Fügekenyér

2021.10.12

Hozzávalók:

  • 60 ml olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 db nagyobb, érett banán
  • 2 db érett, nyers füge
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás protein por
  • 1 púpos normál méretű teás bögrényi zabpehely vagy zabliszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 evőkanál mogyoróvaj vagy durvára tört mogyoró
  • 3 ek kókusztej
  • ha nem elég édes, 1 evőkanál méz

8 szeletes recept,  1 adag kb 250 kalória

Elkészítés:

Egy nagy tálban pépesítsük össze a banánt és az egyik fügét, majd adjuk hozzá az összes nedves hozzávalót (olajat, mézet, felvert tojást, tejet, vanília kivonatot). Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, őrölt fahéj, szódabikarbóna). Adjuk a száraz hozzávalókat a nedveshez, majd keverjük össze. Ezután keverjük bele a mogyoróvajat vagy az apróra tört mogyorót. Kiolajozott, zabpehelyliszttel meghintett tálba öntjük a masszát (kb. 23 x 13 cm). A másik fügét vágjuk fel vékony karikákra és díszítsük vele véletlenszerűen a tetejét. 160 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük. Mikor kihűlt, könnyen szeletelhető.