Fügekenyér

Hozzávalók:
-
60 ml
olívaolaj vagy kókuszzsír
-
1/2 teáskanál
fahéj
- 1 db nagyobb, érett banán
- 2 db érett, nyers füge
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás protein por
- 1 púpos normál méretű teás bögrényi zabpehely vagy zabliszt
- 1 db tojás
- 1/2 evőkanál mogyoróvaj vagy durvára tört mogyoró
- 3 ek kókusztej
- ha nem elég édes, 1 evőkanál méz
8 szeletes recept, 1 adag kb 250 kalória
Elkészítés:
Egy nagy tálban pépesítsük össze a banánt és az egyik fügét, majd adjuk hozzá az összes
nedves hozzávalót (olajat, mézet, felvert tojást, tejet, vanília
kivonatot).
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt,
őrölt fahéj, szódabikarbóna). Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez, majd keverjük össze. Ezután keverjük bele a mogyoróvajat vagy az apróra tört mogyorót. Kiolajozott, zabpehelyliszttel meghintett tálba öntjük a
masszát (kb. 23 x 13 cm). A másik fügét vágjuk fel vékony karikákra és díszítsük vele véletlenszerűen a tetejét. 160 fokra előmelegített sütőben 55-60
percig sütjük.
Mikor kihűlt, könnyen szeletelhető.