Fügés hidegtál
Hozzávalók a hidegtálhoz:
- friss kenyér pirítósnak tálalva
- friss sajtok
- kedvenc zöldségeid
- prosciutto sonka vagy fekete-erdei sonka
- füge lekvár
Füge lekvár hozzávalói és receptje:
- 1dl víz
- 300 g eritrit
- 500 g érett füge
- 1 teáskanál citromsav
- 1 kávéskanál gyömbér
A vízből és az eritritből sűrű szirupot főzünk (egy-két kiskanál barna cukrot is tehetünk mellé, így sűrűbb lesz). Beletesszük a megtisztított fügét, majd sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat és a reszelt gyömbért. Pár másodpercig főzzük, s végül üvegekbe töltjük. Pár percet várjunk, mielőtt lezárjuk az üvegeket, meg kell várni, hogy a teteje "bebőrösödjön". Lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd betesszük a kamrába, szekrénybe. :) Mehet palacsintába, piskóta tetejére, fagylalt öntetnek, zabkásába, muffinra, pirítósra.