztották 20% -kal kevesebbet ettek a következő étkezéskor, mint azok, akik más típusú protein fogyasztottak. Ez azt jelenti, hogy 20% -kal kevesebb kalóriát fogyasztottak, ezáltal elősegítve a fogyást, mivel kevesebb energiát vittek be. Ha teltebbnek érzed magad és azt hosszabb ideig, sokkal kevésbé valószínű, hogy a következő étkezéskor túleszed. A kevesebb energiafogyasztás a fogyás egyik kulcsa.

  • A kollagén csökkentheti az étvágyat

A kollagén fogyás előnyei között érdemes megemlíteni, hogy hozzájárul az étvágy csökkentéséhez. Egy másik, elhízott és cukorbetegek körében végzett vizsgálat azt találta, hogy a hidrolizált kollagén bevitele ösztönözte a telítő hormonok vérbe jutását.

A kollagén fogyasztása után a betegek étvágya csökkent, ami csökkentette az általánosan bevitt ételek mennyiségét. Ezek a cukorbetegek képesek voltak fogyni azáltal, hogy kevesebbet ettek, mert a kollagénfehérje fontos szerepet játszott az étvágyuk csökkentésében.

Az éhezőhormonok elnyomása önmagában nem fog közvetlenül segíteni a fogyásban. Azonban ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat, mert nem érezzük erőteljesnek az ételek utáni sóvárgást.

  • A kollagén segíthet az izomtömeg megtartásában

Az öregedéssel testünk elveszíti az izomtömegét, és gyakran helyettesíti azt zsírral. Ez az izomvesztés korrelál a nitrogén túlzott kiválasztásával a vizelettel és az idős emberek megnövekedett étrendi szükségletével. A kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje- kiegészítés hatékonyan segíthet az öregedő egyének karcsú testtömegének fenntartásában és a nitrogén egyensúlyának megőrzésében.

Egy 71-éves nők körében végzett vizsgálatban, azok a hölgyek, akik kollagén peptid kiegészítést alkalmaztak, a sovány izomtömeg és a nitrogén-egyensúly megtartásában jobb eredményt mutattak, mint azok a betegek, akik tejsavó kiegészítőket kaptak. A magasabb izomtömeg segít a fogyásban, mivel a test gyorsabban égeti el kalóriát.

Az izomtömeg megtartása természetesen az öregedés szempontjából fontos, de általában is fontos, amikor a fogyásról és az egészség megőrzésről van szó. Ha aktívak akarunk maradni annak érdekében, hogy a testünk erős maradjon, fontos, hogy támogassuk a szervezetünket, hogy megelőzhesse a sérülések, és fájdalmakat.

  • A kollagén segíthet a cellulit megjelenésének simításában

A bőr dermis rétegének megerősítésével a kollagén fontos szerepet játszik a cellulit elrejtésében is. A narancsbőr jobban láthatóvá válik, amikor a bőrünk megnyúlik, vékonyabb és megereszkedik. A kollagén a bőrünk 70% -át teszi ki, bizonyítva, hogy ez a test nagyon fontos alkotóeleme. Ez a kötőszövetek 90% -át is kiteszi.

Ezért értelemszerű, hogy a kollagén kiegészítés klinikailag bizonyítottan növeli a bőr megjelenését és javítja a rugalmasságot és vastagságot, ami fontos a bőr alatti zsírsejtek elrejtésében is.

Hogyan kell használni a kollagént a fogyáshoz?

A kollagén napi rutinba helyezése sokkal könnyebb, mint gondolnád. A kollagéntermékek ma már széles körben kaphatók, és számos formában elérhetők. A kollagént például csontlevesből is bevihetjük, ám soknak könnyebb a kollagén- kiegészítők használata. A kollagén étrendbe történő hozzáadásának legnépszerűbb módja a kollagén peptidek használata, amelyek kollagén por, kollagén kapszula, vagy folyékony kollagén formájában hidrolizált kollagén molekulák, amelyek könnyedén felszívódnak.

A kollagén nem csak fehérjeforrás, hanem

  • elősegíti a telítettség fenntartását,
  • elősegíti a fogyást,
  • elnyomhatja az étvágyat,
  • segít fenntartani a karcsú testtömeget,
  • elrejti a cellulitot, amely a fogyásból származik.

Napi fogyasztása segíthet a testünk egészségének megőrzésében, lefogyni és fenntartani - amit soha nem késő elkezdeni!

Kapcsolatba lépnél velünk?